Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ostrożnie, Santander RSV.

Napisany przez Hossah
Cześć,

niestety muszę opowiedzieć o usługach Santander, które są gorsze niż złe, a zachowaniu firmy, które moim zdaniem można by nawet poddać w wątpliwość prawną.
W maju kupiliśmy nowy samochód i chcieliśmy go początkowo sfinansować. Salon samochodowy współpracował z Santander, więc nie mieliśmy z tym problemów. Jednak podczas negocjacji warunków finansowania bank, ku zdziwieniu doświadczonego sprzedawcy samochodów, postawił warunek ubezpieczenia RSV.
Zgodziliśmy się na to, ale po powrocie do domu zdecydowaliśmy się całkowicie zrezygnować z finansowania. Zebraliśmy oszczędności i spłaciliśmy kredyt w całości, ale musieliśmy również zapłacić całe ubezpieczenie RSV, ponieważ zostało ono wliczone do kwoty kredytu.
Wtedy jeszcze nie byliśmy podejrzliwi, ale po pierwszej rozmowie zacząłem się niepokoić. Powiedziano mi, że może minąć nawet do 6 tygodni, zanim otrzymamy zwrot opłaty za ubezpieczenie RSV.
ubezpieczenie RSV ma 30-dniowy okres na odstąpienie od umowy, a my zrezygnowaliśmy po 10 dniach.
Teraz moje złe przeczucie się nasiliło, ponieważ nie usłyszeliśmy nic więcej od Santander.
Spróbowałem zadzwonić - uwielbiam infolinię

Po 47 minutach, 13 różnych pracowników, 6 różnych numerów telefonów + błędny numer (to była komenda policji w Mönchengladbach), 23 szarpnięcia serca, 3 zaczepy z piany złości, się poddałem.
Tak, gdybym postąpił w ten sposób, to skończyłbym przed sądem i dostałbym pięć lat w więzieniu.
Jeśli takie zachowanie jest akceptowane i nadal trwa w Niemczech, to banki nie dość ucierpiały w 2008 roku.
Niestety, takie firmy są zbyt często wspierane przez zbyt wielu sprzedawców.

Jutro pójdę do oddziału i zatrzymam tam pracownika aż w końcu wrócę do domu z pieniędzmi.

Dziękuję za przeczytanie i mam nadzieję, że niektórzy otworzyli na to oczy.

Napisany przez Ravemaster84
Niepotrzebny wątek, istnieje już Forum do narzekania na temat Santander.

Napisany przez Yakfreak
Mam nadzieję, że masz ubezpieczenie od ochrony prawnej, powinieneś je teraz włączyć

Napisany przez Matthew Pryor
Mam nadzieję, że masz ubezpieczenie od ochrony prawnej, warto skorzystać z niego.

Dlaczego? Bo telefonicznie nikt nie jest dostępny?

Napisany przez santandersEx
Zgłoś się natychmiast do BAFIN.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata