Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt z nieobciążonym domem jako zabezpieczeniem przy złej historii kredytowej

Napisany przez demar
Kochani użytkownicy forum,
może ktoś mi pomóc. Posiadam 2 nieruchomości, które nie są obciążone. Wartość domu 1 to około 230 000 €, domu 2 to około 60 000 €. Teraz pilnie potrzebuję pożyczki w wysokości 50 000 € jako finansowania pośredniego, ponieważ chcę spłacić możliwą pożyczkę z sprzedaży domu 2. Teraz mój problem: w ostatnim czasie otrzymałem kilka wpisów do Schufa - również nakazy zatrzymania (brak pieniędzy ze względu na zbyt duże wydatki podczas remontu domu). Lokalny bank odrzucił finansowanie. Mam 61 lat, jestem urzędnikiem na całe życie z miesięcznym dochodem netto około 2800 €. Czy widzicie jakąkolwiek możliwość?

Re: kredyt z nieobciążonym domem jako zabezpieczeniem przy złej historii kredytowej

Napisany przez Ravemaster84
Auxmoney czy Smava. Przy tak niskiej ocenie w SCHUFA żaden poważny bank nie udzieli pożyczki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
W przypadku niespoczywającego obciążenia wartościowego domu istnieje możliwość skorzystania z kredytu bankowego. Bank z Niemiec udziela kredytu na okres 5 lat i od samego początku pobiera odsetki. Przez 5 lat nie ponoszą Państwo żadnych wydatków. Po 5 latach pierwotna kwota kredytu pozostaje bez zmian, ponieważ nie spłacają Państwo niczego. Następnie następuje zwrot pieniędzy. Istnieje jednak możliwość wcześniejszej spłaty kredytu bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, bankowcu,

o który bank ci chodzi?

Napisany przez adam-herzog
Na pewno warto unikać kredytu bez sprawdzania w Schufa. Jako urzędnik masz dostęp do specjalnych kredytów dla urzędników. Nawet jeśli masz słabą historię w Schufa, to ze względu na status urzędnika powinno być o wiele łatwiej niż dla zwykłych obywateli. Dodatkowo dwie nieruchomości jako zabezpieczenie - to też nie jest najgorsze rozwiązanie. Czy już porównałeś oferty kredytowe na jednej z dużych platform? Na przykład w CHECK jest bardzo dobra pomoc doradcy, którzy pomogli mi znaleźć odpowiednią ofertę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata