Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Gwarectwo?

Napisany przez MoonKid
Mam dwa prace dorywcze i w sumie (niespodziewanie) przekroczyłem kwotę 400 €. Jest to problematyczne, ponieważ nie powiedziałem żadnej z pracodawców o drugiej pracy.

Moje pracodawczynie powiedziały teraz, że sprawa zostanie teraz sprawdzona przez Knappschaft.

Jest mi teraz za długo, więc chcę to przyspieszyć i dlatego szukam kontaktu z nimi. (Moje pracodawczynie nie są zbyt pomocne.)

Jednak pod pojęciem Knappschaft znajduję tylko jedną kasę chorych (nie moją!). O ile dobrze zrozumiałam moich pracodawczyń, Knappschaft jest instytucją, w której wszystkie istotne informacje ubezpieczeniowe są przechowywane i zarządzane centralnie (i dlatego można je sprawdzić).

Re: Gwarectwo?

Napisany przez Drathe1
Jeśli chodzi o Kopalnię, która zarządza danymi centralnie, masz rację. Jeśli chcesz dowiedzieć się, która Kopalnia jest odpowiedzialna za Ciebie, sugeruję wyszukać odpowiednią gałąź działalności Twojego pracodawcy, ponieważ istnieją różne kopalnie dla różnych branż. Istnieje także centralna organizacja, do której w razie potrzeby możesz się zwrócić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata