Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak reagują banki domowe na kredyty udzielane przez inne banki?

Napisany przez ADMCI4
Kilka dni temu otrzymałem telefon od mojego doradcy klienta z banku Sparkasse, który chciałby mnie ponownie zaprosić na spotkanie doradcze. Na początku nie myślałem o niczym złym, ale potem zastanowiłem się, czy może to mieć związek z tym, że złożyłem wniosek o kredyt w Easy Credit i w końcu go także otrzymałem. Czy mogę teraz spodziewać się negatywnej reakcji mojego doradcy klienta na spotkaniu, czy też banki rozumieją, że klienci kierują się tam, gdzie stopy procentowe są znacznie niższe niż w ich macierzystym banku? Chciałbym na pewno nadal korzystać z mojego konta bankowego u nich.

Napisany przez Goran
Takie więcej lub mniej regularne prośby o spotkanie znam również z mojego doświadczenia w banku. Myślę, że doradcy klienta chcą w ten sposób pozostać w pamięci klienta i sprawdzić podczas rozmowy, czy nadal istnieje zapotrzebowanie w określonej dziedzinie - banki przecież ostatecznie dochodzą do transakcji w ten sposób.

Jeśli chodzi o zaciągnięcie kredytu w innym banku, nie miałbym z tym żadnego problemu. W końcu nie jest zabronione, aby przed zobowiązaniem kredytowym zapoznać się z warunkami różnych dostawców i wybrać najkorzystniejszą ofertę. Jeśli Twoja doradczyni zwróci się do Ciebie w tej sprawie, możesz to wyjaśnić - i nie ma obowiązku prowadzenia wszystkich transakcji bankowych za pośrednictwem banku oszczędnościowego.

Napisany przez 2Escorpio
Ponadto to wina samego banku, jeśli warunki są tak dużo gorsze, że decydujesz się pójść do innego banku.

swoją drogą: Nigdy nie pozwoliłem sobie zostać zaproszonym na rozmowę doradczą (rozmowę sprzedażową).. Dlaczego w ogóle? Jak widzisz po swoim kredycie, zawsze lepiej jest porównać kilka alternatyw niż brać wszystko z jednego źródła.

Napisany przez Dahut
Moje doświadczenie wskazuje, że bankier zaprasza głównie wtedy, gdy bank chce sprzedać nowy produkt lub gdy doradca niedawno przeszedł szkolenie na temat konkretnego produktu i chce go teraz sprzedać. Rzeczywiste spotkania z klientem nie są zazwyczaj umawiane dla dobra klienta, ale głównie po to, aby bank lub doradca ponownie otrzymali prowizję. Santander nawet raz podszedł do mojej mamy tak bezczelnie, że twierdził, iż musi ona przyjść na rozmowę, w przeciwnym razie zamkną jej konto. Okazało się, że chcieli jej wcisnąć fundusz inwestycyjny, na szczęście nie zgodziła się na to. Osobiście teraz korzystam z banku online, gdzie nikt mnie nie widzi, ale wcześniej zawsze całkowicie ignorowałem zaproszenia na rozmowy doradcze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata