Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Darowizna

Napisany przez Ataman
Czy mogę zrobić coś, jeśli niedawno przekazałem datek na konkretny cel, a teraz dowiaduję się, że organizacja nie wykorzystuje pieniędzy na ten cel, albo tylko w niewielkim stopniu, a większość przeznacza na inne cele? Osoba zbierająca datki zapewniła mnie jednak, że moje pieniądze zostaną przeznaczone wyłącznie na tę jedną działalność.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

oczywiście można przypisać darowiznę do określonego celu i pieniądze powinny być przeznaczone na ten cel. Pytanie tylko, w jaki sposób ustalono, że darowizna jest związana z określonym celem? Ustnie? Pisemnie? Na przelewie?

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Bernson
To prawda. Czy nie jest również trudne później przeznaczyć pieniądze na pierwotny cel, gdy już zostały związane z innym celem? Wydaje mi się, że taka sytuacja jest trudna do zrealizowania.

Napisany przez Andi25
Problem tkwi w tym, że wiele organizacji charytatywnych nie wykorzystuje funduszy zgodnie z ich przeznaczeniem. Jeśli już przekazałeś pieniądze, będzie trudno je odzyskać. Niemniej jednak, wpłaty są zazwyczaj zwolnione z podatku, ponieważ zasadniczo służą celom dobroczynnym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata