Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na prawo jazdy

Napisany przez danny1990
Cześć,
Potrzebuję pilnie prywatnego kredytu na prawo jazdy.
Mieszkam z moją dziewczyną na wsi, gdzie teraz jest w ciąży, a w razie potrzeby musiałbym ją zawieźć do szpitala, dlatego potrzebuję prawa jazdy.
Samochód jest już dostępny.
Ponieważ nie mam żadnych krewnych, którzy mogliby mi pożyczyć pieniądze, staram się tą drogą. Moja dziewczyna jest w 12. tygodniu ciąży.
Mam 23 lata, jestem mężczyzną, mam stałą pracę, a miesięczne dochody netto wynoszą 1800 zł.
Chciałbym również odpowiednio zapłacić odsetki w zależności od okresu spłaty i oczywiście uregulować wszystko w umowie.
Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł mi pomóc.
Gwarantuję spłatę.

Życzę miłego dnia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Istnieje wiele tańszych możliwości niż branie kredytu:

- ktoś z rodziny/z kręgu znajomych może zawieźć
- karetka (pokrywa koszty ubezpieczenie zdrowotne)
- taksówka (również może pokryć ubezpieczenie zdrowotne)

Napisany przez ThinkPad
Jak długo zajmie, zanim taxi będzie u Was? To zdecydowanie tańsza opcja niż teraz zdawanie prawa jazdy. W przeciwnym razie rozłóż zdobycie prawa jazdy na kolejne 6 miesięcy.

Spróbuj zarobić gdzieś 200€ każdego miesiąca, a już nie będzie problemu z płaceniem.

Napisany przez danny1990
W zasadzie możliwe jest poproszenie znajomych lub krewnych o podwiezienie, jednak problemem jest to, że najbliższy szpital jest oddalony o ponad 30 km i trochę potrwa, zanim przyjadą karetka lub taksówka, więc jest to dla mnie trochę ryzykowne.

Aha,

Chcesz więc wydać 2,000 EUR, których teraz nie masz, żeby zrobić ten jeden przejazd??
Czy będziesz potem cały dzień siedział w domu i czekał, aż ruszysz??
Jeśli wydarzy się tak szybko, że ani taksówka, ani karetka nie zdążą na czas, to już nie zawieziesz swojej dziewczyny nigdzie.

Napisany przez Daniel2504
Cześć,

Myślę, że to nie jest istotne, dlaczego autor wątku potrzebuje prawo jazdy. To jego prywatna sprawa.

Teraz do sedna:

W zasadzie masz oczywiście możliwość zapytania w swoim banku o mały kredyt na prawo jazdy.

Niemniej jednak niektóre banki mają minimalną sumę kredytu w wysokości 2 500,00 EUR.

Jeśli masz dobrą historię kredytową (bez wpisów w Schufa, odpowiednie dochody itp.), bank zatwierdzi Ci kredyt.

Jednak tutaj, na forum, myślę, że nie jesteś w odpowiednim miejscu, aby składać wniosek o kredyt. Dlatego radzę udać się do swojego banku i tam złożyć prośbę o kredyt.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
Daniel

Napisany przez danny1990
kredyt samochodowy jest już obsługiwany przez moje banku......

Napisany przez Daniel2504
Czy zabezpieczyłeś finansowanie samochodu, mimo że nie masz jeszcze prawa jazdy?

Nawet jeśli kredyt na samochód jest już zaciągnięty w banku, nie powinno być problemem doliczenie kilku euro za prawo jazdy do bieżącej finansowania.

W końcu bank uważa Cię już za godnego kredytu.

Tak, co na ten temat mówi bank domowy ??

Napisany przez danny1990
Odpowiedź banku: ponieważ mam tylko samochód jako zabezpieczenie, drugi kredyt nie jest możliwy, mimo że zawsze regularnie spłacam raty.

Napisany przez trey

Odpowiedź banku: Ponieważ mam tylko samochód jako zabezpieczenie, drugi kredyt nie jest możliwy, mimo że zawsze płacę raty terminowo

To także rozsądne, aby cię chronić przed nadmiernym zadłużeniem.

Napisany przez ThinkPad

Odpowiedź banku: ponieważ mam tylko samochód jako zabezpieczenie, drugi kredyt nie jest możliwy, chociaż zawsze płacę raty terminowo.

Tylko dlatego, że ktoś płaci terminowo, nie daje to bankowi pewności.

Napisany przez danny1990
Czy pożyczka 12000 zł na samochód różni się od 2000 zł?

Ale pożyczenie 12000.-- na samochód zależy od 2000.--?

Myślę, że najwyższy czas nauczyć się, jak obchodzić się z pieniędzmi. Dlaczego w wieku 23 lat musisz kupić samochód za 12000 EUR, skoro nawet nie masz prawa jazdy??

Ja w swoim życiu nigdy nie kupiłem samochodu droższego niż 10000 EUR.... A nasze dochody netto są ponad dwukrotnie wyższe niż Twoje.

Masz teraz jakiś trwały pomysł i chcesz go realizować za wszelką cenę. Jeśli coś naprawdę poważnego zdarzy się z Twoją dziewczyną, karetka będzie szybsza, niż zdążysz się wszystko spakować i w pośpiechu pojeździć po okolicy.

Napisany przez Dahut
Ubodzie dziecka już teraz mnie smuci, gdy tata z miesięcznym dochodem w wysokości tylko 1800€ woli spłacać kredyt na drogi samochód i prawo jazdy niż wydawać pieniądze na dziecko. Będzie wystarczająco trudno utrzymać młodą rodzinę przy dochodzie 1800€, nawet bez comiesięcznych rat.

Napisany przez Andy34
Tak, to staje się coraz gorsze. Zamiast tego, aby banki udzielały swoim przyszłym młodym klientom! kredytu bez zobowiązań. To byłaby świetna reklama!

Bank ABC wydaje wszystkim młodym ludziom ich prawo jazdy!

Napisany przez ThinkPad

Ale pożyczenie 12000.-- na auto, czy różnica 2000.-- ma znaczenie?

Tak, ma znaczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata