Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ruchy na rynku walutowym

Napisany przez Vegeta11880
Cześć,

Kiedy warto handlować walutami?
Mam na myśli, kiedy na giełdzie dzieje się coś, a kiedy kursy się raczej nie zmieniają?
Myślę, że zależy to od godziny/w, której otwierają się giełdy/... prawda?

Kiedy na giełdzie jest ruch?

Napisany przez Bernhard78
Obawiam się, że nie można tego uogólnić, ponieważ wchodzi tutaj wiele różnych czynników. Przykro mi, że nie mogę ci bardziej pomóc.

Pozdrowienia,

Bernhard

Napisany przez franzi.behrens
No cóż, dobre jest to, że praktycznie przez 24/5 można handlować, zawsze są ruchy kursów. Wydaje mi się, że zaczyna się to w poniedziałki o 1:00 nad ranem i kończy w piątki o 22:00. Oczywiście zależy to od tego, które pary walutowe handlujesz, np. EUR/CHF zaczyna się porządnie poruszać między 8:00 a 17:00, gdyż giełdy w poszczególnych krajach wtedy są otwarte. Surowce takie jak złoto i srebro też najlepiej się sprawdzają według niemieckiego czasu. Zaletą jest, że możesz zabrać ze sobą każdy kontynent bardzo dobrze. Zaczynając od Azji, przechodząc przez Europę, a kończąc na Stanach Zjednoczonych. I czasem potrzebujesz tylko kilka PIP-ów, w zależności od kapitału.....

Napisany przez BinaryJan
W kalendarzu ekonomicznym często można przewidzieć wydarzenia, które mogą silnie wpłynąć na kurs [url]waluty[/url]. W związku z tym w tych momentach (np. decyzja o stopie procentowej) występują większe ruchy kursów, z których można odnieść zyski.

Napisany przez MagicMike

W kalendarzu gospodarczym często można przewidzieć wydarzenia, które mogą silnie wpłynąć na kurs [url]waluty[/url]. Odpowiednio w tych momentach (np. podczas decyzji w sprawie stóp procentowych) występują większe zmiany kursu, z których można czerpać zyski.

Cześć wszystkim,

w takich sytuacjach nie powinien handlować nieprzygotowany trader!

Po pierwsze, zadaj sobie pytanie, jakie produkty chcesz w ogóle handlować?

Ponadto spread odgrywa bardzo ważną rolę - im większy, tym bardziej nierentowny będzie twój handel.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata