Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Crowdinvesting Deutsche-Mikroinvest prezentuje się

Napisany przez crowdinvstr
Witajcie na forum finansowym,

chciałbym dzisiaj przedstawić Wam nową formę inwestowania: Crowdfunding. Crowdfunding to pomysł, w którym każdy odwiedzający publiczną stronę internetową może zainwestować mniejsze lub większe kwoty w różne przedsiębiorstwa.

W zamian za to otrzymuje udział w przedsiębiorstwie. Możliwe są udziały w zyskach, odsetkach, premie za wyjście z inwestycji, uczestnictwo w zyskach itp. To wszystko zależy od konkretnego projektu.

Na naszej stronie Deutsche Mikroinvest (deutsche-mikroinvest.de) obecnie dostępne są pięć projektów, a co tydzień pojawiają się nowe. Na stronie znajdują się zarówno start-upy, jak i firmy w fazie wzrostu. Inwestycje są możliwe od 50€, ale warunki są ustalane indywidualnie dla każdego projektu.

Dla każdego projektu dostępne są szczegółowe informacje, statystyki, prognozy wzrostu, cele, przykładowe obliczenia rentowności, itp.

Przykładową recenzję naszej strony można przeczytać tutaj:
gruenderszene.de/interviews/crowdinvesting-deutsche-mikroinvest

A tutaj jest artykuł o naszym start-upie z zeszłego roku:
gruenderszene.de/interviews/crowdinvesting-deutsche-mikroinvest

Chętnie odpowiem na pytania dotyczące inwestowania crowdfundingowego oraz Deutsche Mikroinvest.

Napisany przez Karls
Cześć, chcielibyśmy rozbudować nasz mały hotel Garni, obecnie mamy 25 łóżek z około 80% obłożeniem. Myślałem o znalezieniu inwestorów, którzy zainwestują co najmniej 50 € i w zamian otrzymają 60 € gwarantowanej stopy zwrotu na rok, w którym zostanie sprzedany pokój dwuosobowy na jedną noc. Czy to jest coś, co mogłoby być interesujące dla Waszej inwestycji?

Napisany przez eBike Mieten
Cześć,

obecnie pracujemy nad utworzeniem stacji wynajmu tzw. E-Bikeów i szukamy inwestorów na ten projekt, ponieważ nasz bank nie chce wspierać tej idei.

Nasz koncept działania wypożyczalni jest gotowy, ale poszukujemy odpowiedniego partnera, który chciałby tu zainwestować.

Czekam na wiadomość i chętnie udzielę dalszych informacji.

Napisany przez Luisimo
Cześć,

jestem zupełnie nowy w temacie crowdfundingu, ale uważam to za bardzo interesującą sprawę. Chciałbym wesprzeć finansowo i zainwestować w młode, innowacyjne przedsiębiorstwo. Jakie inne platformy crowdfundingu są dostępne? Na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Dzięki za wasze opinie!!!

Napisany przez Fanage
Cześć, zazwyczaj wystarczy wyszukać słowo Crowdfunding w Google... już na pierwszej stronie otrzymasz przegląd platform.

Jesteśmy również obecnie w trakcie poszukiwania inwestorów. W przypadku zainteresowania, zachęcamy do skontaktowania się z nami.

Jeśli masz dalsze pytania, jesteśmy do Twojej dyspozycji.

Fanage.de

Napisany przez Luisimo
Dziękuję. Wygląda na to, że jest tutaj bardzo dużo opcji do wyboru. Jakie kryteria pozwalają rozpoznać profesjonalizm różnych platform? Co jeszcze należy wziąć pod uwagę? Prawdopodobnie również atrakcyjność kampanii odgrywa tu dużą rolę.

Napisany przez Fanage
Zazwyczaj platformy finansowania społecznościowego specjalizują się w różnych branżach. Myślę, że tu również liczą się pomysły i kreatywność start-upów.
Po prostu przeglądaj.

Napisany przez LukasInvest
Cześć wszystkim,
mam pytanie dotyczące inwestycji na stronie Venturate.
Dzisiaj pojawiła się nowa oferta o nazwie Zytoprotec: https://www.venturate.com/ventures/zytoprotec
Zytoprotec opracowuje płyn do dializy do leczenia pacjentów z ostrym niewydolnością nerek.
W poprzedniej ofercie, Twinkind, zainwestowałem w Venturate, ponieważ model mnie przekonał. W każdym startupie zawsze jest już zaangażowany profesjonalny inwestor.
Nowy projekt to oczywiście trudny temat, ale może być dobrą szansą inwestycyjną dzięki szybkiemu wyjściu. Jest to również intensywnie promowane. Wiele inwestorów powinno dawać pewne poczucie bezpieczeństwa, prawda? I także dużo już zainwestowanych pieniędzy?
Jaka jest wasza opinia?

Napisany przez brainy
https://www.shortnews.de/id/1188620/s...ohol-verprasst

Tak prawidłowo należy robić crowdfundingu i sprawiać dużo przyjemności!

Napisany przez tim1992
Czytałem na jednej z platform, że crowdinvesting obiecuje mniejszy zwrot w porównaniu z crowdlendingiem.

Czy 2,50% rocznie to dobra stopa zwrotu? Przy crowdinvestingu dochodzą jeszcze bonusowe płatności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata