Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy klient może obniżyć limit karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Przyznaję, że mam tendencję do nieumiejętnego gospodarowania pieniędzmi.
Dlatego ciężko jest mi powstrzymać się od używania karty kredytowej z umiarem.
Ponieważ nie potrafię siebie powstrzymać, bardzo by mi pomogło, gdyby limit na mojej karcie mógł być obniżony przez bank lub firmę kredytową.
Czy jako klient mogę zażądać zmiany tego limitu, czy decyzja należy wyłącznie do banku?
W końcu w interesie banku jest, żebym nie wydawał więcej pieniędzy, niż faktycznie mam.
Pozdrowienia, Gratino

Napisany przez Goran
W zasadzie jako klient masz możliwość dostosowania i obniżenia przyznanego limitu karty kredytowej lub ram kredytowych/dostępności.

Jakiś czas temu miałem podobną sytuację - mój limit dostępności został zwiększony przez firmę kart kredytowych. Poprosiłem bezpośrednio o dostosowanie lub obniżenie limitu, co było możliwe bez problemu - nawet online - po podaniu powodu. Potwierdzenie obniżenia limitu otrzymałem kilka dni później pisemnie w skrzynce.

W związku z tym zalecam skontaktowanie się z twoją firmą kart kredytowych, aby dowiedzieć się, czy i w jaki sposób możesz dokonać obniżenia limitu karty kredytowej.

Napisany przez 2Escorpio

To byłoby w ich interesie, gdybym nie wydawał więcej pieniędzy,
niż rzeczywiście mam.

Nie, nie przynosisz bankowi pieniędzy, jeśli nie masz zadłużeń wobec niego. Bank woli, żebyś musiał brać kredyty, płacić odsetki itp.

Ale tak, możesz zmniejszyć limit karty kredytowej w swoim banku.

Napisany przez kathrin

dlatego też ciężko mi powstrzymać się od używania karty kredytowej.

W takim razie powinieneś nie zmniejszać limitu, ale pozbyć się karty kredytowej jak najszybciej i ewentualnie zastąpić ją kartą prepaid.

Napisany przez Pojo1983
Więc zawsze mogłem i zawsze mogę dostosować limit kredytu w moim banku, ale na Twoim miejscu albo zrezygnowałbym z karty kredytowej, albo zaopatrzyłbym się w kartę kredytową typu prepaid.

Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio

W takim przypadku nie powinieneś zmniejszać limitu, ale jak najszybciej pozbyć się karty kredytowej i ewentualnie zastąpić ją kartą przedpłaconą.

Zgadzam się tylko częściowo. Oczywiście masz całkowitą rację co do bezpieczeństwa w tym przypadku. Jednakże jeśli budujemy systemy ochronne we wszystkich dziedzinach życia, nigdy nie nauczymy się radzić sobie z tym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata