Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z wynikiem Schufa poniżej 90%

Napisany przez woody12323
Cześć,
planuję zakup jednorodzinnego domu.
Około 100 000 euro z kwoty zakupu będzie finansowane. Zdecydowałem się z tym zamiarem udać do mojego banku domowego (Sparkasse)... Po długiej, bezowocnej rozmowie na temat finansowania, ostatecznie powiedziano mi, że nie mogę (samodzielnie) tego zrealizować, ponieważ mój wynik w Schufa jest zbyt niski.

W związku z tym poprosiłem o informację od Schufa. Ku mojemu zdziwieniu moje podstawowe wyniki wynosiły zaledwie 89%. Znajomy powiedział mi, że może to być spowodowane moją kartą kredytową (Clevercard), ponieważ przeprowadza ona cotygodniową ocenę zdolności kredytowej, co obniża wynik... Obecnie mam tylko jeden kredyt (samochodowy w wysokości 8000 euro), nie mam innych pożyczek i nigdy nie spóźniłem się z zapłatą rat.

Czy faktycznie nie otrzymam finansowania budowlanego z takim wynikiem? Jakie mam opcje?
Dzięki z góry.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć
wiele procesów bankowych jest niestety takich, że decyduje tylko maszyna lub oprogramowanie.
Oczywiście bank ma prawo automatycznie sprawdzać Twoje dane w Biurze Informacji Gospodarczej co miesiąc, ponieważ masz podpisaną zgodę na dostęp do informacji w Biurze Informacji Gospodarczej, ale czy jest to naprawdę konieczne?
Czy istnieje możliwość spłacenia kredytu samochodowego z własnych środków i poczekania do kolejnego okresu sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej, aby zobaczyć, jak zmieni się Twoja historia kredytowa?
Termin ten przypada zawsze na początek lipca, października, stycznia i kwietnia. Wtedy Twój wynik w Biurze Informacji Gospodarczej powinien poprawić się na początku października, gdy kredyt samochodowy zostanie spłacony.

Zapłacę ten kredyt w najbliższym czasie.
Problem polega na tym, że Dom na pewno nie będzie zarezerwowany dla mnie do października...

Czy nie ma banków, które udzielają kredytów budowlanych niezależnie od Schufy?

Napisany przez brainy
Praktycznie wszyscy robią Schufę. Tylko interpretują wartości inaczej.
Dla finansowania zalecam najpierw uzyskanie doskonałych dokumentów (domy: plan, karta przebiegu, wyciąg z księgi wieczystej, itp.; siebie samego: oświadczenie o sobie, decyzje podatkowe z ostatnich lat, itp.).

Proszę o kompletne, w 100% dokumenty, aby osoba przetwarzająca miała jak najmniej trudności!

Oprócz lokalnych banków, sugeruję skontaktowanie się z pośrednikami takimi jak Interhyp itp.

Napisany przez NaTwoim13
Poprzez spłatę kredytu samochodowego wynik w Schufa Score prawdopodobnie nawet się jeszcze pogorszy.

Co z nich mają osoby zainteresowane finansowaniem, gdy kontaktują się z Interhyp lub nami, czyli pośrednikami finansowymi, i zbierają oferty?? Oferta nie jest warta papieru, na którym jest napisana, ponieważ staje się wiążąca dopiero po złożeniu oficjalnego wniosku o finansowanie z zapytaniem w Schufa, i to właśnie stanowi problem. Jeśli nieudanych będzie 2-3 zapytań, to informacja w Schufa może być w opłakanym stanie.

Mając świadomość słabego podstawowego wyniku w Schufa, trzeba podchodzić do sprawy bardzo rozważnie i zorganizowanie/celowo, nie można się wygłupiać, bo można zrobić jeszcze więcej szkody, niż się wydaje!

Każdy robi Schufa. Tylko interpretacja wartości różni się.

Czy ktoś zna banki, które są chętne do zawierania umów w tej sprawie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
To zawsze zależy.

Napisany przez fragmichoffline
Poproś pośrednika o przeliczenie oferty na 20-letnie zobowiązanie oprocentowane w przypadku dsl. Finansuj maksymalnie 90% ceny zakupu, w tym ewentualnie koszty modernizacji, a resztę pokryj z kapitału własnego lub pożyczki Hanseatic.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata