Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy tutaj jest ktoś z BHW? Zmiany oprocentowania kredytu Dispo Maxx?

Napisany przez ertz
Hej,
dostałem pismo od mojego Centrum Obsługi BHW.
Miałbym szybko oddzwonić, ponieważ muszą mnie, jako lojalnego klienta, poinformować, cytat:
o znaczących zmianach w dziedzinie oprocentowania
Koniec cytatu

Tło:
Mam Dispo Maxx z września 2005 roku na kwotę 20000 euro, oprocentowanie pożyczki 4,25%, który był objęty przypisaniem od grudnia 2012 roku.
W tym roku zwiększałem go o 800 euro, osiągając obecną kwotę 15300 euro.
Chciałem go teraz zostawić, ponieważ nie potrzebuję pożyczki i czekam na odwrotną kapitalizację.

Więc mam następujące pytania:
1. - Co ma się zmienić w tej umowie? Czy od BHW zostaną obniżone odsetki bonusowe? Czy to wszystko to tylko chwyt marketingowy, aby się mnie pozbyć ????
2. - Czy popełniłem inny błąd?
3. - Jak wysokie są bonusowe odsetki w mojej umowie? Nic o tym nie jest napisane.
A przede wszystkim:
4. - Co oznacza następujący zapis odwrócony umowy przypisania na odwrocie:
Oszczędzający na cele budowlane może złożyć wniosek o podwyższone oprocentowanie (oprocentowanie łączne), jeśli.... wpłynął wniosek najpóźniej 12 miesięcy przed pożądanym terminem przygotowania zgromadzonych środków oszczędnościowych dla celów budowlanych (§ 6).

Czy to oznacza, że muszę zaznaczyć przy przypisaniu, że rezygnuję z pożyczki i akceptuję przypisanie, ale jako termin wypłaty muszę wybrać ten z następnych 366 dni ?????

Jeśli chciałbym mieć pieniądze za 1 miesiąc, to czy nie dostanę odwrotnej kapitalizacji?
Tak teraz zinterpretowałbym ten zapis.

Byłoby miło, gdybyś mógł mi pomóc w tych 4 pytaniach.

Dziękuję
ertz.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata