Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Praca promocyjna

Napisany przez Randolf
Cześć wszystkim,

Aktualnie pilnie poszukuję dodatkowej pracy, ponieważ jestem otwartą i komunikatywną osobą, lubię pracować z ludźmi i uważam, że praca w promocji idealnie by mi odpowiadała.

Czy ktoś zna dobre i rzetelne agencje marketingowe? Będę wdzięczny za każdy link!

Pozdrowienia,
L.

Napisany przez Jasemin
Sprawdź TMS. Mam kilka osób w swoim kręgu znajomych, które od czasu do czasu wykonują dla nich pewne prace, i z tego, co mi wiadomo, zawsze byli zadowoleni. Z tego, co wiem, mają swoją siedzibę we Frankfurcie.

Napisany przez PW22
Najpierw musisz wiedzieć, gdzie chcesz pracować, ponieważ wiele agencji działa tylko lokalnie!

Zawsze podziwiam ludzi, którzy podejmują prace promocyjne, ja bym tego nie zrobił :/

Powodzenia w poszukiwaniach!

Napisany przez Andi25
Czy szukasz pracy promocyjnej tylko offline czy online?

Napisany przez Gudrune
Więc jeśli chcesz zrobić pracę promocyjną dla klienta, mogę ci tylko odradzić na podstawie własnego doświadczenia! Sam wykonywałem tę pracę jako praca dorywcza i muszę powiedzieć, że firmy promocyjne rzeczywiście kuszą ogromnymi stawkami godzinowymi (u mnie około 14 euro), ale musisz zarejestrować działalność gospodarczą oraz mieć samochód, aby przewozić swoje stanowiska itp.! Warto to robić tylko wtedy, gdy otrzymasz również pieniądze na pokonane kilometry! W innym przypadku może być mało opłacalne... ale jest też zabawnie, poznajesz różne osoby i rozmawiasz z najdziwniejszymi typami. Czasami to naprawdę śmieszne.

Napisany przez finanzhai81
Robiłem to również, gdy byłem dwudziestolatkiem i dobrze zarabiałem, czasami wypłacali super prowizje.

Napisany przez Reinhardt78
Niestety nie mogę ci udzielić takiej wskazówki. Może po prostu sprawdź w książce telefonicznej.

Napisany przez Gabriel
Tak, nie mogę podać Ci linku, ale znajoma z mojego otoczenia również pracuje w tej dziedzinie i muszę powiedzieć, że pieniądze nie są łatwo zarobione. Nie chciałbym stać w supermarkecie i godzinami zwracać się do ludzi. Poszukaj po prostu w Google używając tego hasła, przeczytaj kilka opinii i doświadczeń.

Napisany przez hanna200
Pracowałam już jako hostessa lub promotor dla kilku branż. Praca nad sprzedażą abonamentów lub umów była tą, która mi się najmniej podobała. Klienci stawali się zarezerwowani, gdy przychodziło do podpisywania papierów, szczególnie jeśli było to związane z gazetami czy innymi produktami. Prawdopodobnie są promotorzy, którzy lubią sprzedawać umowy i abonamenty, ale to nie była moja działka. Najbardziej podobały mi się eventy i targi. Każde wydarzenie było inne, poznawało się nowych ludzi, a praca była dobrze płatna. Na podstawie tych doświadczeń zdecydowałam się podjąć szkolenie na technika organizacji imprez. Poza różnymi pracami promocyjnymi, staż jest bardzo dobrą okazją, żeby zobaczyć jak działa branża lub agencja od środka. Opublikowane jest ogłoszenie o poszukiwaniu stażystki do zarządzania eventami w CAVUS w Berlinie. Miałam dotąd tylko pozytywne doświadczenia z tą agencją, więc może to coś dla kogoś. Zarządzanie i organizacja są jednak czymś innym niż praca promocyjna.

Napisany przez StefanE
Miła córka robiła to od czasu do czasu. Istnieją firmy, które nie potrzebują zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej, ale płacą na podstawie twojego numeru podatkowego. Sprawdź kilka firm w swoim regionie.

Napisany przez Angka
Jako praca dorywcza, pozwól szefowi płacić składki ZUS.

Napisany przez EngelMarco
Najlepsze są prace na targach!

Napisany przez freakfinan
Nie zrobiłbym tego, ponieważ większość umów w tym zakresie jest dość skomplikowana. Ale to twój wybór.

Napisany przez Macca
Och, te czasy. Podczas moich studenckich lat też miałem mnóstwo takich pracy. Dzięki Bogu czasy te minęły, chociaż często było naprawdę zabawnie.

Napisany przez ProfFF

Och, to były czasy. Podczas moich studiów miałem mnóstwo takich prac. Dzięki Bogu te czasy minęły, choć często było bardzo zabawnie.

Faktycznie. To naprawdę ciężka praca i nie tylko przyjemności.
Ale zdecydowanie urozmaicona i złożona.

Napisany przez Biskupeme
Na targach trzeba jednak uważać. Pracowałem tam dla jednej firmy na targach w Düsseldorfie i na początku musiałem podpisać umowę. Nagle miałem koszty na głowie. Chociaż poszedłem do prawnika, musiałem zapłacić za pracę na targach; odwołanie i wypowiedzenie takiej umowy było absolutnie bezcelowe. To nie jest uczciwe, nawet jeśli chcesz zrezygnować jako model jak w przypadku oszustwa Taff.

Napisany przez kennname
W internecie zawsze znajdziesz coś. Skorzystaj z serwisów internetowych Agencji Pracy lub lokalnych tablic ogłoszeń - sprawdź na przykład stronę https://www.jobs-münchen.com/. Mam duże doświadczenie w poszukiwaniu pracy i mam dla Ciebie radę: Aplikuj na jak najwięcej ofert pracy, nie poddawaj się i bądź aktywny. Udaj się bezpośrednio do firmy z pełnymi dokumentami aplikacyjnymi - tylko w ten sposób znajdziesz pracę, która sprawi Ci przyjemność i zapewni odpowiednie zarobki.

Napisany przez Manfred1982
Tak, kiedyś też to robiłem, jako student to naprawdę najlepsze!

Napisany przez Kethis
Z targami jest różnie...
Osobiście również miałem z nimi do czynienia i trafiłem na złe agencje.
Jednak jeśli znajdziesz uczciwą agencję, praca jest naprawdę fajna i płatna!
Mogę Ci podać link do agencji, z którą miałem najlepsze doświadczenia.
To jest ten tutaj:
https://www.fairever-events.com/

Napisany przez Feivel
Minijobs są właściwie oferowane masowo. W szczególności w obszarach wymienionych dotychczas w miastach targowych nie ma braku pracy. Powodzenia w poszukiwaniu pracy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata