Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Zrezygnuj z RSV w Santander.

Napisany przez kabelaffe93
Cześć,

w sobotę zakupiłem samochód używany u dealera samochodowego i sfinansowałem go.
Finansowanie odbywa się przez Santander.
Przy dokładniejszym przeczytaniu umowy kredytowej zauważyłem, że zawarto w niej ubezpieczenie salda zadłużenia, które kosztowało 1100€.

Jednak w żadnym momencie nie zostałem poinformowany, że takie ubezpieczenie jest zawierane. Dealer po prostu dołączył protokół doradczy, o którym nie miałem pojęcia, do umowy!

Teraz moje pytanie - w mojej opinii jest to oszustwo. Jak postępować, aby odwołać ubezpieczenie, o którym nie wiedziałem i którego nie chciałem zawrzeć.

Pozdrawiam

Napisany przez pete
Cześć kabelaffe,

to się zdarza częściej, niż teraz myślisz.
Ja zostałem z tego powodu do tej pory przesłuchany 4 razy tylko w 2013 roku.

Tylko prawnik może ci pomóc i zająć się oszustwem. Pytanie brzmi, czy można to udowodnić. W wielu przypadkach poszkodowani mają tu niewiele szans. Masz ubezpieczenie ochronne?

Ponadto moje następne pytanie brzmi: czy uważasz swoje miejsce pracy za bezpieczne?

Ponieważ ubezpieczenie ochronne może w niektórych przypadkach być również pomocne, zobacz tutaj

Napisany przez 6Bankkaufmann
ubezpieczenie spłaty kredytu można również odwołać.

Napisany przez NaTwoim13
W ciągu okresu odstąpienia można zdecydowanie zrezygnować, ale po tej dacie również, aczkolwiek ubezpieczenie kredytu na spłatę pozostałej kwoty w Santander musi trwać 3 lata, dopiero wówczas następuje zwrot niewykorzystanej części (początkowa kwota pomniejszona o koszty ryzyka za 2 lata).

Jest to złe zło, o którym wielu konsumentów nie zdaje sobie sprawy, a powoduje to wiele problemów od lat z Santanderem lub ubezpieczycielem kredytowym.

Napisany przez Dahut
Podpisałeś się w sobotę, 03.08.? To szybko złożyć sprzeciw. Masz do 17.08. aby go złożyć. W niektórych umowach obowiązuje okres wypowiedzenia od 4 tygodni / 30 dni. Ponieważ nigdy nie podpisałem umowy o kredyt ratalny, nie jestem pewien, jak długi jest okres w tej kwestii, ale zawsze wynosi co najmniej 14 dni.
Wypowiedź musi być złożona pisemnie. Jeśli nie wiesz, jak ją sformułować, znajdź wzór w internecie. Następnie wysyłaj ją poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru do towarzystwa ubezpieczeniowego.
Jeśli czujesz się oszukany przez sprzedawcę lub nie ufasz Santanderowi (co mogę zrozumieć), możesz również wypowiedzieć całą umowę kredytową. Jednakże wtedy mosterz się liczyć z tym, że nie otrzymasz samochodu lub nie będziesz mógł go spłacić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata