Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Szukam karty kredytowej...

Napisany przez Nerdoxium110000
Cześć, obecnie szukam karty kredytowej do ogólnego użytku. Jestem w tym obszarze niestety początkujący... Ponieważ istnieje ogromny wybór kart kredytowych i ich banków, chciałbym poprosić o pomoc. Posiadam kartę Ikano, ale niestety jest ona akceptowana tylko w najrzadszych przypadkach, ponieważ może być używana tylko u partnerów handlowych banku Ikano... a niestety jest ich bardzo niewielu. Poniższe kryteria powinny być spełnione przez kartę (jeśli to możliwe):
- musi być zdecydowanie limitowana, najlepiej nie przekraczać 1000 euro, może być więcej, ale niekoniecznie
- głównie ma służyć do zakupów internetowych
- wypłata gotówki powinna być darmowa
- coroczna opłata nie powinna być zbyt wysoka
- zarządzanie przez Internet powinno być możliwe
- Visa lub Mastercard powinno w zasadzie być tożsame, prawda?
- spłata w ratach co miesiąc
- mogę zrezygnować z dodatkowych ofert, takich jak ubezpieczenia, jeśli są zawarte, to też nie jest tragedia. Mam nadzieję, że mi pomożecie, ponieważ niestety nie bardzo się na tym znam i nie wiem, co jest godne zaufania, a co nie jest godne polecenia. Z góry dziękuję.

Czy karta Barclaycard mogłaby pasować do mnie?

czy możecie polecić inne?

Napisany przez 2Escorpio

musi być koniecznie limitowana, najlepiej maksymalna kwota do dyspozycji nie powinna przekraczać 1000 euro, może być też więcej... ale niekoniecznie. Ponadto powinna być głównie używana do zakupów internetowych, wypłata gotówki powinna odbywać się bez opłat, roczna opłata nie powinna być zbyt wysoka. Zarządzanie przez internet powinno być możliwe, Visa albo Mastercard powinny być praktycznie jednakowe, prawda? Możliwość spłaty w ratach miesięcznych, dodatkowe oferty takie jak ubezpieczenia nie są konieczne, ale jeśli są dostępne, to też nic strasznego.

Hej,

1. IkanoBank oferuje także kartę kredytową Mastercard... akceptowaną wszędzie tam, gdzie honorowane są karty Mastercard.

Ikano Bank: Karta kredytowa

Jednak nie znam do tego warunków.

Co do Twoich punktów...

1. Możesz porozmawiać z bankiem w sprawie limitu środków... Zmniejszenie limitu jest zawsze możliwe... Podwyższenie tylko na podstawie zdolności kredytowej / dochodu.

2. Czy dokonujesz transakcji internetowych czy płacisz nią w rzeczywistości, jest bez znaczenia.

3. Co rozumiesz przez możliwość zarządzania przez internet? Co chcesz tam robić? Zazwyczaj znajdziesz tam głównie wydatki i wpływy pieniężne + rozliczenia.

4. Visa i Mastercard są dość równo rozpowszechnione w Europie... Poza Europą sytuacja jest inna... Niektóre kraje akceptują więcej kart Visa (np. Stany Zjednoczone), inne więcej kart Mastercard (np. Ameryka Południowa).

Jeśli chodzi o kartę BarclayCard... chyba tylko poza Niemcją można wypłacać gotówkę bez opłat?

W Twoim przypadku poleciłbym Ci kartę PayBack Visa

https://www.payback.de/pb/visa/id/14698/

Pierwszy rok bez opłat, a w kolejnych latach 25 euro rocznie... Jeśli przekroczysz kwotę 2500 euro w ciągu roku i zapytasz uprzejmie na infolinii (numer stacjonarny), zazwyczaj zwrócą Ci te 25 euro.

Możliwość spłaty w ratach, wypłaty gotówki bez opłat na całym świecie, wydatki / przychody + rozrachunki dostępne w portalu online,

Poza bezpłatnymi kartami kredytowymi z bezpłatnymi wypłatami gotówki, nie znam żadnych innych ofert poza bankami internetowymi (włącznie z kontem osobistym).

z kwestią zarządzania jest już kropka... to był mój błąd myślowy.

W odniesieniu do karty Barclaycard: Według ich strony jest dokładnie na odwrót - pobierają opłatę 1,58% za transakcje za granicą i jest bezpłatna w Niemczech. Niestety nie mogę udostępniać linków, ponieważ nie napisałem jeszcze wystarczająco dużo postów.

Kartę Payback też uważam za bardzo interesującą... Prawie tak brzmi jak karta Amazon.de... Co sądzisz o karcie Amazon.de? Czy można ją używać?

Ponadto: Teraz wydaje mi się bardzo interesujące z kartą Ikano-Card... może być możliwe przekształcenie mojej zwykłej karty w taką kartę Mastercard? Zadzwonię na infolinię i zapytam... warunki wydają się być rewelacyjne. Oprocentowanie odnawialne w barclay, chyba, że wynosi 17%, a tu w ikano jest nieco ponad 12%...

Napisany przez Goran
Polecam kartę Barclaycard New Visa: Brak opłaty rocznej (trwale i bez żadnych warunków, takich jak minimalna wartość transakcji), bezpłatne wypłaty gotówki na całym świecie i bezpłatne bezgotówkowe płatności w UE (poza UE opłata wynosi 1,99% od transakcji). Po złożeniu wniosku zostanie ci przekazany limit, który jednak można później dostosować zgodnie z Twoimi preferencjami. Prowadzenie konta (czyli sprawdzanie dokonanych transakcji i rachunków) odbywa się online, a spłata dokonanych transakcji na raty jest możliwa - w ciągu pierwszych dwóch miesięcy po wystawieniu rachunku nie są naliczane odsetki. Jednak co miesiąc trzeba spłacić 2% rachunku, ale min. 15 € (kwota zostanie automatycznie pobrana przy korzystaniu z funkcji płatności ratalnej) i od 3. miesiąca odsetki są naliczane retroaktywnie. Dodatkowe usługi, takie jak pakiet ubezpieczeń, nie są wliczone.

W zeszłym roku latem złożyłem wniosek o tę kartę i jestem bardziej niż zadowolony.

Napisany przez Marc00
Cześć,

chciałem również zamówić nową kartę Visa.

Ale dlaczego chcą podać adres i numer telefonu mojego pracodawcy w formularzu wniosku?

Z poważaniem

Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

Chciałem też zamówić nową kartę Visa.

Ale dlaczego chcą mieć adres i numer telefonu mojego pracodawcy w formularzu wniosku?

Z pozdrowieniami

Marc00

Barclaycard jest bardzo restrykcyjna jeśli chodzi o zdolność kredytową. Ponadto wielu dostawców kart kredytowych pyta o dane pracodawcy... Twoje bank domowy ma te dane ostatecznie lub może łatwo je uzyskać dzięki wpływowi wynagrodzenia.

To nie ma znaczenia... W 99% przypadków banki i tak nie dzwonią do pracodawcy, a jeśli tak, to wątpię, czy obchodzi go, czy jego pracownik składa wniosek o kartę kredytową.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Chaim Ofek
Osobiście uważam, że karta GoMoPA Mastercard jest całkiem dobra
Brak opłaty rocznej (stałe)
Brak opłaty za transakcje zagraniczne (na całym świecie)
Brak opłat za wypłaty gotówki
Brak opłat za kartę zastępczą, zmianę PIN i blokadę karty
Bezpłatny okres kredytowy na zakupy do 7 tygodni
Bezpłatna infolinia dla klientów 0800 - 8801120, czynna 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu
Dostęp do 24 milionów punktów akceptacji i 1 miliona bankomatów i oddziałów na całym świecie
Wygodne opłacanie rachunków z osobistego konta
Bezpłatne ubezpieczenie podróżne
Rabat do 20% na wypożyczenie aut w firmach Sixt Rent a Car i Alamo

Napisany przez Goran

Cześć,

Chciałem również zamówić nową kartę Visa.

Ale dlaczego w formularzu wniosku chcą adres i numer telefonu mojego pracodawcy?

Z poważaniem

Marc00

Również zadałem sobie to pytanie przy składaniu wniosku o kartę i dlatego skontaktowałem się z Barclaycard. Powiedziano mi, że jest to procedura ostrożnościowa, aby w razie podejrzenia oszustwa związanej z kartą kredytową można było skontaktować się ze mną przez wszystkie dostępne kanały. Dla mnie fakt pytania o dane pracodawcy nie był aż tak niezwykły. W końcu korzysta się z udostępnionego limitu kredytowego, a podczas zwykłego wnioskowania o kredyt również pytane są podstawowe dane dotyczące pracodawcy. Zapewniono mnie, że Barclaycard nie użyje numeru telefonu do kontaktu z moim szefem.

Napisany przez Objektiv33
Ja, mogę polecić Ci kartę Visa lub Mastercard. Dotychczas nie miałem z nimi żadnych problemów, a i limit kredytowy można ustawić samemu wszędzie!

Napisany przez jjcash
Podzielam zdanie użytkownika Objektiv33, nie miałem dotąd żadnych problemów z moją kartą Mastercard. Powinieneś sprawdzić, czy warunki Ci odpowiadają, ale myślę, że to nie jest zła decyzja.

Napisany przez Pojo1983
Ostatnio zdecydowałem się na nową kartę kredytową New VISA od Barclay. Jestem zadowolony, pod warunkiem że pamięta się o następujących kwestiach.

Zawsze należy uregulować lub zlecić obciążenie kwoty podczas rozliczenia lub terminu, w przeciwnym razie naliczane będą dość wysokie odsetki.

Jeśli ktoś potrzebuje takie usługi, istnieją tańsze alternatywy, ale z reguły obarczone są opłatą roczną. Takie oferty posiada także Barclay.

Proponuję porównać oferty. Chyba widziałem coś podobnego na stronie check24.

Pozdrawiam

Napisany przez DerFreibierFred
Możesz skorzystać z karty przedpłaconej. Osobiście używam kart firmy Kalixa (Mastercard) i Wüstenrot (VISA). Obie spełniają wymagania, o których wspomniałeś, i są darmowe.

Napisany przez 2Escorpio

Skorzystaj z karty prepaid. Osobiście korzystam z Kalixa (Mastercard) i Wüstenrot (VISA). Oba spełniają Twoje wymagania i są darmowe.

Powinieneś jeszcze raz przeczytać jego wymagania...

Natychmiast zauważam trzy kwestie, które nie mogą być zrealizowane za pomocą karty prepaid, na przykład spłata w ratach miesięcznie... Ponadto, z kartą Kalixa nie można wypłacać gotówki za darmo...

Napisany przez kathrin
Myślałem też o zdobyciu karty Barclaycard, ale ostatecznie zdecydowałem się na kartę prepaid, ponieważ z zasady nie chcę robić długów. Nie mogę wydawać pieniędzy, których nie mam. Za dwa miesiące wyruszam w roczną podróż dookoła świata i będę co miesiąc transferować 1 000 na kartę kredytową za pomocą zlecenia stałego. W ten sposób będę miał ustalone miesięczne budżet, który muszę przestrzegać. Nie jestem zwolennikiem życia na kredyt, nawet jeśli miałbym pieniądze do spłaty. Jak przeczytałem na tej stronie internetowej, akceptacja, czy to karty prepaid czy klasycznej karty kredytowej, jest wszędzie taka sama, ponieważ osoby przyjmujące płatności nie widzą, jaki rodzaj karty kredytowej jest używany. Dla mnie karta prepaid ma same zalety.

Napisany przez 2Escorpio

Miałam zamiar założyć kartę kredytową Barclaycard, ale ostatecznie zdecydowałam się na kartę płatniczą, ponieważ z zasady nie chcę zadłużać się. Nie mogę wydać pieniędzy, których nie mam. Za dwa miesiące wyruszę w roczną podróż dookoła świata i będę co miesiąc przekazywać 1000 na kartę kredytową za pomocą stałego zlecenia. W ten sposób będę miała budżet, z którym będę musiała radzić sobie każdego miesiąca. Nie uważam pożyczek za sensowne, nawet gdyby pieniądze były dostępne na spłatę.

A co się stanie, jeśli zachorujesz w trakcie podróży? Kiedyś musiałem z góry zapłacić 3500 euro w Australii na wizytę u dentysty. Oczywiście pieniądze zostały mi zwrócone przez ubezpieczenie zdrowotne po 3 tygodniach... ale musiałem je jednak z góry wyłożyć. Wtedy byłem bardzo zadowolony, że miałem kartę kredytową jako zabezpieczenie.

Cytat autorstwa kathrin

Jak przeczytałem na tej stronie internetowej, akceptacja, zarówno kart prepaid, jak i klasycznych kart kredytowych, jest wszędzie taka sama, ponieważ odbiorcy płatności nie widzą, jakiego rodzaju karty kredytowej używasz. Dla mnie karta prepaid ma tylko zalety.

Nawet bez czytania tej strony mogę ci powiedzieć, że to nieprawda. Sprzedawca (zarówno online, jak i stacjonarny) bardzo dobrze może sprawdzić, czy korzystasz z karty kredytowej czy prepaidowej. Tutaj znajdziesz kilka informacji na ten temat: Karta kredytowa - Wikipedia

Z reguły karty prepaid nie będą działać wszędzie tam, gdzie brak jest połączenia internetowego. W Niemczech może to być rzadkie... np. w pociągach lub samolotach.

W innych krajach/kontynentach, np. w Afryce, Ameryce Południowej, Azji, może to sprawiać poważne trudności... zwłaszcza że karty prepaid nie mają limitu offline dla wypłat gotówki, a w niektórych bankomatach za granicą nadal nie ma możliwości nawiązania połączenia z bankiem... Dlatego nawet opcja wypłaty gotówki może być problematyczna.

Ponadto wiele sklepów odmawia przyjęcia kart prepaid jako kaucji... zazwyczaj dzieje się to w hotelach lub przy kaucji za wynajem samochodu... także stacje benzynowe często niechętnie akceptują karty prepaid.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez kathrin
Achhhh! Och, gdy polegam na innych. Co za kicha. Muszę więc znaleźć innego. Dzięki w każdym razie za twoją pomoc. Bardzo mi pomogłeś. Pomysł z pobyciem w szpitalu to również bardzo dobry punkt, o którym w ogóle nie pomyślałem, myślałem, że jestem naprawdę dobrze przygotowany na moją nadchodzącą podróż.

Napisany przez Goran
Myślę, że szczególnie podczas dłuższych pobytów za granicą, tradycyjna karta kredytowa zawsze ma sens, ponieważ karta prepaid może napotkać pewne ograniczenia, jak już szczegółowo wyjaśniono przez Escorpio.

Oczywiście podejście, że nie chce się zadłużać, nie może być krytykowane, ale w przypadku karty kredytowej chodzi tutaj tylko o krótkotrwałe zadłużenie, gdy dokonane transakcje zostaną szybko spłacone. Nawiasem mówiąc, w niektórych modelach kart istnieje także możliwość prowadzenia konta kart kredytowych na plusie. Dokonane transakcje są najpierw rozliczane z dostępnym saldem - w zasadzie nic innego niż w przypadku karty prepaid, z tym że zachowuje się możliwość dysponowania większą ilością pieniędzy w razie potrzeby.

Napisany przez Lottali07

Uważam, że zwłaszcza podczas dłuższych pobytów za granicą, sensowne jest posiadanie klasycznej karty kredytowej, ponieważ w niektórych przypadkach karta przedpłacona może napotkać pewne ograniczenia, jak już szczegółowo wyjaśnił Escorpio.

Oczywiście, postawa niechęci do zadłużania się nie podlega krytyce, ale w przypadku karty kredytowej chodzi tutaj tylko o krótkoterminowe zadłużenie, jeśli dokonane transakcje zostaną natychmiast spłacone. Ponadto, niektóre modele kart oferują możliwość prowadzenia konta karty kredytowej z saldem dodatnim. Dokonane transakcje są wówczas początkowo rozliczane z dostępnym saldem - w zasadzie nic innego niż w przypadku karty przedpłaconej, po prostu pozostawia się otwartą możliwość dostępu do większej ilości pieniędzy w razie potrzeby.

Zgadzam się z Goranem, zwłaszcza w przypadku wypożyczania samochodów, mogą wystąpić problemy z kartą przedpłaconą. Należy dokładnie się wcześniej zorientować. Uważam także, że podczas pobytu za granicą zazwyczaj wynajmuje się samochód.

Napisany przez lolania
Odpowiedź na temat: Znaleziono kartę kredytową!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata