Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wynagrodzenie zawsze przychodzi później w przypadku Norisbank? Proszę o pomoc.

Napisany przez Marc00
Dzień dobry,

Czy bank może wstrzymać lub opóźnić wpływy na moje konto i zaksięgować je później?

W moim przypadku dzisiaj otrzymaliśmy wynagrodzenie, a mój kolega ma konto w tym samym banku co ja (Norisbank) i otrzymał swoje wynagrodzenie dzisiaj o 12:30 na swoim koncie. A ja do dziś o 16:00 (zamknięcie księgowe) nadal nie mam mojego wynagrodzenia! Pani z infolinii powiedziała, że zależy to od tego, ile transakcji tego dnia zostanie zaksięgowanych. Według niej, Norisbank zaksięgowuje wszystkie transakcje wszystkich klientów co pół godziny do godziny 16:00.

To nie było też pierwszy raz, gdy zdarzyła mi się taka sytuacja. Czy również mieliście Państwo takie doświadczenia?

Przelewy są zwykle zaksięgowane na obcym koncie bankowym w ciągu jednego dnia, zgodnie z moimi doświadczeniami. W przeciwnym razie jestem zazwyczaj bardzo zadowolony.

Proszę o pomoc, co powinienem zrobić, czy napisać list do banku z tą uwagą?

Dziękuję bardzo

Marc00

Re: Wynagrodzenie zawsze przychodzi później w przypadku Norisbank? Proszę o pomoc.

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

takie pytanie nigdy nie zostanie rozwiązane.

Muszą minąć tylko sekundy między przelewami, aby przejść do innego cyklu księgowego... zarówno w banku nadawcy (pracodawcy), jak i odbiorcy (Ciebie).

Poza tym każdy bank księguje inaczej... Przychodzące przelewy są przetwarzane inaczej itp.

btw: Norisbank również nie jest znana z szybkości przekazów... przynajmniej z mojego stanu z stycznia.

Co można zrobić w takiej sytuacji? Właściwie niewiele.

Pracodawca mógłby jedynie, aby upewnić się, że wypłata następuje dzień wcześniej, zlecić ekspresowy przelew... oczywiście wiąże się to z pewnymi kosztami.

Nie ma potrzeby pisania listu do Norisbank w tej sprawie, oni nie zmienią swojego procesu księgowego z tego powodu.

Najlepszym rozwiązaniem (i prawdopodobnie jedynym w przypadku, gdy pracodawca nie dokonuje przelewu dzień wcześniej), jest uwzględnienie opóźnionej wpłaty.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Marc00
Cześć,

dziękuję za pomoc.

Nie rozumiem jednak dlaczego to u mnie nie działa.

Pracownica banku powiedziała mi podczas rozmowy telefonicznej, że pracują od 8:00, a następnie co pół godziny aż do godziny 16:00 realizują transakcje klientów...

Moi dwaj koledzy również pracują w tej samej filii 431....

Z poważaniem,

Marc00

Napisany przez orchidee
Wskazówka na przyszłość dla podobnych sytuacji: Może pomóc bezpłatna karta kredytowa. Jeśli wpłata pieniędzy - z jakiegoś powodu - opóźni się o kilka godzin, możesz wypłacić potrzebną kwotę z bankomatu za pomocą karty kredytowej.

Pozdrawiam
Orchidea

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

dziękuję za pomoc

Mimo to nie rozumiem dlaczego to u mnie nie działa.

Pracownica banku powiedziała w infolinii, że obsługują klientów co pół godziny od godz. 8 do godz. 16...

Moi dwaj koledzy także są w tej samej filii 431....

Z pozdrowieniami

Marc00

Już ci udzieliłem odpowiedzi.... Każda transakcja jest traktowana inaczej, ponieważ każda jest wykonywana o innej godzinie (nawet jeśli jest to tylko kwestia sekund).

Nawet jeśli będziesz teraz szukać błędów w nieskończoność, nie dostaniesz skutecznej odpowiedzi i nie da się tego zmienić... chyba że zmienisz bank... Norisbank nie jest znana z szybkości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata