Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy banki mogą anulować saldo karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Jestem klientem Sparkasse i dostałem od nich kartę Master Card. Niestety, zazwyczaj jest ona dość obciążona, ponieważ często używam jej do zakupów w mieście. Nie zawsze mam wystarczające środki na moim koncie. Dotychczas saldo karty kredytowej zawsze zostało zaksięgowane, gdy było pobierane. Czy Sparkasse ma zasadniczo prawo do ponownego zaksięgowania tego salda na moje konto bieżące, gdy nie ma wystarczających środków? Co w takim przypadku dzieje się z moją kartą Master Card?

Re: Czy banki mogą anulować saldo karty kredytowej?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

tak więc jeśli masz kartę kredytową z tej samej banku, co konto osobiste, bank zwykle nie odmówi, ponieważ musi sam pokryć transakcje, a nie firma Mastercard.

Mastercard jedynie zarządza płatnościami, ale kredyt udziela odpowiedni bank.

Oczywiście, jeśli przekraczasz limit debetowy ciągle i dochód nie pokrywa wydatków długoterminowo, ostatecznie mogą pojawić się konsekwencje... np. blokada/konfiskata karty kredytowej, zmniejszenie limitu debetowego itp. Jednak aby precyzyjnie określić sytuację, trzeba poznać szczegóły.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata