Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy można ubiegać się o kredyt pomimo zajęcia konta?

Napisany przez ADMCI4
Jakiś czas temu miałem duże problemy z urzędem skarbowym, ponieważ sprzeciwiłem się żądanej dopłacie, która po kilku miesiącach nie została zaakceptowana, a ja miałem zapłacić w najkrótszym możliwym czasie. Ponieważ nie mogłem po prostu wyciągnąć takiej kwoty, otrzymałem upomnienia, a ostatecznie nawet nakaz zajęcia egzekucyjnego.
Po trzech tygodniach zapłaciłem, ale nakaz zajęcia egzekucyjnego jest oczywiście udokumentowany w rejestrach. Obecnie nie potrzebuję kredytu, ale czy w zasadzie możliwe jest, że w ciągu najbliższych lat pomimo tego zapisu będę mógł ubiegać się o kredyt w banku?

Napisany przez 2Escorpio
huhu,

moim zdaniem zaległości wobec urzędu skarbowego nie są widoczne w BIK. Czy już sprawdziłeś/aś darmowy raport kredytowy?

W przeciwnym wypadku oczywiście można dostać kredyt, jeśli wcześniej był zajęty komorniczo, a teraz został opłacony. Może jednak zdarzyć się, że bank, w którym miało miejsce zajęcie komornicze, zaoferuje gorszą stawkę procentową, ponieważ wewnętrzna zdolność kredytowa w banku ucierpiała w wyniku tamtej komorniczej sytuacji.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Urząd skarbowy na pewno nie wprowadza wpisów do Schufa, ale być może zrobi to bank, w którym trwało zajęcie komornicze.

Napisany przez 2Escorpio

Urząd skarbowy na pewno nie wpisuje do Schufy, ale być może bank, w którym odbywa się zajęcie komornicze.

Także nie tak długo, jak nie dojdzie do zamknięcia konta.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokładnie, najpierw jest zajęcie konta, a następnie wypowiedzenie umowy kredytowej ratalnej

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata