Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Inwestować miesięcznie w surowce ...

Napisany przez marbrune1992
Cześć, mam 20 lat i teraz muszę zastanowić się, co robić. Nie chcę inwestować w emeryturę w banku, ponieważ z jednej strony to spory wydatek, a z drugiej strony uważam, że jest mało prawdopodobne, żebym za 50 lat w ogóle cokolwiek z tego miała. Planuję kupować miesięcznie około 200 euro metale szlachetne. Mam kilka pytań:

1. Chcę kupić Wiener Philharmoniker w złocie (1/10 OZ) i Wiener Philharmoniker w srebrze (1 OZ). Pod względem podatkowym srebro jest najlepsze/najtańsze, prawda? Co byście zrobili?

2. Planuję kupić 3-4 metale i co miesiąc wybierać ten, którego cena spadła lub jest stosunkowo tania... Jakie metale, poza srebrem i złotem, polecacie?

3. Ponieważ chcę zamawiać miesięcznie, ważne jest znalezienie sklepu, w którym koszty wysyłki są niskie. Ogólnie, zależy mi na znalezieniu uczciwego sklepu. Co polecacie?

Nie chodzi mi o zysk, ale wyłącznie o ochronę moich pieniędzy. Dlatego też 3-4 różne metale...

Dzięki z góry

Napisany przez Alessja
Cześć,

właściwe zabezpieczenie emerytalne w banku nie jest zbyt skuteczne i na pewno nie jest zalecane... Jeśli jesteś zainteresowany/a dokładną konsultacją dotyczącą tego, jakie świadczenia państwowe możesz otrzymać, jestem gotowy/a pomóc, ponieważ specjalizuję się w tym temacie i znalazłem/a doskonałą możliwość zapewnienia idealnego zabezpieczenia emerytalnego dzięki świadczeniom państwowym....

Jeśli jesteś zainteresowany/a, możesz śmiało do mnie napisać

Pozdrowienia

Alessja

Napisany przez Oterio
Jeśli naprawdę chcesz zainwestować w złoto/srebro, to sprawdź Gold.de - porównywarkę cen metali szlachetnych do kupienia złota, srebra, sztab i monet. Znajdziesz tam także dobre porównania cen sprzedawców.

Wiener Philis są ok, ale polecam ci inwestowanie w kanadyjskie monety złote lub markę Goldmark dla złota oraz Kookaburra dla srebra.

Napisany przez Levando
Zgadzam się z Oterio, lepiej kupić kanadyjski dolar lub złoto

Napisany przez Cashflowclub MD

Cześć,
mam 20 lat i teraz muszę zastanowić się, co robić.
Nie chcę wycofywać się na emeryturę w banku, ponieważ z jednej strony dużo pieniędzy idzie na to, a z drugiej strony uważam, że w ciągu 50 lat jest prawie niemożliwe, żebym cokolwiek z tego zobaczył.

Myślę o tym, żeby co miesiąc kupować metale szlachetne za około 200 euro.
Mam kilka pytań:

1. Chcę kupić Wiener Philharmoniker w złocie (1/10 OZ) i Wiener Philharmoniker w srebrze (1 OZ). Podatkowo, przynajmniej w przypadku srebra jest to najlepsze/najtańsze, prawda? Co byście zrobili?

2. Chcę kupić 3-4 metale i potem co miesiąc kupować to, co akurat tanieje lub jest stosunkowo tanie...
Jakie metale oprócz srebra i złota polecacie?

Generalnie wszystkie metale strategiczne, takie jak ind, wolfram, bizmut, itp.
Ostatnio pojawiły się nawet fundusze metali, które można regularnie kupować, jak fundusze akcyjne! W razie zainteresowania. PN

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata