Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie są szanse na przekształcenie mojego kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Tu jestem w forum.
Kilka lat temu wziąłem zbyt drogą i oczywiście stosunkowo wysoką pożyczkę, którą teraz nadal odczuwam. Ponieważ sądzę, że obecnie stopy procentowe są znacznie niższe niż kilka lat temu, chciałbym przerobić tę pożyczkę na korzystniejszą. W zasadzie chciałbym pozostać w swoim banku i poprosić o ofertę. Czy mam w ogóle szansę, czy bank chce tylko na mnie zarabiać i nie zaoferuje mi lepszej oferty? Czy w takim przypadku mogę po prostu przenieść kredyt do innego banku?

Pozdrowienia
Falcon

Napisany przez Ravemaster84
Moje doświadczenia w Sparkasse były negatywne. Nowe pożyczki powinny mieć co najmniej taką samą stopę procentową jak stara pożyczka. Ta informacja wystarczyła, abym zdecydował się skorzystać z oferty innego banku.

Sprawdź w swojej umowie, czy możliwa jest dodatkowa spłata i przede wszystkim jakie są warunki. Często należy również zapłacić odszkodowanie za wcześniejszą spłatę. Warto obliczyć, ile można zaoszczędzić, przechodząc do innego banku i jakie są koszty związane z wcześniejszą spłatą obecnej pożyczki.

Do porównywania różnych banków internetowych zawsze polecam tę stronę:
Porównanie kredytu ratalnego
ING-DiBa i SKG to polecane opcje.

Napisany przez MThiemann
Cześć Falconie,

moje doświadczenie również wskazuje, że bank z reguły nie sam się wykupuje z kredytu na korzystniejsze warunki.

Jednakże zazwyczaj kredyty ratalne można spłacić/odnowić natychmiastowo lub co najmniej z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia - bez żadnych opłat za przedterminową spłatę (proszę sprawdzić to w swojej umowie kredytowej).

Następnie można wziąć kredyt w innej banku, miejmy nadzieję, że korzystniejszy i spłacić swoje stare zadłużenie.

Ostatnio zrealizowałem całkiem dobre warunki (czasami poniżej 5% oprocentowania - zależne od zdolności kredytowej) dla refinansowania i nowych kredytów ratalnych dla moich klientów.

Warunki te jednak bardzo zależą od kilku czynników zdolnościowych (długość zatrudnienia, dochód w stosunku do wydatków itp.).

Do pierwszego porównania warunków używam porównywarki kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej (wszystkie zapytania są bezpłatne, a nawet w przypadku odrzucenia nie pobieram opłat).

Pozdrawiam

M. Thiemann

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Falcon
Każdy bank chce zarabiać na kliencie.
Mogą mieć opcję dodatkowych spłat w umowie lub w przypadku wygaśnięcia umowy zmienić kredyt na zewnętrzny.
Oprocentowanie zależy od Twojego dochodu, historii kredytowej itp.
Możesz to sprawdzić bez zobowiązań.
Generalnie szanse na refinansowanie są bardzo wysokie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata