Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: OC Oerlikon

Napisany przez speedskater
Musiałem ze zdziwieniem stwierdzić, że jeszcze nie ma wątku dotyczącego OC! Dlaczego tak właściwie :?: Cóż, główny udziałowiec jest wszystkim innym niż sympatyczny lub godny zaufania. Ale firma jest solidna i ma dobre perspektywy na przyszłość, nie tylko z powodu tych panów. Krótko mówiąc, moje zakupy (636,5), które opublikowałem w wątku Wyprzedaż letnia, właśnie zostały mi odebrane za (676). Być może trochę za wcześnie :?: Tytuł regularnie przechodzi dziwne ruchy, nagle ponownie znika strona z ofertami i cena rośnie o +3%, a potem, gdy brakuje dużych nabywców, cena spada powoli, ale zdecydowanie. Ale zawsze interesujące do handlu. Do zobaczenia następnym razem!

Napisany przez Simona
Gratulacje. Jednak tutaj już coś jest, ale jeszcze pod nazwą Unaxis. Prawdopodobnie tytuł był trochę zbyt gorący, odpowiednio zbyt skandaliczny dla tego forum. W takim razie po prostu się milczy. Niemniej jednak możesz o tym opowiedzieć, przecież nie jest to zakazane ?. Pozdrowienia, Simona

Simona pisze: Gratulacje. Ale tutaj już coś jest, ale jeszcze pod Unaxis. Prawdopodobnie tytuł był zbyt gorący, a więc podejrzany o skandal, dla tego forum. - W takim razie milczenie. - Ale możesz mimo to o tym opowiedzieć, przecież nie jest to zakazane :lol: . Pozdrowienia, Simona
Tak typowo szwajcarsko, wszyscy odwracają wzrok! :lol: No cóż, przynajmniej teraz jest w SLI! Aktualności nie są tak częste, poza tym, że Victory ma teraz X% ... Trochę później jest już tylko X-1%. Jednak zawsze są tam handlowalne ruchy, a ja chętnie w nich uczestniczę, niezależnie od skandaliczności! 8)

Dzisiaj ekspert od kryzysów mówi następujące rzeczy: ZKB: 22.72% Deutsche Bank: 53.52% Dodatkowo Victory zgłosiła niedawno posiadanie około 50%. Wszystko jasne, prawda? :twisted: Chyba sprzedałem zbyt pochopnie. Od kiedy są notowane w SLI, wahania wartości w ciągu dnia znacznie się zmniejszyły, a nagłe wzrosty kursu nie wystąpiły! Czy teraz nadejdzie trochę spokoju i stabilne wzrosty kursu? Zobaczymy. Może wkrótce znów będę w tym pociągu, mam nadzieję, że nie odjedzie mi sprzed nosa? :roll:

Napisany przez dagobert
[align=left:0465a36c36]Dziś zaobserwowano duże transakcje w opcjach Calls (650-er & 700-er) Deutsche Bank: Nazwa tytułu / Czas / Cena handlowa / Wolumen handlu / Wartość handlu OERDK DB C 03/0810:56:20 .3 45000000 13500000 OERDK DB C 03/0811:00:41 .3 30000000 9000000 OERDF DB C 09/0710:55:58 .23 35000000 8050000 OERDF DB C 09/0711:00:23 .23 30000000 6900000 Źródło: Swissquote - Największa transakcja [/align:0465a36c36] Ostatnia cena: 675.- Fr. Wyniki półroczne za 2007 rok Data: 28 sierpnia 2007 r. Źródło: www.oerlikon.com Oglądam uważnie z boku. Pozdrowienia, Dagobert

Napisany przez Marktinsider
Na tym poziomie kursu moim zdaniem: KUPOWAĆ! Pozdrowienia Insider Rynkowy

Napisany przez Karat
Dla mnie obecnie ABB N to jasny zakup! W zależności od rozwoju światowych giełd, cena może spaść. Ale ten, kto zbyt długo czeka, straci wiele. Wtedy, gdy ABB N kosztowało 4,00 CHF lub 5,00 CHF, także czekałem. Było dla mnie zbyt ryzykowne. Dziś to się powtarza. Mam nadzieję przynajmniej. Niestety, w tej chwili nie mam już amunicji do wystrzelenia. Kwota, którą mam zainwestowaną w akcje, jest w pełni wykorzystana. Ponieważ wszystkie posiadane przeze mnie akcje to topowe spółki, które oczywiście są również głęboko pod kreską, nie chcę ani nie mogę niczego sprzedać. OK, coś wymienię na akcje ABB! Z drugiej strony mam już akcje General Electric w portfelu! Jednak GE można tylko częściowo porównywać z ABB, ponieważ GE ma przede wszystkim silny dział finansowy. Co robicie ze swoim portfelem inwestycyjnym? Karat

Napisany przez Forexyman
Karat pisze: Co robisz ze swoim portfelem? Karat
Cześć Karat zależy to od rodzaju portfela, o który chodzi jeśli to jest portfel akcji, powinno się jeszcze raz dokładnie przeanalizować znajdujące się w nim przedsiębiorstwa jeśli są to dobre akcje, teraz czas na długotrwałe oczekiwanie. Szacuję, że będzie to około 3 lata, zanim ponownie można będzie osiągnąć zysk z akcji. W przeciwnym wypadku nikt nie powinien otwierać pozycji średnio- lub długoterminowych Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman Tak, zgadzam się z Tobą. Jednak nie sądzę, że zajmie trzy lata zanim znowu zarobi się pieniądze na akcjach. Być może zajmie trochę czasu, zanim odzyskamy straty, które teraz ponieśliśmy. Ci, którzy będą mieli okazję kupić w nadchodzących tygodniach, na pewno nie będą tego żałować najpóźniej pod koniec 2009 roku.Na razie będzie to więc jeszcze jakiś czas okres wahania. Zakupy nie należą więc do pilnych. Jednak nie wiadomo również, kiedy zacznie się wzrost.Mimo to uważam po prostu ogólnie, że obecnie wiele najlepszych akcji jest bardzo tanich z perspektywy średnioterminowej i nie odzwierciedla rzeczywistej wartości przedsiębiorstwa.Karat

Napisany przez Forexyman
Karat pisze: Uważam jednak ogólnie, że wiele najlepszych akcji jest teraz bardzo niedoszacowanych z perspektywy średnioterminowej i nie odzwierciedla faktycznej wartości spółek. Karat
Cześć Karat Ponieważ z braku czasu nie zawsze mogę szczegółowo odpowiadać na pytania, zawsze staram się w skrócie przedstawić moje ogólne zdanie, mając nadzieję, że zostanie zrozumiane, czy chodzi o rekompensatę strat czy generowanie zysku. To nie ma znaczenia, chodzi o zasadę, jesteśmy na początku kryzysu gospodarczego, jest to wszystko jedno, gdzie spojrzeć, wiele firm obecnie, nawet te dobrze wyposażone na rynku międzynarodowym, ma ogromne trudności, dlatego obecnie nie ma dla mnie topowych akcji. Należy więc zachować cierpliwość i poczekać Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Tak, właśnie mówię! Zakupy nie muszą być pośpieszne. Jednak można zastanowić się, które tytuły zostały niesłusznie tak surowo ukarane i które najbardziej skorzystają na poprawie koniunktury. Nie powinniśmy zapominać, że wiele firm nadal działa na wysokim poziomie i można powiedzieć, że są dobrze obciążone. Jeśli teraz wystąpi spowolnienie wzrostu lub nawet lekki spadek (trwający 1 rok), nie jest to jeszcze koniec świata. Po prostu nie wolno nam wierzyć, że sytuacja zawsze musi się poprawić i że ceny akcji muszą wzrosnąć nierealistycznie. Niemniej jednak akcje nie powinny być tak niedoszacowane, jak teraz. Te przesadne kursy zachodzą dlatego, że na giełdach przeważają głównie gracze, a nie inwestorzy. Warto zastanowić się, czy akcjonariusz, który kupuje akcje, powinien przetrzymać je co najmniej 2 lata przed sprzedażą. Przede wszystkim jednak wszelkie gry hazardowe z akcjami (naszą gospodarką) powinny być zakazane. Wtedy nie mielibyśmy wszystkich tych kryzysów finansowych i moglibyśmy coś mądrzejszego zrobić z pieniędzmi. Karat

Napisany przez Forexyman
Karat pisze: Jednak akcje nie powinny być teraz tak niedowartościowane. Karat
o tym dodałem coś w wątku z materiałami do czytania jako informację.Mat.Wstawiony https://www.boersenportal.ch/index.htm?https://www.boersenportal.ch/forums/

Napisany przez Marktinsider
Wygląda na to, że wartości OC Oerlikon osiągnęły dno. Wczoraj rozpoczął się długi trend wzrostowy. Zarówno z punktu widzenia analizy technicznej, jak i fundamentalnej sytuacja wygląda teraz znacznie lepiej niż miesiąc temu. Przyjrzyjmy się wykresowi półrocznemu wraz z odpowiednimi wskaźnikami. Prawie wszystkie wskaźniki znajdują się na rekordowo niskim poziomie, co samo w sobie powinno spowodować reakcję techniczną. Absolutnie doskonała formacja dna. Jak widać na wykresie z ostatnich 10 dni, wczoraj rozpoczęła się zmiana trendu. Przekroczenie linii 50-, 100- i 200-dniowej jest istotnym sygnałem rozpoczęcia wzrostu kursów. Z punktu widzenia fundamentów: - Futurystyczna oferta produktów (działy: OERLIKON SOLAR, OERLIKON COATING, OERLIKON VACUUM, OERLIKON TEXTILE, OERLIKON DRIVE SYSTEMS i OERLIKON COMPONENTS) w jakości szwajcarskiej - Malejący wolny pływ. Kiedy dostępność akcji spada, a duży akcjonariusz, fundusz lub inwestor instytucjonalny chce kupić akcje, może to spowodować gwałtowny wzrost kursu w krótkim czasie. Dostępne akcje stanowiły jedynie 28,6% na dzień 1.6.2008. Obecnie wolny pływ powinien być jeszcze mniejszy, ponieważ po tej dacie Rosjanin Victor Vekselberg ponownie zakupił około 300 000 akcji OC Oerlikon po cenie około 200 CHF. - Program skupu akcji jest obecnie realizowany i zakończy się w przyszłym roku. - Cały kryzys finansowy prawdopodobnie jeszcze się nie skończył, ale ponieważ na giełdzie handluje się przyszłością, akcje zaczną rosnąć przed zakończeniem kryzysu. Kiedy? No cóż, kurs akcji Oerlikon nie powinien już wiele spaść na południe, ponieważ dzięki transparentnej komunikacji wszelkie negatywne wiadomości są znane i wycenione. - Na koniec 2007 roku wartość kapitału własnego na akcję wynosiła aż 142,01 CHF! Ponieważ nie zakładam, że kapitał własny drastycznie się pogorszył, kurs akcji (na zamknięciu z 31.10.2008 wynoszący 90,00 CHF) musi wzrosnąć o ponad 50%, aby ponownie osiągnąć wartość kapitału własnego! Patrz na wskaźniki akcji na stronie internetowej OC Oerlikon. Ponadto wartość nominalna wynosi już 20,00 CHF. - Uważam, że spadek wartości firmy o 83,34% w ciągu roku jest nieuzasadniony. Mimo to kurs akcji spadł dokładnie o ten sam odsetek. Zobaczymy! Podsumowując: Akcje OC Oerlikon są bardzo atrakcyjnie wycenione i oferują dobre szanse. Zobaczymy, ale z niecierpliwością oczekuję rozwoju sytuacji. Wchodź, gdy wszyscy są na zewnątrz. Z antycypacją handlową jest wiele do zyskania... Pozdrowienia! Insider rynkowy

Napisany przez Globalist
Porada: Nie wchodź powyżej 65

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata