Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Obciążenie karty kredytowej

Napisany przez Sonnenblume
Cześć drogie forum,
mam kartę kredytową (Visa) z funkcją częściowej spłaty w wysokości 20% od kilku lat. Wszystko do tej pory działało bez problemu.
W dniu 04.06.2013 została pobrana kwota w wysokości 187 euro. Wszystko w porządku i zrozumiałe.
Natomiast dnia 15.06. bank ponownie pobrał całą kwotę, co sprawiło, że konto jest teraz zadłużone o ponad 400 euro. Przecież muszę także żyć!
konto karty kredytowej jest teraz w pełni zrównoważone.
Niestety, nie potrafię zrozumieć postępowania banku i wiem teraz, co mam zrobić.
Moje bank podał mi numer telefonu, pod który mam zadzwonić, ponieważ oni sami nie mają nic wspólnego z Visą.
Po wybraniu tego numeru trafia mi do Call-Center, gdzie mówią, że przekierują moje zapytanie.
Jak dotąd jednak nic się nie zmieniło.

- pozdrowienia, - Słonecznik -

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

no cóż, nie znamy powodów, dlaczego się to stało. Zazwyczaj tak się dzieje, gdy karta kredytowa lub dostępne środki zostały anulowane... czy tak się stało w Twoim przypadku? Czy nadal możesz korzystać z karty kredytowej?

Czy może coś zmieniło się negatywnie w Twojej zdolności kredytowej?

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Sonnenblume
Cześć Escorpio,
nie, o ile mi wiadomo, wszystko jest w porządku. Dlaczego nie poinformowano mnie o anulowaniu karty kredytowej ani o zmniejszeniu limitu? Czy bank równie dobrze mógłby mi obniżyć debet? Przecież został on wykorzystany podczas rozliczenia karty kredytowej.
Przecież 2 dni temu jeszcze płaciłem kartą kredytową. W takim razie musiała zostać anulowana dokładnie w dniu obciążenia.
Niemniej jednak ponowna opłata została także pobrana.
Nie wiem, co teraz powinienem zrobić?

Pozdrowienia i dzięki, Słoneczko

Napisany przez Daniel2504
Cześć,

czy możliwe, że przekroczyłeś limit dostępny na karcie kredytowej poprzez dokonanie płatności? W takim przypadku ta nadpłata zostanie obciążona na koncie, nawet poza limitem karty kredytowej. Ale to z kolei kłóciłoby się z twoim stwierdzeniem, że saldo karty kredytowej jest teraz całkowicie wyrównane.

Bez dostępu do twojego konta karty kredytowej nikt faktycznie nie może powiedzieć dlaczego całe saldo zostało obciążone.

Co do twego stwierdzenia, że Visa z nią nie ma nic wspólnego, to też niezupełnie prawda. konto karty kredytowej jest prowadzone w banku, a Visa jest jedynie dostawcą systemu płatniczego i nie ma nic wspólnego z zarządzaniem kontami kart kredytowych.

Czy mógłbyś nam powiedzieć w jakim banku masz kartę kredytową? Wtedy możemy być w stanie pomóc ci bardziej szczegółowo?

Pozdrowienia
Daniel

Napisany przez FinanzHai2000
Zawsze pozostawaj w kontakcie ze swoim bankiem w takich sytuacjach.. to oni mogą ci pomóc!

Napisany przez trey
Jaka to wspaniała bankowość? W zasadzie powinni oni zadbać o to, aby wszystko było uregulowane, zwłaszcza żeby było to załatwione szybko. W razie wątpliwości, rozważyłbym anulowanie obciążenia karty kredytowej, jeśli naprawdę nie nadejdzie żadna reakcja.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata