Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Wypadek - ruina finansowa

Napisany przez Eni22
Cześć Kochani,

Mam obecnie pecha i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. W sobotę, 17.08.13 r., kupiłam używanego Miniego. Przetransportowałam go na pięciodniową tablicę rejestracyjną. Niestety, w drodze do domu (prywatna sprzedaż) miałam przebitą oponę, straciłam kontrolę i wraz z samochodem zderzyłam się z bariery i następną. To jest poważne uszkodzenie ;( naprawa kosztuje mnie 12 000€, a samochód oczywiście nie był jeszcze w pełni spłacony. Na szczęście uniosłam to z łaskawością. Jednakże ubezpieczenie pokrywa tylko szkody osób trzecich. Co mogę zrobić?? Teraz stoje tu z roztrzaskanym marzeniem i walącym się wrakiem. Będę nieskończenie wdzięczna każdej pomocy od kogoś tam na zewnątrz. Nie chciałam mieć długów mając 22 lata. Jeśli ktoś ma zbyt dużo pieniędzy i chciałby mi pomóc, będę oczywiście bardzo wdzięczna. DZIĘKUJĘ z góry za każdą pomoc :** Pozdrowienia, Janine

Napisany przez winfoer
Co możesz zrobić?

Osiągnij jak najwyższą cenę za wrak samochodu i spłać pozostały dług. A najlepiej jeszcze naucz się czegoś z tego zdarzenia.

Moim zdaniem w przypadku finansowanych pojazdów obowiązkowe jest posiadanie ubezpieczenia komunikacyjnego typu all-risk, nawet jeśli ma być tylko przetransportowany.

Napisany przez gruberclaudia

Co możesz zrobić?

Osiągnij jak najwyższą cenę za wrak i spłać pozostały dług. I najlepiej jeszcze wyciągnij wnioski z tego incydentu.

Moim zdaniem pełne ubezpieczenie jest obowiązkowe dla finansowanych pojazdów, nawet jeśli mają tylko zostać przetransportowane.

Jeśli byłabym tą osobą dotkniętą, przeklnęłabym cię za takie stwierdzenie.
Szacunek, współczucie, a może lepiej - poczucie taktu = 0. Przepraszam.
Pomyśl, czy w podobnej sytuacji chciałbyś usłyszeć: I najlepiej jeszcze wyciągnij wnioski z tego incydentu.
Ale dobrze, co do pełnego ubezpieczenia masz rację. Reszta nie jest zbyt delikatna.
Tak samo jak nie jest delikatne ubieganie się o pieniądze na forum, choć nie jestem pewien, czy było to poważnie myślane, przez Eni.
Niestety, widzę niewiele możliwości, żeby jakoś sensownie z tego wybrnąć, przykro mi. Mam nadzieję, że masz dobre otoczenie, które może ci trochę pomóc.

Wszystkiego najlepszego,

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata