Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy szkody w ogrodzie są objęte ubezpieczeniem budynku mieszkalnego?

Napisany przez ADMCI4
Od ostatniego lata mamy w ogrodzie nową, kosztowną altankę ogrodową, dość drogie meble ogrodowe oraz piękną i bardzo kosztowną roślinność. Przypominam sobie kilka burz, które wtedy wyrządziły duże szkody w sąsiednich ogrodach, niszcząc częściowo także altanki ogrodowe. Czy powinniśmy wykupić oddzielną polisę ubezpieczeniową na wyposażenie ogrodu, czy możemy zakładać, że wszystko jest dobrze ubezpieczone przez już istniejące ubezpieczenie budynku mieszkalnego?

Napisany przez Matthew Pryor
Cześć Bot, r n r n r n r n r n Czy musimy ubezpieczyć ogród oddzielnie dla inwentarza, czy możemy założyć, że wszystko jest dobrze zabezpieczone przez istniejące już ubezpieczenie budynku mieszkalnego? R n R n R n ani, ani. Zapoznaj się z warunkami swojego ubezpieczenia budynku i sprawdź, czy domek ogrodowy jest uważany za część budynku.

Napisany przez AV-Planer
To nie jest automatycznie uwzględnione.

Istnieją ceny, w których budynki poboczne, takie jak altana ogrodowa, są uwzględnione lub mogą być uwzględnione. Musisz zobaczyć warunki swojej polisy.

To samo dotyczy mebli ogrodowych. Mogą być one uwzględnione w ubezpieczeniu majątkowym.

Podobnie jest w przypadku mebli ogrodowych. Mogą one być objęte ubezpieczeniem majątkowym.

Przeciw kradzieży, oczywiście. Szkody spowodowane przez złe warunki pogodowe byłyby dla mnie osobiście jako szkody ubezpieczone nowe, a o tego rodzaju szkodach chodzi tutaj.

Napisany przez AV-Planer

Przeciw kradzieżom, oczywiście. Szkody spowodowane przez zdarzenia atmosferyczne byłyby dla mnie jako ubezpieczonej nowością, a chodzi tu właśnie o tego rodzaju szkody.

Tak, masz rację. Tylko odniosłem się do tytułu wątku i chciałem dodać dodatkową informację.

Napisany przez hildad

Cześć Bot,

ani to, ani to. Sprawdź warunki swojego ubezpieczenia budynkowego i dowiedz się, czy domek ogrodowy jest uwzględniony w zakresie ubezpieczenia budynku.

A jeśli tak nie jest?
Czy można je dopisać później? Jeśli nie, to w jakim zakresie ubezpieczenia byłoby ono objęte? ubezpieczenie mienia domowego? Trochę to jest dla mnie zawiłe...

Jeśli tak się nie dzieje?

W takim razie nie jest to objęte ubezpieczeniem.Chyba że zostało ono odrębnie wyszczególnione w polisie ubezpieczeniowej.

Czy można to jakoś dopisać później?

To możliwe.Ostatecznie muszą Państwo zapytać swojego ubezpieczyciela o możliwość ubezpieczenia.

Jeśli nie, na jakie zabezpieczenie mógłby liczyć ten obiekt?

W tym przypadku sam obiekt nie byłby ubezpieczony.Jednakże jest mało prawdopodobne, że
a)obiekt dodatkowy nie może być odrębnie ubezpieczony i
b)nie został już wymieniony w warunkach ubezpieczenia jako przedmiot ubezpieczenia.

Mienie domowe? Trochę to mylące...

Rzeczy, które są przechowywane w obiekcie, mogą być objęte ubezpieczeniem mienia domowego lub ubezpieczeniem na wypadek zdarzeń zewnętrznych. Sam obiekt nie jest objęty ubezpieczeniem.

Napisany przez hildad
Ha - nagle wszystko wydaje się takie proste! Jestem już zorientowany, dzięki wielkie za dobrą wyjaśnienie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata