Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt zwiększony w ciągu 6 tygodni - zmieniona stopa procentowa?

Napisany przez Bibbi69
Dzień dobry Forum :-)
mam może naiewnie pytanie :

złożyłem wniosek o kredyt w Santander Cons. online w wysokości 1 500 €. Stopa procentowa 2,4 %.
Po 6 tygodniach zapytałem, czy mogę zwiększyć ten kredyt o 500 € (za pośrednictwem poczty e-mailowej), w odpowiedzi został mi zaproponowany kredyt w wysokości 1 000 €. Zaakceptowałem.

Jednak podczas ostatecznej weryfikacji zauważyłem, że dodatkowe 1 000 € zostały obciążone stopą procentową 6,5%.

Czy to jest poprawne? Czy w ciągu tego krótkiego czasu zwiększenie nie powinno również zostać obciążone stopą 2,4%? Do tej pory nie została jeszcze zapłacona rata kredytu...

Dziękuję za wskazówkę i pozdrowienia
Bibbi

Napisany przez Hypothekenpumpe
Czy ukończyłeś? Nie rozumiem także, dlaczego bank nagle chce więcej. Chciałbym jednak dać Ci jedną radę: Jeśli zawsze składasz wniosek o kredyt, będzie to zgłaszane do Schufa. Dlatego każdy wniosek traktuj jako zapytanie o warunki...

Napisany przez Bibbi69
Hypothekenpumpe (toller Nick ;-) )

Tak, zakończyłem. Ponieważ już zakończyłem pierwszy i otrzymałem pieniądze. Nie zdawałem sobie również sprawy, że istniejący kredyt nie można zwiększyć o 500 euro, ale trzeba od razu wziąć minimalną kwotę 1000 euro musi. Odwoływałem się do istniejącego kredytu (który miał tylko kilka tygodni i płatność jeszcze nie rozpoczęła się)..

Po skonsultowaniu się ze Santanderem, powiedziano mi, że kredyt oprocentowany 2,4% był jednorazowy.....

Chyba wszystkiego muszę jakoś nie rozumieć.....

Pozdrowienia,
Bibbi

Napisany przez 2Escorpio
No dobrze, to jest całkiem proste...

2,4% zostało obliczone na podstawie ówczesnego ratingu kredytowego, zobowiązań oraz bilansu dochodów i wydatków.

Teraz jednak został złożony dodatkowy wniosek kredytowy (który później wydaje się został połączony)... Teraz jednak dane wejściowe są zupełnie inne...

Wydatki są teraz wyższe niż wcześniej (+ rata kredytu 1.500 euro)... więc wynik bilansu dochodów i wydatków wygląda zupełnie inaczej. (Gorszy).

Rating kredytowy jest lekko obciążony z powodu kredytu w wysokości 1.500 euro.

Ze względu na kredyt w wysokości 1.500 euro istnieją teraz nowe zobowiązania finansowe, których wcześniej nie było.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata