Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Fani produktów dźwigni; Grupy użytkowników / Czat

Napisany przez Karat
Dla wszystkich zainteresowanych produktami dźwigniowymi Mini-Shorts i Mini Longs Banku ABN Amro! Czy chcielibyśmy codziennie (kto jest, jest) spotykać się o określonej porze na czacie, aby omówić strategię dnia lub cokolwiek innego? Oczywiście tylko krótko, bo mamy także pracę w firmie. Inna opcja to założenie grupy użytkowników. Nie wiem dokładnie, jak to zrobić, ale mogłaby to być grupa, która dyskutuje tylko o tych produktach dźwigniowych. Musiałbym się zorientować, jak założyć taką grupę. Ale nasze superforum oferuje te możliwości, które dotąd nie zostały w ogóle wypróbowane. Co o tym sądzicie? Karat

Re: Fani produktów dźwigni; Grupy użytkowników / Czat

Napisany przez beat
Dla mnie na pewno nie jest to konieczne. Ani to, ani tamto. Chcę inwestować lub spekulować, żeby zarobić pieniądze! Co mam zrobić? Sytuacja na rynku Czy mam kupować, zabezpieczać się przed ewentualnymi stratami, sprzedawać, czy coś innego? Poziom informacji Wybieram - po więcej lub mniej badaniach - coś z puli. Jeśli pracuję rzetelnie, to może raz na jakiś czas z perspektywy fundamentalnej, czy jakkolwiek. Poziom emocji Następnie może sprawdzam, czy jest coś w stylu trend is your friend albo contrarian itp. Poziom instrumentów W zależności od celu wybieram fundusz, akcje, instrument pochodny... Dlaczego więc miałbym tracić czas na czaty na temat odcienia domu, skoro nie został jeszcze znaleziony grunt? A jeśli ktoś znalazł już grunt - i nie jest pewien kolorów - może skorzystać z platformy www.warrants.ch lub podobnej. Szczególnie gdy dodatkowo skupiamy się na mini-futures ABN Amro, nie ma już wiele do gadania. Większy dźwignia, czy mniejszy? SL bliżej czy dalej? Na razie mam taki Mini-Long - HOLMG (Holcim). Wczoraj sprzedałem połowę, resztę trzymam. Co mam tu dyskutować? Fundamentalnie wiem, co dzieje się z Holcim. Wiem, że rośnie w trendzie. Jest trochę ociężała. Mam pełen piwnicę akcji tej firmy, więc wykorzystuję moją wiedzę na innym poziomie. Ze względu na sytuację rynkową i powolność akcji, posiadam Mini-Long - z oferty liczącej się chyba trzy sztuki - i nie wziąłem Call, i to wszystko.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata