Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy amatorzy mogą również kupować instrumenty pochodne na giełdzie?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy Forumowicze, to, co kiedyś było zarezerwowane tylko dla osób zorientowanych w temacie, teraz jest możliwe także dla osób takich jak ty i ja. Na giełdzie czai się dużo pieniędzy i można tam zdobyć wiele informacji na temat związków gospodarczych. Mam już kilka akcji w moim portfelu w Sparkasse i chciałbym to teraz rozszerzyć. Deriwaty są także czymś w rodzaju akcji, tylko że można jeszcze zastanowić się, czy naprawdę chce się je kupić czy nie. Czy jest zalecane dla początkujących i laików w tym obszarze, aby dodać takie deriwaty do istniejącego już portfela papierów wartościowych? Kto może mi dać wskazówki w tej sprawie? Arni

Napisany przez Ravemaster84
Po pierwsze: Pojęcie deriwat odnosi się do instrumentów finansowych.
Po drugie: Nie kupuj czegoś, czego nie rozumiesz.
Po trzecie: Skoro nie wiesz dokładnie, czym jest deriwat, obowiązuje zasada druga.

Napisany przez Matthew Pryor
Chociaż nie jesteśmy tutaj na Wikipedii, ale....:
Bots piszą na Wikipedii - Digital - Süddeutsche.de
Wątpię, żeby kiedykolwiek jakiekolwiek pytanie zwrotne lub pogłębienie dyskusji na dowolny temat zostało zadane przez gościa. Albo rzucanie pereł przed wieprze. Ale intencja operatora forum jest przynajmniej jasna.

Psujem zabawę! :P
Pozwól mi również uprawiać polowanie na wpisy, wygląda na to, że jest to niezwykle popularne wśród niektórych innych użytkowników na tym forum...

Wędkowanie po komplementy ... Odpowiem tutaj, w przeciwnym razie zarzucisz mi pod koniec dnia, że również uprawiam ten popularny sport.

Napisany przez Ravemaster84
Zepsuj zabawę! :P

Pozwól mi też trochę polować na posty, zdaje się, że jest to niezwykle popularne wśród niektórych użytkowników na tym forum...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata