richard100 pisze:
Musiałem otworzyć nowe zagrożenie, ponieważ nie znalazłem żadnego w tym forum.
Podniósłem mój limit zakupu lekko do 19.20€ i oto są.
- Powód zakupu: Dobra sytuacja na rynku,
- Niska ocena P/E (13)
- Komentarz Waegelin. Patrz poniżej. Nawet obniżenie przez Citigroup jest już wystarczające.. :wink:
Pozdrowienia Rich
Z trochę bardziej długoterminowego
punktu widzenia upadek kursu to doskonała okazja do wejścia na rynek (np. z powodu argumentów wycenowych, ponieważ
KGV wciąż wynosi niewiele ponad 13-krotność). Nawiasem mówiąc: Citigroup obniżyła prognozę z 1700 pensów do 1470 pensów
Aktualny kurs: 1272 ! (byłoby miło, moje EP to 1425!).
Cześć Rich,
Glaxo wyglądało już dobrze pod względem technicznym w październiku ubiegłego roku. :roll:
Przede wszystkim informacja o tym, że rząd kupuje szczepionkę (ptasia grypa?) zainteresowała mnie wtedy.
Obecnie mam problemy ze wszystkimi tytułami z branży biochemicznej, ponieważ mają bezpośrednio lub pośrednio na grzbietach amerykańską FDA:
Środa 10:50am GSK.L Szef US FDA stwierdza, że dane dotyczące Avandia wciąż są sprzeczne - w Reuters
Środa 10:31am GSK.L UPDATE - Amgen chce kupić firmę z lekiem na cukrzycę - w Reuters
Środa 9:32am GSK.L UPDATE - Glaxo broni Avandii przed przesłuchaniem w USA - w Reuters
Środa 5:00am GSK.L RPT-Kongresmeni przesłuchają Glaxo i FDA w sprawie leku na cukrzycę - w Reuters
Ale masz rację co do Glaxo, również zamierzam kupić ponownie
Czekam jedynie na kolejną (większą?) korektę rynkową (zacząć dzisiaj?).
AMGEN robi duże zakupy (oprócz odkupu akcji).
Środa 10:31am AMGN UPDATE - Amgen chce kupić firmę z lekiem na cukrzycę - w Reuters
Środa 10:06am AMGN Dykstra: Dwa transakcje dotyczące BofA, Yahoo! - w TheStreet.com
Środa 10:00am AMGN Amgen kupuje Alantos za 300 milionów
dolarów - w AP
Środa 9:49am AMGN UPDATE - Transakcje dnia -- fuzje i przejęcia - w Reuters
To przynajmniej utrzymuje kurs (w miarę stabilnie).
Ale również tu, zakup dopiero po spokojnej burzy.
Myślę, poczekam na kolejne sprawozdanie kwartalne, wtedy będzie lepiej widać, jakie będą przychody po katastrofalnych raportach.
JNJ także jest zaangażowane w różne produkty (AMGN) i obecnie traci pióra.
Obecnie jest około 10% poniżej JH.
Dlaczego Novartis jest tak słabe (tu dużo kupiłem), tylko Bóg i Pan Vasella to wiedzą (jeśli w ogóle go to obchodzi, mam pewne wątpliwości).
Nawet nie jestem pewien kolejności.
Właściciel 30% udziałów w Roche naprawdę zapracował na tę sprawę?
Ogólnie rzecz biorąc, FDA USA strzela ostrzej.
Czy Demokraci mają w tym swoje palce, chcąc kontrolować koszty zdrowotne i promować leki generyczne?
Powinno się to było wiedzieć (zostało ogłoszone jesienią), ale ja to zignorowałem.
Z uśmiechem i łzą w oku znowu jestem na Bali.
Dużo stresu, ale chyba ostatecznie zostanę na Bali po sprzedaży mieszkania.
Być może w przyszłym roku znowu odbędzie się spotkanie?