Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy banki współpracują z ubezpieczycielami wszystkich branż?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio przechodząc obok wystaw bankowych zauważyłem reklamę ubezpieczenia samochodu. Banki i kasy oszczędnościowe promują także ubezpieczenia na życie i odpowiedzialności cywilnej. Czy konkretne instytucje finansowe współpracują z określonymi ubezpieczycielami i promują tylko te konkretne firmy? Czy odwrotnie, te banki są promowane przez ubezpieczycieli? Zawsze myślałem, że nie wolno tego robić, podobnie jak dentystom nie wolno polecać dodatkowych ubezpieczeń. Ale tu wydaje się to być zupełnie normalne... Pozdrowienia, Metti

Napisany przez verschaukelt
To jednak zwróciłeś uwagę wcześnie...

klasyczny przykład zawsze - banki ludowe i Raiffeisen - R + V Insurance

Sparda i DEVK

Postbank i HUK

Commerzbank i Allianz

itd....

Oczywiście, to mieszanie jest problematyczne, ponieważ doradcy zazwyczaj nie są wykwalifikowanymi specjalistami w dziedzinie ubezpieczeń. Banki mogą jednak filtrować dużą ilość danych - ruchy na kontach - i przygotować z nich celowe rozmowy doradcze. I niestety klienci często wciąż mają takie podejście, że banki wzbudzają dużo większy respekt i wiele rzeczy jest tam podpisywanych, o których doradca ubezpieczeniowy już wielokrotnie wyjaśniał...

Napisany przez 2Escorpio

I niestety, klient często wciąż postrzega banki jako instytucje zasługujące na większy szacunek i podpisuje wiele dokumentów, o których doradca ubezpieczeniowy już wiele razy wyjaśniał...

Ja bym nazwał to raczej strachem... Strach, że nie otrzyma się kredytu w przyszłości... Strach, że linia kredytowa zostanie anulowana, itp.

Napisany przez Nomik
Banki współpracują z specjalnym ubezpieczeniem i często reklamują również fakt, że wszystko można załatwić w jednym miejscu!
Trwa to już od dłuższego czasu!

Napisany przez Pojo1983
Tak, potwierdzam to. Też otrzymałem telefon zapraszający mnie na osobistą rozmowę o zabezpieczeniu finansowym. Gdy zapytałem, o co dokładnie chodzi, okazało się, że chciano mi wcisnąć produkty ubezpieczeniowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata