Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Vdv leben ag

Napisany przez Medusa
VDV Leben International AG została zamknięta przez bank grecki (grecka BAFIN) po stwierdzeniu, że przedstawiała fałszywe sprawozdania finansowe: zobacz stronę banku greckiego. Szef tej firmy został oskarżony przez Sąd Okręgowy w Düsseldorfie i Atenach o oszustwo, pranie brudnych pieniędzy, fałszerstwo dokumentów i inne przestępstwa. Prowadził poprzednik VDV LEBEN AG jako VDV AG: [...Zawartość częściowo usunięta... Admin]. Grecka prasa opublikowała ponad 100 artykułów na ten temat. Nie ma greckiej gazety, która by o tym nie poinformowała. Pan ... wzbogacił się głównie poprzez wydawanie oszczędnościowych listów swoim przedstawicielom, którzy nie mieli odpowiednich licencji. Część zawartych polis na życie została opłacona przez ubezpieczycieli przy powrocie. Posiadaczom oszczędnościowych listów wydawał praktycznie wyłącznie podrobione polisy na nazwiska krewnych i przyjaciół, ponieważ oszczędnościowe listy nie były wypłacane. Wątek ten był omawiany na forum o nazwie Geprellte Strukkis.de do około sierpnia 2011 roku. Następnie forum zostało wykupione przez adwokata o nazwisku ... z Frankfurtu. Następnie nowe forum o nazwie Geprellte Strukkis-neu.de, z wątkiem jako nr 1, zostało ponownie zakupione w połowie czerwca 2013 roku przez tego samego adwokata. W nim nazwy posiadaczy oszczędnościowych listów zostały opublikowane jako plik graficzny. To skandal, że pan ... kupuje publiczne fora za pieniądze swoich posiadaczy oszczędnościowych listów, aby uniknąć krytyki.

Napisany przez vdv Opfer
Przypuszczam, że za zamknięciem oszukanych strukkis stoi VDV Leben. To było główne temat numer jeden! Mam wiele adresów byłych członków forum i zamierzam do nich napisać, kierując ich tutaj! Na forum wymieniano niezliczone pliki, dokumenty, losy i doświadczenia. Również my złożyliśmy zawiadomienie przeciwko ... oraz kilku jego pracownikom z VDV International AG. Niestety nie wolno tutaj zamieszczać linków, jeśli nie przekroczono określonej liczby postów... ale na pewno niedługo się to zmieni, mam mnóstwo materiałów... [...Treść częściowo usunięta..., Admin]

Napisany przez Medusa
Za tą oszustwem stoi zarząd VDV AG i VDV LEBEN AG, który jedynie poprzez efekt bańki spekulacyjnej, udokumentowanie wyprał co najmniej 7 milionów euro za listy zabezpieczeń. [...Część treści usunięta... Admin]

Napisany przez Tina272
Cześć!

Dzisiaj natrafiłem przypadkiem na tę stronę, ponieważ nie mam już pomysłu, co robić...
Mam lokaty, które do dzisiaj nie zostały wykupione!!
W międzyczasie byłem u prawnika, ale on również nie potrafił ruszyć sprawy... kilka razy napisał do mojego ówczesnego przedstawiciela, ale on nie odpowiada....
Poradził mi pozwać mojego przedstawiciela!!! Ale co to da? Boję się, że to może zakończyć się na moją niekorzyść i będę musiał ponieść wszystkie koszty....
Być może ktoś już zgłosił się do policji i złożył zawiadomienie na swojego przedstawiciela lub kogokolwiek z vdv? Czy coś to dało??
Czy ktoś może mi dać jakieś informacje????
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź!!!!

Napisany przez Medusa
Oczywiście musisz zgłosić swojego przedstawiciela, który namówił cię do zakupu listu oszczędnościowego. Ponosi on bowiem odpowiedzialność za produkt, który ci sprzedał. Bez względu na to, czy się odezwie czy nie, musi odpowiedzieć na pismo Rady Administracyjnej, w przeciwnym razie musisz złożyć skargę na policję, najlepiej za pośrednictwem adwokata. Jeśli adwokat jest zbyt drogi, udaj się do kogoś innego. To naprawdę nie jest drogie. Ponadto istnieją zbiorowe pozwy. Jaka jest twój adres e-mail? W zaufaniu mogę polecić ci kilku adwokatów. Zostało złożonych setki skarg w Sądzie Okręgowym w Düsseldorfie przeciwko ... i jego bandzie, a ja ci gwarantuję, że jego adwokat i przewodniczący CDU w Nettetal byli członkiem rady nadzorczej VDV AG i należą do tej samej... kliknicy.

Napisany przez Tina272
@Medusa
oto mój adres e-mail: tinatina272@googlemail.com
Dzięki!

O rany, martwię się tak bardzo.....już straciłem nadzieję na odzyskanie pieniędzy.... od kogo w ogóle....!?!?!

Napisany przez katze
Cześć, mam ubezpieczenie na życie, które nie jest zarejestrowane w funduszu gwarancyjnym. Ponieważ nie mam możliwości finansowych, aby wynająć adwokata, złożyłem wniosek w sądzie rejonowym o uzyskanie pomocy w tej sprawie. Sprawa jeszcze się toczy... Jestem bardzo ciekawy, ponieważ to moja ostatnia szansa, aby osiągnąć coś, być może odzyskać moje wpłacone pieniądze. Wszystkich, którzy powinni być zgłoszeni, zgłoszę... Nie mam nic do stracenia...

Napisany przez katze
Jak działa pozew zbiorowy, potrzebuję informacji na ten temat, jeśli nie otrzymam pomocy od sądu rejonowego?! Możliwa jest również wiadomość prywatna. Mam nadzieję, że to forum nie zniknie...

Napisany przez danielgermany
Cześć kochani... jesteście moją ostatnią nadzieją....

Ja także niestety padłem ofiarą listu zabezpieczenia. Kto by pomyślał, że coś takiego jest możliwe... Jestem bardzo zirytowany tym przypadkiem. Niestety ani BaFin, ani Fundusz Gwarancyjny w Grecji, ani mój prawnik nie mogli mi pomóc. Czy ktoś może mi powiedzieć, co jeszcze mogę zrobić?

Na przykład, zbiorowe pozwanie? Jeśli tak, gdzie? Jakieś linki, które mogą mi pomóc?

Chętnie także pod adresem e-mail: danielgermany@hotmail.com

Bardzo dziękuję!

Napisany przez Matthew Pryor
Ile aliasów ma być jeszcze dodanych?

Napisany przez Suzana Peric
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Napisany przez katze
Cześć, czy jest tutaj ktoś, kto nie zarejestrował swojego UBEZPIECZENIA NA ŻYCIE ani żadnego innego UBEZPIECZENIA w funduszu gwarancyjnym?
I ponownie proszę o informacje na temat zbiorowego pozwy. Czy ktoś osiągnął jakieś rezultaty poprzez zgłoszenia?

Napisany przez Tina272
Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś osiągnął już coś za pośrednictwem ogłoszenia???

Ponadto chciałbym się dowiedzieć, czy ci, którzy posiadają obligacje oszczędnościowe, przelali pieniądze na vdv czy też przekazali je pośrednikowi gotówką???

Napisany przez Ida
Hallo, jestem tutaj nowy, ale także poszkodowany. Niestety, nasze oszczędności zniknęły z tymi podejrzanymi listami oszczędnościowymi. Niestety, nikt nam nie może pomóc, ponieważ te listy oszczędnościowe nie są zarejestrowane. Według informacji od prawnika prokuratura musi najpierw przeczytać dokumenty. To może potrwać. Sprawcy chodzą na wolności i mogą dalej oszukiwać. Wszystko trwa bardzo długo. Czy jest nadzieja dla nas???? Całe egzystencje zostały zrujnowane! Bez skrupułów! Jak to możliwe, że nadal są osoby, które ufają tym ludziom! Jest firma następcza! Skąd mają adresy dla nowych klientów? To wszystko jest tak frustrujące! Czy są może jakieś nowości? Niestety, stare forum zostało usunięte. Szkoda!!!

Napisany przez katze
<hallo, czy tutaj też jest martwy punkt?! gdzie są ci oszukani? Czy jest jakieś nowe informacje od kogoś? Potrzebuję adresów prawników, którzy zgodzą się mi pomóc w tej sprawie, jeden już mnie zbył, byłbym w lepszych rękach mając prawnika mówiącego po grecku albo mówiącego po angielsku! Nie wiedziałem, że prawnicy nie potrafią korespondować po angielsku?! Czy ktoś miał doświadczenia z funduszem gwarancyjnym, czy w ogóle przyjmują pocztę, jeśli ktoś im ją prześle? Nie rozumiem, dlaczego jako poszkodowani nie wymieniamy się informacjami, po prostu nie ogarniam, to mogłoby być pomocne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata