Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Bitcoin

Napisany przez familie-mustan
Czy ktoś z was kiedyś o tym słyszał?
To jak wirtualna waluta..
Czy ktoś z was handluje nimi?
Pozdrawiam

Napisany przez Drathe1
planowałem się za to zabrać, ale do tej pory zrezygnowałem. Moim zdaniem to kosztowna zabawa na początek, ponieważ można generować bitcoiny. Wystarczy włączyć wysokiej klasy kartę graficzną i kartę graficzną do komputera i generować bitcoiny za pomocą oprogramowania. Ponadto ta waluta jest również wykorzystywana do prania brudnych pieniędzy oraz płacenia za nielegalne usługi. Dlatego na razie trzymam się z daleka.

Napisany przez MysticX
Wydobywanie kryptowalut w tym kraju już się nie opłaca ze względu na koszty energii elektrycznej oraz rosnące zastosowanie nowych technologii wydobywczych. Od początkowego wydobywania za pomocą procesora, przez kartę graficzną, FPGA, aż do wyspecjalizowanego sprzętu ASIC, który jest obecnie masowo produkowany i drogo sprzedawany. W rezultacie stopień trudności wydobywania Bitcoina rośnie w takim tempie, że zakup odpowiedniego sprzętu praktycznie przestaje się opłacać po odliczeniu kosztów energii. Zamiast inwestować w sprzęt do wydobycia, w ostatnich miesiącach bardziej opłacało się inwestować bezpośrednio w Bitcoina i korzystać z czasami gwałtownych wzrostów, aby częściowo wycofać swoje środki. Więcej informacji można znaleźć także na stronie bitcoinexplorer.de

Napisany przez GeraldmitdemHut
tutaj opublikowałem post na ten temat miesiąc temu i nikt nie odpowiedział. Ale gdy temat pojawi się w wiadomościach, wszyscy chcą na ten temat rozmawiać :-)

Moja rada: zainwestujcie w Litecoiny. Ewentualnie także w inne kryptowaluty.

patrz: btc-e.com

Napisany przez Matthew Pryor
Tworzysz post na dany temat miesiąc temu i nikt nie odpowiada. Ale gdy temat zostanie wzmiankowany w wiadomościach, wszyscy chcą się wypowiedzieć.

Jak ci się to udało? Przecież jesteś zarejestrowany dopiero od 2 tygodni?

Jak Ci się to udało? Przecież jesteś zarejestrowany dopiero od 2 tygodni?

Takie mam wrażenie, że minęły 2 miesiące....

Napisany przez MysticX
Osobiście jestem bardzo krytycznie nastawiony do innych kryptowalut. Ostatecznie wszystkie te kopie są zależne tylko od dobrobytu Bitcoina i pomimo rzekomej innowacyjności mają niewielkie uzasadnienie swojego istnienia. Wiele z nich szybko znika w zapomnieniu.

Jednak dzięki jeszcze większej zmienności można zarobić nawet więcej niż z samym Bitcoinem - kilka dni temu Litecoin podwajał swoją wartość w ciągu jednego dnia dzięki masowym ruchom Bitcoina, tym samym krótkoterminowo go zdecydowanie wyprzedzając. Wczorajsze wahanie Bitcoina pozostawia też pytanie, czy będzie dalej rosło, czy nadszedł teraz długo oczekiwany okres konsolidacji. Dobrze to widać na krótkoterminowym wykresie na bitcoinexplorer.de

No cóż, inne waluty nie są powiązane z Bitcoinem i dlatego nie są uzależnione od dobrobytu Bitcoina. Można sobie łatwo wyobrazić, że Bitcoiny kiedyś znikną w zapomnieniu, a inna waluta zdobędzie przewagę. Istnieje po prostu konkurencja między różnymi walutami - a Litecoiny zdecydowanie mają programistyczne zalety w porównaniu z Bitcoinami. Obecnie Primecoiny są najbezpieczniejszymi kryptowalutami na rynku.

Napisany przez MysticX
To prawda, że gdy w handlu zostanie ustanowiona kryptowaluta, zawsze zaczyna się od Bitcoina. Czy istnieją obecnie jakiekolwiek modele płatności / modele biznesowe dla klonów?

Potencjalne techniczne słabości Bitcoina mogą również zostać wyeliminowane w kolejnych etapach rozwoju, np. całe koncepcje związane z Electrum. Widzę mało sensu w posiadaniu wielu równoległych kryptowalut, gdy w końcu wystarczy jedna, ale chętnie się poprawię, jeśli ktoś mnie przekona. Przyszłość na tym polu na pewno będzie interesująca, a każdy z nas biorący udział ma nadal szansę na zarobienie dużych pieniędzy. Jak pokazuje bieżący kurs na bitcoinexplorer.de, choć ogólny trend może iść w górę na dłuższą metę, to jednak wystarczająco dużo wahnięć, aby dokonać częściowej sprzedaży, nowych inwestycji itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata