Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Małe szczęście na giełdzie

Napisany przez Andi
Mała historyjka na dobranoc Około roku temu wrzuciłem do koszyka 350 IsoTisów po cenie 1,93, potem kurs tego tytułu zaczął tylko spadać i stanąłem przed wyborem, czy poczekać czy sprzedać. Bez zastanowienia i świadomy możliwej całkowitej straty, sprzedałem 350 IsoTisów w zeszłym tygodniu po 7,75 i wyłożyłem 10000 e-centives (0,31). Z zaskoczeniem (i radością!) wyszedłem z zyskiem po 0,75. W tym przypadku szczęście przeważyło nad moją głupotą i wyciągnę z tego swoje lekcje. Co ważne, teraz nie mam już w portfelu prawdziwie wysokorodnikowych tytułów. (Oczywiście życzę powodzenia wszystkim akcjonariuszom IsoTis i Invenda (e-cent.)). Pozdrowienia Andi

Napisany przez richard100
Andi pisze: Mała dobra - nocna - opowieść W tym przypadku szczęście przewyższyło moją głupotę, więc wyciągnę z tego dla siebie wnioski. W szczególności teraz, dla swojego uspokojenia, nie mam już w portfelu żadnych realnie bardzo ryzykownych tytułów. ( Pozdrowienia Andi
Tak, chciałbym tylko podzielić się tą wiedzą. Po wszystkich latach na giełdzie (1997-2007) kupuję tylko te tytuły, za którymi z pewnością stoi dobry, zrozumiały produkt. Pożądanie szybkich pieniędzy pozostawiam innym. Na giełdowym stawie zachowuję się bardzo, bardzo defensywnie. Pozdrowienia Rich

Napisany przez Springer
Tak, zrobiłeś wszystko dobrze, nawet jeśli to było głównie kwestią intuicji i szczęścia, które również mają znaczenie. Bravo Andi, świetna robota! Moje uczucie mówi mi, że mimo że jestem strasznie na minusie z IsoTis, nadal mam szansę na zysk, nawet na dłuższą metę. Musiałem przejść już wiele kryzysów i na końcu osiągnąłem bardzo wysokie dwucyfrowe stopy zwrotu. Myślę, że zawsze trochę dojrzewam emocjonalnie. Jeśli moje wskaźniki mi to sugerują, to kupuję/sprzedaję. Jednym z moich soft-faktów jest przekonanie - często zadaję sobie pytanie, czy nadal wierzę w ten produkt/usługę, jeśli tak, to wytrzymuję kryzysy, jeśli nie, to sprzedaję i zmniejszam straty. No to dobranoc :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata