Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Goldbach Media

Napisany przez ADMCI4
Nowicjusz giełdowy z Küssnacht-Zurychu zadebiutował na giełdzie w zeszłym tygodniu w cenie 42 franków i obecnie notuje się na poziomie 52 franków. Goldbach Media została założona 10 maja 2001 roku i rozwinęła się w centrum kompetencji i logistyki w obszarze marketingu mediów elektronicznych i mobilnych: TV, teletekst, radio, adScreen, internet, marketing w wyszukiwarkach, reklama InGame oraz mobile. Oprócz kompleksowej integracji wszystkich mediów elektronicznych online i offline, Goldbach Media oferuje poprzez Crossfactory doradztwo medialne i portfolio-neutralne przetwarzanie działań komunikacyjnych w obszarze mediów krzyżowych. Goldbach Media śledzi najnowsze trendy i rozwój dla swoich klientów. Zarząd Goldbach Media Management AG przejmuje centralne i strategicznie istotne zadania i funkcje dla spółek. Zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne struktury są proste i przejrzyste. Wysokie wymagania dotyczące skutecznego zarządzania i efektywności są w dużej mierze zaspokojone. Kluczowe wskaźniki: Link Zdecydowałem się na tę inwestycję. Moim zdaniem to interesująca oferta na rozwijającym się rynku.

Napisany przez Globalist
Dla mnie kompletna bzdura. Pozdrowienia od Distefora. Pierwsi dużi gracze już odchodzą i chcą zabezpieczyć swoje inwestycje. Dzisiaj tytuł mocno traci. Szacuję, na podstawie doświadczenia, że cena może spaść maksymalnie do 28.

Napisany przez Simona
Cupra pisze: Nowy debiut na giełdzie z Küssnacht-Zurych przybył w zeszłym tygodniu po 42 frankach i obecnie notuje po 52 frankach. Goldbach Media została założona 10 maja 2001 roku i rozwinęła się w centrum kompetencji i logistyki w dziedzinie marketingu mediów elektronicznych i mobilnych: telewizja, teletekst, radio, adScreen, internet, marketing w wyszukiwarkach, reklama w grach i mobilna. Oprócz kompleksowej integracji wszystkich mediów elektronicznych online i offline, Goldbach Media oferuje poprzez Crossfactory doradztwo i przetwarzanie neutralne dla mediów i portfolio w zakresie komunikacji crossmedialnej. Goldbach Media śledzi najnowsze trendy i rozwiązania dla swoich klientów. Goldbach Media Management AG zajmuje się centralnymi i strategicznie istotnymi zadaniami i funkcjami dla społeczeństw. Zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne struktury są proste i przejrzyste. Wysokie wymagania dotyczące skutecznego zarządzania i efektywności są w ten sposób istotnie wspierane. Wyniki finansowe: Link Zainteresowałem się tą spółką. Moim zdaniem to interesująca inwestycja na rozwijającym się rynku.
Zauważyłam i dodałam tytuł na listę życzeń. To być może stanie się interesujące. Chciałabym jednak jeszcze trochę obserwować. Dziękuję za wpis. Nowości zawsze wzbudzają moje zainteresowanie. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Dla mnie to kompletny nonsens. Distefora pozdrawia. Pierwsi dużi gracze zaczynają się wycofywać i chcą zabezpieczyć swoje inwestycje. Dziś tytuł mocno traci na wartości. Szacuję na podstawie mojego doświadczenia, że cel cenowy to maksymalnie 28 zł. Skąd masz tę ocenę? Patrząc tylko na KGV, sytuacja wydaje się w rzeczywistości nie tak zła...

Napisany przez 2cybercrash
Media są obecnie raczej przestarzałe. Przez długi czas pilnowałem Time Warnera, aż w końcu go porzuciłem. Teraz działa, ale wciąż kuleje. Nadal zajmuję się spłaszczeniem Publigroupe, która generalnie działa solidnie i z zyskiem, ale bez niespodzianek, Fantazja zupełnie zniknęła, internetowe ogłoszenia sprzedają się tak sobie. To kawał dobrej roboty, ale nie skarb, przynajmniej regularnie wypłacająca odpowiednie dywidendy. Kiedyś także była na liście zaleceń UBS. Nie jestem zbyt podekscytowany debiutem giełdowym firmy medialnej, ponieważ branża sama siebie dewastuje poprzez bezsensowną konkurencję, prawie wszystko się fuzjonuje, czyżby wkrótce tylko jeden monopol? W przypadku tej nowej spółki niestety dochody i działalność operacyjna nie są głównym tematem, bardziej chodzi o plotki medialne i naciski ze strony bankierów. Interesującą spółką medialną, która jest zupełnie pomijana, także przeze mnie, ze względu na dość ograniczoną dostępną gotówkę jest Orell Füssli. Ale koniec z mediami, wyszły z mody!

Napisany przez Globalist
Cześć Cupra Tylko po to, abyś nie sięgnął po spadający nóż: Takie małe agencje medialne nie przynoszą zysków i zazwyczaj mają trudności z początkowym uregulowaniem swojego dużego wewnętrznego długu. Na koniec zostaje niewiele. Media elektroniczne brzmią tak pięknie. Ale inni na tym zarabiają pieniądze. Przeczytaj jeszcze raz prospekt Goldbacha i powiedz mi dokładnie, jakie produkty i usługi oferują. Ja także prowadzę działania komunikacyjne crossmedialne oraz neutralne consulting portfelowo :P Ale co to naprawdę oznacza, gdzie są dokładniejsze liczby? Brzmi to wszystko jak Distefora. Piękne słowa, piękne obrazki, ale brakuje jasnej treści. :wink:

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za wyjaśnienia. Myślę, że trzeba przyjrzeć się temu rozwojowi. Za 6 miesięcy będziemy mądrzejsi. Ale mają Państwo już kilka dobrych rzeczy, które znam osobiście i cenię, w tym usługę ADLink i promocję Zatoo Internet TV, które szybko rośnie i generuje większe dochody z reklam, które mogą być sprzedawane przez GBM. Ponadto firma ma już teraz zyski, co również mnie pozytywnie zaskakuje. Kluczowe pozostaje pytanie o wykorzystanie dochodów ze sprzedaży akcji, gdzie niektórzy specjaliści są sceptyczni, czy zostaną one właściwie zainwestowane. Zobaczymy.

Napisany przez trendtrader
Goldbach wkrótce powyżej 60,00 ?? Czy ktoś coś słyszał, że liczby Goldbacha będą znacząco przekraczać oczekiwania?? Kiedy zostaną opublikowane dane semestralne ?? Dodatkowo, dzisiaj przy 52,00 pojawił się wyraźny sygnał kupna, co spowodowało już pierwsze dekretacje pozycji shortowych.

Napisany przez Goldplay
Gdy patrzy się na szwajcarską gospodarkę i uwzględnia się globalne wydatki na reklamę w Szwajcarii, jest to na pewno możliwe, że liczby będą znacznie przekroczone. Myślę, że nawet przy 60 SFR, powietrze jeszcze na pewno nie jest jeszcze wyczerpane. Co myślisz, czy powinienem od razu kupić 2000 sztuk, czy jeszcze poczekać?

Tak, to jest dość skomplikowana sprawa........... Faktycznie nie możesz kupić od razu 2000 sztuk. Dostępne są tylko małe ilości do zakupu. Tchórze po zysku 42 przy 55 i wyżej, odchodzą z gry. Teraz istnieje tylko prawdziwe zainteresowanie. Pytanie: Kto w ogóle może jeszcze sprzedać?? Według raportu rocznego i ostatnich wiadomości, moim zdaniem 70% jest w stałych rękach. Dodatkowo to, co ja i moi klienci kupiliśmy, nie zostanie sprzedane w tym roku, nawet jeśli wkrótce zobaczymy 75,00. Ogólnie więc wierzę, że nie więcej niż 200 000 sztuk jest możliwych do wymiany. Spróbuj kupić 5 000 sztuk ?? wtedy kurs będzie na pewno 55 lub nawet wyższy. Dzieje się tak dlatego, że dopiero teraz, od 52.00, traderzy trendów zwracają uwagę na tę akcję, ponieważ zawsze kupują tylko w trendzie. A zresztą zaczyna się on właśnie dzisiaj.... :P

:P Miałem rację, prawda?? Bez presji sprzedażowej już została przekroczona linia wykresu na poziomie 52, dzisiaj cena sięgnęła już 53.00?? Plotka: Czy ktoś wie, ile zapłacono za sprzedaż Radia Energy Rignierowi?? Plotki mówią o ponad 50 mln frankach szwajcarskich. [/b]Jeśli to prawda, to wartość kapitalizacji giełdowej wynosząca 300 mln nagle wzrasta do 350 mln, a więc akcje musiałyby wzrosnąć o 15% tylko wskutek tej informacji.... Co jeśli będą dostarczać dobre wyniki półroczne?? Powiedziałem to już wcześniej: Kursy powyżej 60.00 są absolutnie uczciwe

Napisany przez Simona
Czy można to usunąć lub połączyć? Może się to zdarzyć przypadkowo, ale nie cieszy nas to zbytnio. Pozdrowienia, Simona

tak, chętnie, ale niestety nie wiem, jak. Czy możesz mi pomóc?? Uważam, że w przyszłości usłyszymy jeszcze wiele o Goldbach Media. Dlatego lepiej trzymać się jednego tematu niż dwóch. Dziękuję

Napisany przez Simona
Zapytaj Salamandra, na pewno powinien być w stanie pomóc, dziękuję. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez webmaster
Wszystkie wpisy dwóch identycznych tytułów tematycznych Goldbach Media zostały połączone w tym wątku tematycznym. Salamander

Napisany przez Goldplay
Czy ktoś wie coś nowego na temat Goldbach ?? Dzisiaj firma wzrosła o ponad 2 procent przy dużej objętości obrotów, pomimo że SMI spadł. Wydaje mi się, że coś jest w trakcie przygotowań, skoro nawet w tak zły dzień na rynku nagle pojawia się zainteresowanie spółką Goldbach.

Powiedziałem, strachy na wróble sprzedały wszystko, co było do sprzedania. Teraz wykres jest jasny: Najwyższy kurs zamknięcia od dnia otwarcia! Wszystko przy rosnącym wolumenie. - Następnie inwestorzy trendowi będą kupować, ponieważ przy większym wolumenie ceny wzrosną. Nadal jestem całkowicie pewny, że Goldbach pokona wszystkie oczekiwania co do obrotu. Zobacz tutaj: https://www.goldbachmedia.ch/_pressemitteilungen/Medienmitteilung_GEMI_Juni07.pdf Mówią, że cała branża emedii wzrosła niezwykle. Pytanie tylko, kiedy Goldbach przedstawi wyniki. - Na Twoim miejscu, kupiłbym jak najszybciej, bo nadal oczekuję kursów znacznie powyżej 60.00 po prezentacji wyników. Plotka głosi, że duży inwestor zamierza zainwestować w Goldbach........ Kto jednak sprzedaje akcje inwestorowi?? - Na pewno nie ja, chyba że powyżej 75.00 franków. Powodzenia i nie zwlekaj zbyt długo, aby być na przyjęciu!!

Napisany przez Goldplay
Dziękuję za radę. Mam już kilka akcji w portfelu i jestem bardzo zadowolony z dotychczasowych zysków. :wink: Uważam także, że po bocznej fazie, teraz istnieje duża szansa na dalszy wzrost. Wtedy dokupię jeszcze kilka sztuk i mam nadzieję, że akcje po publikacji wyników finansowych ruszą w nową fazę wzrostową. :lol:

Napisany przez Globalist
Cześć goldplay Oszczędź pieniądze i kup dopiero, gdy kurs będzie w połowie niższy. :idea:

Szkoda, że są ludzie, którzy najwyraźniej nie potrafią zrobić nic innego, jak tylko pisać coś na portalu z czystej nudy, nie mając zielonego pojęcia. :evil: :evil: Jak możesz wytłumaczyć, że akcje mają się zrównać? - Chodzi mi o to, że jeśli już tak głośno to deklarujesz, to czytelnicy powinni przynajmniej otrzymać jakieś sensowne wyjaśnienie od Ciebie. Ja też nie piszę, że spółka Gldbach Media wzrośnie do 500 !! Proszę o wyjaśnienie Dziękuję Do boju Goldbach Media...

Napisany przez 2cybercrash
Szanowny traderze trendów, użytkownik Globalist wielokrotnie zirytował naszych użytkowników swoim własnym stylem pisania. Korzystamy z funkcji ignorowania (przycisk) i nie musimy prowadzić irytujących dialogów. Bezlitośnie można wyrażać entuzjazm dla akcji na tej platformie, ale nie powinno to polegać wyłącznie na wywieraniu presji na kursy i udawaniu wirtualnych celów cenowych. Istnieją istotne fakty, takie jak sytuacja zleceniowa, baza klientów lub nawet wiedza wewnętrzna osób związanych z firmą, które są interesujące. Czytelnicy na tej platformie są dość zaradni i sceptyczni, dzięki czemu tzw. efekt tłumu nie może być efektywnie generowany? Osobiście moje zainteresowanie akcjami mediów jest ograniczone, nawet jeśli są nastawione na zysk i dążą do wzrostu. Presja konkurencyjna jest ogromna.

Napisany przez Globalist
Wolumen na ten kurs jest ledwo wystarczający, aby doszło do transakcji. 772 sztuki, a mimo to na minusie. To pokazuje, jak niewielkie jest rzeczywiste zainteresowanie Goldbachem. Ja tylko powiem: na giełdę w Bernie :lol:

:shock: Dotycząc niskiej objętości, muszę Ci niestety przyznać rację. Ale mimo wszystko Goldbach to perełka, która jest całkowicie niedoceniana. Jeśli firma o obrocie 100 mln wyłącznie ma obecną kapitalizację rynkową wynoszącą 300 mln, co według mnie jest uczciwą wartością w porównaniu z konkurencją (która mieści się gdzieś między Poubligroupe a Google), a teraz, przewiduję, w tym roku obroty wzrosną dwukrotnie, bez procentowego wzrostu kosztów, to firma jest zdecydowanie znacznie więcej warta. Obliczenie: w zeszłym roku 5 mln zysku netto, CEO publicznie oświadczył, że w przyszłości będzie wypłacane co najmniej 1/3 zysków. W tym roku: Sprzedaż Radia Energy około 50 mln, + zysk netto 10 mln daje imponujące 60 mln, z czego 1/3 to 20 mln do wypłaty. Więc 3,30 franka na akcję. Jakie to daje stopę dywidendy??? 6,3% !! Gdzie znajdziesz coś takiego?? 8) 8) Inne obliczenie: Kapitalizacja 300 mln na dzień dzisiejszy. Po ogłoszeniu, że Radio Energy przyniosło 50 mln, kurs musi wzrosnąć do 350 mln kapitalizacji rynkowej, czyli 58,30 franka na akcję tylko w oparciu o to obliczenie. Na tym etapie nie uwzględniliśmy jeszcze wzrostu zysków. Spójrz na Amazon, co oni zrobili po ogłoszeniu wyników?? - Skoczyli po prostu do góry !! Co sądzisz, drogi Globalisto, czy mogę nazwać Cię Globalistą na pokaz przy kursie 60 franków?? - Możesz nazwać mnie Blindgängerem jeśli kurs spadnie poniżej 42 franków, co wciąż nie jest nawet połową kursu, więc możesz publicznie mnie tak nazwać!! Tak czy inaczej, nawet jeśli nie zgadzasz się na zakład, możesz nazwać mnie Blindgängerem przy kursach poniżej ceny emisyjnej Fr. 42,00. - :P :P Piszę te słowa przed dzisiejszym otwarciem giełdy. W zasadzie powinna nastąpić szybka sprzedaż, ponieważ Ameryka straciła około 300 punktów. Jeśli masz rację, to kurs powinien dziś spaść. - Powodzenia, ja jestem na 50,00 w sprzedaży..... (Ty jako rzekomy handlarz walut wiesz, co to oznacza, czy jesteś po prostu handlarzem walut klientów, bez własnej odpowiedzialności i stanowisk??) Co do cyberataku: Dziękuję, że podzielasz moje zdanie, że jeśli się dużo pieprzy, to warto także mieć odwagę i przedstawiać uzasadnienia!! Go Goldbach go............... :!: :!:

Napisany przez Globalist
trendtrader pisze: Piszę te słowa przed dzisiejszym otwarciem giełdy. Właściwie powinno być zdecydowanie presji, ponieważ Ameryka straciła 300 punktów. Jeśli masz rację, to dzisiaj kurs powinien spaść. - Powodzenia, mam 50,00 monet.....
Cześć Widzisz, miałem rację. Dzisiaj złoto stoi w miejscu i gwałtownie spada -5% Teraz widzisz różnicę między tobą a mną. Jestem DH, a ty byłeś nim. Wszystko ma zatem swój powód. :lol: Twoje słowa nadają się co najwyżej na werbę, bo akcje będą dalej spadać. Według mnie Goldbach nie ma szans na przyszłość. Nie myśl zawsze o tym, co jest, ale o tym, co nadchodzi. Już raz spadłeś strasznie. Inwestorzy powoli poznają prawdziwą wartość. Moje obliczone docelowe kurs 23.-

Go Goldbach go :lol: :lol: Tak, Globalisto, to był tylko krótki epizod, wczoraj kupowaliśmy najtańsze... Bojaźliwi sprzedawcy, którzy mieli akcje w księgach po 42 z emisji, wzięli 20% i sprzedali. Teraz idziemy w innym kierunku: Wczoraj +1%, dzisiaj już +2.5% Go Goldbach go

Wiadomość dnia: Cena docelowa od Vontobela wynosi 60 Fr. !!!!! Bardzo jasny sygnał kupna.... :shock: :shock: Go Goldbach go

Napisany przez Globalist
Jak to było z analitykami? Dziś złoto zostało zepchnięte na dalszy plan przez uśmiechniętą emotikonę! Pomimo celu kursowego w utopii! :lol: Nadal -12% poniżej pierwszej notowania! Niezbyt zachęcające, co?

Napisany przez svx_biker
A co z analitykami? No cóż... a trendtrader chyba specjalnie zarejestrowany, żeby podbić trochę akcje: 9 postów, wszystkie dotyczą Goldbach Media :lol: :roll:

Goldbach kradnie złoto, a nie olo. :!: :!: Masz całkowitą rację, stoję za Goldbach i mam dużo pieniędzy 50,50 mogę o tym pozytywnie pisać. Nawiasem mówiąc, wolę pisać o tytule, o którym mogę się wypowiedzieć, zamiast tylko marudzić i mówić negatywnie. Faktycznie, postawiłem się na sztorc, jak mogą mnie nazwać, gdy kursy spadną do mojej ceny emisyjnej 42,00. Ale globalista ponownie się myli. Oczywiście, zamknięcie pierwszego dnia wyniosło 57, ale pierwsza cena wyniosła 51,05, a cena emisyjna, z której dostałem Goldbacha, wynosiła 42,00, więc nadal mam 20% zysku. Nie będę się już wypowiadał, dopóki kurs nie osiągnie 60,00. Wtedy zobaczycie, kto miał rację. Go Goldbach Go... Cel cena końcowa na koniec roku 75,00, nawet jeśli SWX spadnie w piwnicę. A globalisto, czy zauważyłeś, że wolumeny rosną? :evil: :evil: To dokładnie to, czego potrzebuje trader trendów.....

Napisany przez Globalist
Złoto dzisiaj znów mocno spadło. Mówię żegnaj trend traderom. Ptak został zestrzelony i mam nadzieję, że temat ostatecznie został zamknięty. :lol:

Napisany przez Goldplay
Jeśli przeanalizujemy wszystko, co Glabalista dotychczas napisał, można by pomyśleć, że Goldbach jest bliski bankructwa, a akcje znacząco spadły. Jednakże patrząc na przebieg kursu, niewiele się wydarzyło. Co w sumie nie jest złe, biorąc pod uwagę, w jaki sposób rynki ostatnio się zachowały pod presją. Indeks SMI nawet od początku roku jest na minusie. A jeśli ktoś kupił Goldbach po 42 frankach przy debiucie na giełdzie, to przynajmniej zyskał 20 procent. Po opublikowaniu bilansów zobaczymy, jak będzie dalej. Pozdrawiam, Goldplay 8)

Napisany przez Globalist
-13 procent od pierwszego otwarcia kursu powoduje dzwonienie alarmów. To mówi wszystko. Zainteresowanie jest minimalne. Ci, którzy nie zdołali się wycofać i teraz nie mogą sprzedać (okres blokady), muszą wytrzymać i pchać się do samego końca. Prawdopodobne są niższe kursy niż eksploatacja. Cała ta liczba jest moim zdaniem mglisty i bardzo przypomina dawne Distefora. Niektórzy z nas, którzy już długo są w biznesie, mogą to pamiętać i dlatego będą się strzegli, aby nie gromadzić takich nonvaleurs. Cel kursu 25.- Następne wsparcia: 48.10, 45.25, 41.30

Napisany przez Goldplay
Nie mam zainteresowania szukaniem tutaj czegokolwiek. Dla informacji, pierwsza notacja wynosiła około 51 CHF i od tego czasu oscyluje po stronie, zawsze powyżej poziomu 50 CHF. Poziom 57 CHF był jedynie końcowym wynikiem pierwszego dnia handlu. Nie jestem członkiem Klubu Fahn w Goldbach i nie jestem zakochany w akcji. Chodzi mi tylko o poczekanie na bilanse i jeśli później nic nie wyjdzie, pożegnam się. I tak długo, jak akcja pozostaje powyżej 50 w ciągu ostatnich tygodni i to pomimo spadającego SMI, mogę spać spokojnie. Pozdrowienia Goldplay :wink:

Napisany przez Globalist
dosyć dziwne, że Trendtrader się nie odzywa?... Przypomnijmy sobie rok 2002 Z zapisu innego forum Jak wtedy pisał Tagesanzeiger w większym artykule, goldbach media było praktycznie niewypłacalne pod koniec 2001 roku, tylko kredyt w wysokości 10 milionów franków udzielony wstecznie przez spółkę-córkę Active Agent sprawił, że nadmierna zadłużenie zostało unieważnione. Dla goldbach media skoncentrowanej na crossmedialności problematyczne są środowiska nowych mediów, z jednej strony kosztowna Swisscontent, a z drugiej platforma finansowa MoneyCab, którą przejęto od bluewin, Credit Suisse i ta media. Moneycab zostało sfinansowane przez partnerów startowych, około 5-6 milionów franków zostało przekazane goldbach media, aby ta przejęła portal. Kwota jest kwestionowana, a szczegóły są tajne. Jednak odejście redakcji właśnie pokazało, że nawet zespół zarządzający nie wierzy już w przyszłość Moneycab, platforma jest stopniowo redukowana i prawdopodobnie będzie działać na niewielką skalę. Problemy w Swisscontent osiągnęły szczyt zeszłego tygodnia w fali zwolnień 11 pracowników, ponieważ stracili oni znaczną część przychodów. Potrzeba optymalizacji jest ogromna, już kilka tygodni temu związki zawodowe oskarżyły goldbach o omijanie przepisów dotyczących zwolnień, ponieważ wydano zbyt wiele wypowiedzeń w ciągu kilku miesięcy. Na przykład w przypadku zlecania działu IT, gdzie pracownicy mieli wybór między odejściem a przyjęciem gorszych warunków zatrudnienia. Powszechna praktyka w przypadku kryzysowych firm, ale zła dla wizerunku jako pracodawcy. Tak było wtedy, ale to nie tak dawno się wydarzyło. :lol:

Napisany przez Globalist
Pytanie do Goldplay: Kiedy możesz sprzedać najwcześniej? Gdy podpiszesz kontrakt na złoto, musisz poczekać co najmniej 12 miesięcy. Więc na pewno nie pisałbym teraz o zysku :lol: :lol:

Napisany przez Goldplay
Dwanaście miesięcy dotyczy tylko pracowników firmy, nie mam nic wspólnego z firmą. Kupiłem akcje przed debiutem giełdowym poprzez Bank Kantonu Berna, otrzymując dodatkową opcję na wykupienie 1/3 istniejących akcji po cenie 42 franków. Przeglądając internet, natknąłem się na Goldbach i dowiedziałem się o zbliżającym się debiucie giełdowym. Wiedziałem, że szanse na przydzielenie akcji przy debiucie są bardzo małe, dlatego zakupiłem akcje wcześniej. Nie jestem więc związany żadnymi terminami i mogę je sprzedać w dowolnym momencie. Nigdy wcześniej nie brałem udziału w debiucie giełdowym, ale mogę teraz powiedzieć, że to przygoda była warta zachodu. :lol:

Napisany przez Globalist
Aha dotyczy tylko pracowników firmy... Przeczytaj jeszcze raz prospekt emisyjny, a zwłaszcza porozumienie dotyczące zablokowania sprzedaży akcji. :wink:

Napisany przez Goldplay
Nie otrzymałem prospektu emisyjnego, ale jedynie komunikat banku, że mam możliwość zapisania dodatkowych 33 akcji na każde 100 posiadanych akcji. W komunikacie napisano również, że to prawo nie jest zbywalne i wygasa, jeśli nie skorzystam z tej możliwości.

Pytanie do globalisty: Czy złożyłeś dużą zlecenie zakupu u Goldbachmedia?? Pieniądze za 30,00, żeby kupić legendarny 1 sztuk ?? :evil: :evil: - czy uważasz, że jest to zdecydowanie za drogie... bardziej prawdopodobnie 0,5 sztuki w Twojej obliczonej cenie docelowej 25 franków Do dzieła, Goldbach...

Napisany przez Globalist
Wielki zakup? Goldflach jeszcze tego nie widział! Dzisiaj 575 sztuk było maksimum dla największej transakcji. I to był nawet sprzedający. ? Pierwsze wsparcie na poziomie 48,10 zostanie przetestowane w ciągu najbliższych dni.

Bardzo interesujące !! Jak już mówiłem, mam 50,50 pieniędzy... Naprawdę nie wiem, dlaczego jakikolwiek trader uważa, że kurs może spaść do 48..... :twisted: :twisted: To są subtelne różnice.. Go Goldbach go...

Napisany przez Globalist
trendtrader pisze: bardzo interesujące !! Jak Ci mówiłem, jestem gotów do 50.50. Pieniądze...
Wskazówka: Pilnie zamień złoto na prawdziwe pieniądze. W przeciwnym razie w ciągu następnych dni znowu pozwolisz, by przytłoczyła cię twoja ślepa pewność siebie. :lol: :lol: :lol:

Napisany przez Globalist
i dzisiaj znowu mniejszy Stosunek Kupno / Sprzedaż 1:100

Napisany przez ADMCI4
Globalist pisze: i dzisiaj znowu niższy stosunek Kupno/Sprzedaż 1:100
Źródło? dzięki

Napisany przez Globalist
Przepraszam, Goldfather. Natürlich! Quelle: UBS resp. Telekurs Dzisiejszy kurs wynosi 49.- Bardziej oporny niż się spodziewałem. Liczyłem na wsparcie co najmniej 48.10. Jakiś duży akcjonariusz nie może oderwać się :lol: Wygląda na to, że to prowadzi do starcia sił. Jeśli lina pęknie, to szybko się to stanie. I wierzę, że prędzej czy później nagle pęknie.

Napisany przez Globalist
Dzisiaj na krótko na 43.55 Założę się, że trader trendów miał dzisiaj pełne majtki.

Gratulacje.... Globalisto.... w końcu coś porządnego napisane! !!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Oczywiście miałem na myśli pojedynek akcjonariuszy... Świat wygląda teraz zupełnie inaczej... Myślę, że jeśli SMI traci 5%, to Goldbach też powinien trochę stracić. Oczywiście logiczne jest, że jeśli obrót nie jest jeszcze duży, to szaleniec oferuje mi akcje po 45 i nawet po 43. Dziękuję bardzo. Od piątku cena wynosi 47, a dzisiaj dokupiłem po 47.50 w celu wsparcia kursu. Nadal twierdzę: Goldbach w połowie września wzrośnie do 60!! Dalej Goldbachie, dalej :P :P

globalista: gdzie są opory w kierunku góry przy Goldbach ??? :P :P wygląda na to, że presja sprzedaży ustąpiła !!!! nadal: zysk + 50%, kurs we wrześniu 60 i więcej !! Dalej Goldbach dalej... :roll: :roll:

Napisany przez Globalist
Dzisiaj słabo. Złoto odwraca się w stronę 45. stopnia. :P Dzięki zmianie kursu?

Globi Globalista: ?? Miałeś na myśli kurs 145, prawda???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata