ubezpieczenie na wypadek śmierci kredytobiorcy w najczęściej oferowanej formie jest kompletnie bezsensowne.
Jak zauważyłeś sam TE, to sprawia, że całość staje się droższa. Ponieważ składki z reguły nie są pobierane miesięcznie, lecz doliczane jako jednorazowa opłata do kwoty
kredytu. W rezultacie bierzesz
kredyt, aby opłacić składki na
ubezpieczenie na wypadek śmierci kredytobiorcy.
Więc zawsze odrzucaj tę opcję. A jeśli jesteś szantażowany, to skarż się albo zastosuj alternatywny trik.
Ponieważ transakcje sprzedaży wiązanej są zakazane, faktycznie zawierane są dwa oddzielne umowy. Więc po otrzymaniu dokumentów, odczekaj dwa tygodnie, wtedy
kredyt będzie bezpieczny, a następnie odwołaj
ubezpieczenie na wypadek śmierci kredytobiorcy, masz na to aż 4 tygodnie! Prosimy dołączyć również poprawione obliczenie
kredytu, ponieważ jego wysokość zostanie natychmiast zmniejszona o kilka tysięcy
euro. Zastosowałem to już z kilkoma przyjaciółmi, którzy byli wdzięczni, że ich stamtąd wydobyłem.
Jeśli chodzi o dłuższą chorobę - nie jesteś na nią ubezpieczony w ubezpieczeniu na wypadek śmierci kredytobiorcy, a biorąc pod uwagę warunki, zawsze się na tym przegrywa. Mały przykład z głowy: 11,000
kredytu -
ubezpieczenie na wypadek śmierci kredytobiorcy o wartości około 20,000
euro dodatkowo, ponieważ wypłacane jest maksymalnie tylko 70% sumy ubezpieczenia na spłatę
kredytu, który jest również malejący i z okresami oczekiwania. Następnie kredytobiorca nagle miał około 14,500
euro jako
kredyt z 7%. Ale chciał tylko 11,000 na zakup auta.
Tutaj zarabiają tylko pośrednicy w bankach lub same banki. Pośrednicy są szkoleni w specjalnych szkoleniach Agresywna sprzedaż ubezpieczenia na wypadek śmierci kredytobiorcy i otrzymują kary, jeśli nie sprzedadzą wystarczająco. Jasne polecenie - brak
kredytu bez ubezpieczenia na wypadek śmierci kredytobiorcy!
Słowa sprzedawcy samochodów, który miał również zaoferować
kredyt: Bez ubezpieczenia na wypadek śmierci kredytobiorcy nie dostaniesz
kredytu! To nie ma sensu! Oczywiście to szantaż - ale klient może zdecydować jedynie między chcę samochodu albo rezygnuje. A następnie wykorzystaj małą lukę w ustawie o umowach ubezpieczeniowych - termin na odstąpienie.