Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Natychmiastowa spłata debetu

Napisany przez jds1984
Na moje pytanie muszę niestety trochę się rozpisać...

Od kilku lat spłacam swoje zadłużenie w niewielkich ratach (obecnie jestem gospodynią domową i mam małe, jeśli w ogóle, dochody w porównaniu do wcześniej, więc tak mi to zalecono).
W zeszłym roku raz, a w tym roku już dwukrotnie zdarzyło się, że przelew raty z mojego konta nie powiódł się, ponieważ moje dochody wpłynęły później z powodu weekendów, świąt itp. W związku z tym dostałam pismo, że pieniądze zostały zwrócone, a nałożono na mnie opłatę za listy, krótkotrwałe przekroczenie stanu konta itp.
Trochę się zdenerwowałam, próbowałam skontaktować się z moją opiekunką w banku - bez rezultatu. Nie dostałam żadnego upomnienia, żadnego dalszego pisma i jako naiwna osoba pomyślałam nie wygląda na to, żeby coś było źle, skoro nie ma żadnych innych informacji...
Teraz dostałam list od mojej opiekunki. Mam spłacić zaległą kwotę w wyznaczonym terminie 7(!) dni (4 dni robocze od daty otrzymania listu), w przeciwnym razie moje przekroczenie stanu konta zostanie odwołane, a ja będę musiała spłacić całą kwotę od razu.
Grzecznie poczekano, aż przekroczę prawem określone 5% zaległej kwoty...
Nie chcę się tym stresować, to było moje własne głupstwo...
Tylko że nadal nie mogę skontaktować się ze swoją opiekunką, a pieniędzy na spłatę nie mam aktualnie pod ręką.

Moje pytanie brzmi tak, jakie zadałabym swojej opiekunce, gdyby odebrała telefon: Czy możliwe jest spłacenie zaległości w dwóch częściach?
Znacie banki, które na to pozwalają? Macie jakieś inne propozycje rozwiązania?

Napisany przez Dahut
Trudne, ponieważ prawdopodobnie istnieją inne czynniki, których nie znam i których nie mogę uwzględnić, ale na pierwszy rzut oka powiedziałbym: zaciągnij kredyt ratalny, aby spłacić debet, a następnie zablokuj możliwość korzystania z debetu, aby nie kusić się do ponownego przekroczenia stanu konta. Przy debecie na pewno płacisz 12% odsetek, a kredyt ratalny powinieneś otrzymać na około 5%.

Napisany przez 2Escorpio

Trudne, ponieważ prawdopodobnie istnieją inne punkty, których nie znam i których nie mogę uwzględnić, ale na pierwszy rzut oka powiedziałbym: zaciągnij kredyt ratalny, aby uregulować debet, a następnie zablokuj debet, aby uniknąć pokusy ponownego przekroczenia stanu konta. Na debet zapłacisz zapewne 12% odsetek, zaś kredyt ratalny powinieneś dostać w mniej więcej 5%.

Jednak jako gospodyni domowa ciężko będzie Ci otrzymać kredyt ratalny.

Napisany przez Finanzexp

Jako gospodyni domowa będzie trudno otrzymać kredyt ratyfikacyjny.

Zgadzam się z tym. Być może mogłabyś spróbować uzyskać go poprzez jedną z platform pośrednictwa w kredytach prywatnych. Jednak z punktu widzenia oprocentowania może być to nieco droższe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata