Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny z informacją w rejestrze dłużników.

Napisany przez Flippy2009
Cześć,

Mam pytanie - czy mam szansę na sfinansowanie domu z zakończonym wpisem w Schufa, który wynosił poniżej 1000 euro? Kilka lat temu miałem spór z Telekomem, który moim zdaniem niesłusznie zakończył mój umowę i zgłosił to do Schufa. Spłaciłem tę kwotę, oznaczenie zakończone również jest widoczne.
Mam również prywatny kredyt w wysokości 7000 euro, który chciałbym spłacić przed czasem.

Dom kosztuje około 300 000 euro
Wkład własny 110 000 euro

Dziękuję bardzo Pozdrawiam

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Myślę, że w swoim banku możesz to wyjaśnić, szanse na wysoką stopę własnych środków powinny być duże. W przypadku ofert online nie będziesz miał szans, tam decyzje zapadają według schematu F.

Miałem podobny problem, spór z Tkom, zapłaciłem kwotę, która moim zdaniem była uzasadniona (chociaż nie było opóźnienia) bez opłat za radcę prawnego do firmy Seiler & Kollegen, co okazało się zgubne podczas wniosku finansowania, ponieważ zostało to uznane za płatność windykacyjną.

W moim banku nie było problemu.

Cześć,

Bank domowy mówi, że jest to kryterium konieczne. Jednak chce teraz ponownie zaangażować kierownika działu i wyjaśnić, dlaczego doszło do wpisu. Jeśli to się nie uda, jakie inne opcje mam?

Mogę również zwiększyć kapitał własny, powiedzmy do 150 000.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
- Jesteś samozatrudniony czy zatrudniony na etacie?
- Kiedy kredyt jest oznaczony jako uregulowany w rejestrze dłużników Schufa?
- Czy posiadasz własne informacje w Schufa?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Wyjaśniłbym swojemu bankowi, że jeśli teraz robią takie zamieszanie z taką pierdołą, to później finansowania na pewno nie zrealizuję przez nich, gdy moja historia kredytowa w Schufa będzie czysta......

Cześć, pracownik banku! Jestem zatrudniony na czas nieokreślony od 2008 roku. Niestety, dopiero miesiąc temu udało mi się uregulować sprawę z Schufa, ponieważ długo spierałem się z T-Mobile. Mam kopię raportu z Schufa i zawsze mogę zalogować się online, aby zobaczyć moje informacje.

Napisany przez RSH
Przynoszą prawie 40% kapitału własnego.
W warunkach początkowych istnieją również oferty online (w rozsądnych warunkach, bez vEB), jeśli istnieją wiarygodne argumenty i dowody dotyczące sporu z firmą telekomunikacyjną.

Nie uzależniaj się od ustępstw udzielanych przez domowy bank, które mogą być obarczone dopłatami za ryzyko.

1 000 euro wpisu do Schufa to 110 000 euro kapitału własnego.
Śmiechu warte.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Flippy2009,

czy naprawdę interesuje cię dobre rozwiązanie? Czy może masz już jakieś rozwiązanie?

Pomimo twojej wady otrzymasz najlepsze warunki, a przede wszystkim pozytywną opinię banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@noelmaxim
Użytkownik forum napisał 9 sierpnia, że teraz opłażył to z powodu Telekomu.
Załóżmy, że Telekom szybko zgłasza to jako załatwione do Schufy, to nadal będzie ono widoczne jako znane.
Moim pomysłem jest, czy ma sens, aby użytkownik forum Floppy poczekał do początku października, kiedy cyklicznie co kwartał jest obliczana nowa ocena Schufy.
Wynik powinien znacząco poprawić się na początku października, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata