- śr cze 05, 2013 8:46 am
Cześć,
po pierwsze witaj wszystkich, jestem tu nowy i mam pytanie.
Cztery lata temu urodził się nasz syn, od razu założyliśmy dla niego plan oszczędnościowy w banku VR.
Obecnie wpłacamy na ten plan oszczędnościowy każdego miesiąca 25 euro jako kapitał.
Chcemy, żeby w przyszłości mógł sobie z tego np. kupić samochód lub coś innego.
Przeczytałem trochę w internecie na temat kont oszczędnościowych itp.
Obecnie ma na koncie około 1500 euro.
Moje pytanie do was, co byłoby bardziej sensowne również pod względem odsetek.
VR-Sparplan
Tagesgeldkonto
Lub coś innego.
Na ten plan oszczędnościowy wpłacamy każdego miesiąca 25 euro.
Zastanawiałem się również nad założeniem konta oszczędnościowego, na które co miesiąc zostałby przelany przeze mnie 25 euro lub pobrane z naszych pieniędzy. I za co byśmy otrzymywali odsetki, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
Czy coś takiego jest możliwe.
Co można zrobić?
Bo wydaje mi się, że na koncie oszczędnościowym oprocentowanie jest lepsze niż w takim planie oszczędnościowym...
Pozdrowienia, Andreas
po pierwsze witaj wszystkich, jestem tu nowy i mam pytanie.
Cztery lata temu urodził się nasz syn, od razu założyliśmy dla niego plan oszczędnościowy w banku VR.
Obecnie wpłacamy na ten plan oszczędnościowy każdego miesiąca 25 euro jako kapitał.
Chcemy, żeby w przyszłości mógł sobie z tego np. kupić samochód lub coś innego.
Przeczytałem trochę w internecie na temat kont oszczędnościowych itp.
Obecnie ma na koncie około 1500 euro.
Moje pytanie do was, co byłoby bardziej sensowne również pod względem odsetek.
VR-Sparplan
Tagesgeldkonto
Lub coś innego.
Na ten plan oszczędnościowy wpłacamy każdego miesiąca 25 euro.
Zastanawiałem się również nad założeniem konta oszczędnościowego, na które co miesiąc zostałby przelany przeze mnie 25 euro lub pobrane z naszych pieniędzy. I za co byśmy otrzymywali odsetki, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
Czy coś takiego jest możliwe.
Co można zrobić?
Bo wydaje mi się, że na koncie oszczędnościowym oprocentowanie jest lepsze niż w takim planie oszczędnościowym...
Pozdrowienia, Andreas