Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy dzieci są objęte ochroną ubezpieczeniową w ramach polisy ochrony prawnej?

Napisany przez ADMCI4
Po ostatnim dużym kłótni z sprzedawcą naszego obecnego samochodu, chcemy unikać takich incydentów w przyszłości. Chcielibyśmy mieć możliwość upierania się na swoich prawach, nie wydając przy tym fortuny. Dlatego postanowiliśmy wykupić ubezpieczenie ochrony prawnej. Naszym zdaniem jest to opłacalne tylko wtedy, gdy nasze dzieci też są objęte ochroną ubezpieczeniową. Czy automatycznie są one objęte ubezpieczeniem i jeśli tak, do jakiego wieku?

Re: Czy dzieci są objęte ochroną ubezpieczeniową w ramach polisy ochrony prawnej?

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć MKrebs,
to oczywiście zależy od ubezpieczyciela. Ale w przypadku większości ubezpieczycieli dzieci niepełnoletnie lub pełnoletnie dzieci do ukończenia nauki lub studiów są objęte ochroną w ramach umowy. Podczas zawierania umowy po prostu zwróć uwagę, aby wybrać ubezpieczenie rodzinne i zapytaj, czy musisz jasno określić swoje dzieci w umowie.

Napisany przez VivaVivi377
Oczywiście, moje dzieci również są objęte moim ubezpieczeniem ochrony prawnej. W końcu to właśnie przez dzieci je mam. Kto inny mógłby zepsuć coś w domu, jak nie dzieci?

Napisany przez Matthew Pryor
Czy dzieci zostaną wtedy oskarżone?

Napisany przez Birgit

Oczywiście, moje dzieci też są objęte moim ubezpieczeniem ochrony prawnej. W końcu mam je tylko ze względu na dzieci. Kto inny mógłby uszkodzić coś w domu, jeśli nie dzieci?

To jednak raczej sprawa ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej.

Napisany przez isabs
Jeśli masz wykupione ubezpieczenie rodzinne, zazwyczaj dzieci są objęte ubezpieczeniem. W przypadku ubezpieczenia dla singli nie jest to możliwe. Warunki dotyczące ubezpieczenia dzieci możesz przeczytać tutaj: ubezpieczenie ochrony prawnej dla rodzin

Na przykład pełnoletnie dzieci muszą być nadal niezamężne lub nie prowadzić innej formy związku życiowego zgodnie z ustawą o związkach partnerskich oraz nie mogą wykonywać stałej, płatnej pracy zawodowej...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata