Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Baufi: 2. Wyłączyć kredytobiorcę

Napisany przez woody12323
Cześć wszystkim,

mam zamiar podjąć kredyt budowlany z udziałem dwóch kredytobiorców
(z powodów związanych z wiarygodnością kredytową).

Moje pytanie brzmi, czy jest możliwe, aby po pewnym czasie usunąć drugiego kredytobiorcę
i kontynuować umowę tylko z jednym kredytobiorcą, czyli ze mną?

Pośrednik w sprawie umowy finansowania powiedział, że nie będzie to problem,
ale konieczne będzie ponowne sprawdzenie zdolności kredytowej pozostającego kredytobiorcy...

Napisany przez Ravemaster84

Der Vermittler des Finanzierungsvertrags meinte, dass sei kein Problem,
es müsse dann nur erneut die Bonität des verbleibenen Darlehensnehmers
geprüft werden...

Genau das ist das Problem.
Wenn dem Finanzierer die Bonität nicht gut genug ist, wird der zweite Nehmer nicht entlassen. Im Vorfeld kann niemand eine seriöse Aussage treffen, da niemand in die Zukunft schauen kann.

Napisany przez woody12323
Ok. Dzięki za szybką odpowiedź.

Jeśli zdolność kredytowa pozostałego kredytobiorcy jest w porządku, to w zasadzie możliwe byłoby skreślenie drugiego kredytobiorcy?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, zwolnienie z winy można jednak napisać tylko przez personel banku. Przez nikogo innego. I koszty gospodarstwa domowego mogą zmieniać się.
Przykład: Syn i matka jako kredytobiorcy. Każde z nich ma własne gospodarstwo domowe.
Stan sprzed 2 lat mówi, że bank finansujący wymaga, aby dochód gospodarstwa wynosił 1000,00 EUR na jednostkę mieszkaniową.
Teraz może się zdarzyć, że po 2 latach bank podniesie granicę do 1200,00 EUR jako minimalny dochód gospodarstwa po odjęciu wszystkich kosztów.
Trzeba uważać.
Z góry nikt nie może więc zobowiązać się do stwierdzenia. Nawet sam bank to zrobi. Nie zgodzi się na to.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata