Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy bank samochodowy musi zawsze odpowiadać marki samochodu, który został zakupiony?

Napisany przez ADMCI4
Po tym, jak moje główne banku nie był gotowy do sfinansowania samochodu dla mnie, a byłoby to zresztą zbyt drogie, zdecydowałem się spróbować szczęścia w banku samochodowym.

Tu warunki są zazwyczaj o wiele korzystniejsze. Nie jest mi jednak jasne, czy na przykład muszę koniecznie udać się do banku Renault, jeśli chcę kupić Renault, czy mogę być tak swobodny, aby odwiedzić bank Forda.

Czy transakcje tych banków samochodowych zawsze są uzależnione od marki samochodu, który chce się kupić? Czy też może to już zwykłe instytucje finansowe, które obsługują wszystkie transakcje i są otwarte dla wszystkich klientów?

Pozdrawiam, Bruno

Re: Czy bank samochodowy musi zawsze odpowiadać marki samochodu, który został zakupiony?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Mogę mówić z własnego doświadczenia, że nie ma reguły bez wyjątku. Specjalny bank samochodowy może oczywiście również sfinansować inne pojazdy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata