Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poszukiwana tania finansowanie budowy.

Napisany przez Posenta
Cześć. Chcemy zbudować Dom jednorodzinny i już otrzymaliśmy zgodę od WFA. Nasza wartość zabezpieczenia wynosi 69% i skontaktowaliśmy się z Interhyp, Volksbank, Sparkasse i Ing-DiBa.

Doradca klienta Ing-DiBa zaproponował nam telefonicznie oprocentowanie w wysokości 2,65% na 10 lat i przesłał nam ofertę. Jednakże Ing-DiBa nie oferuje już pośrednich finansowań. Interhyp (spółka siostrzana Ing-DiBa) zaoferowała nam oprocentowanie na poziomie 2,99% poprzez PSD Rhein Ruhr i powiedziała, że finansowanie z udziałem środków WFA bez pośredniego finansowania nie jest możliwe, dlatego też nie proponowano przez Ing-DiBa. Wygląda na to, że nie możemy skorzystać z dobrej oferty Ing-DiBa.

Oczywiście, oprocentowanie 2,65% oferowane przez Ing-DiBa bardzo nam się podoba. Czy ktoś ma pomysł/sugestię, do której banku jeszcze moglibyśmy się zwrócić? Wydaje się, że pośrednie finansowanie jest konieczne przy udziale środków WFA.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieje kilka innych partnerów bankowych oferujących finansowanie pośrednie. Ale ING-DIBA powinna także oferować takie finansowanie pośrednie. Dlaczego nie? Czy na pewno jesteś pewien?

Napisany przez fvf-makler
Przedfinansowanie środków publicznych nie jest możliwe w przypadku DiBa.
Powinni Państwo sprawdzić, czy w ogóle potrzebują Państwo takiego przedfinansowania, ponieważ zgodnie z Państwa oświadczeniem otrzymali Państwo już zgodę.
Przy wykorzystaniu środków publicznych istnieją (w Hesji) warunki wypłaty, które są regulowane w zależności od postępu prac budowlanych i muszą być skoordynowane z kredytem DiBa (plan wypłat).
Dotychczas nie było żadnych problemów w tej kwestii.

Sprawdziłem właśnie, jakie są warunki wypłaty w przypadku WFA. Chociaż napisano wiele, to nie znalazłem nic na ten temat.

Proszę ponownie porozmawiać z DiBa na ten temat.

fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata