Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Przekroczenie limitu debetowego

Napisany przez Patrick89
Cześć wszystkim,

Mam następujący problem. Na początku roku popełniłem duży błąd. Otworzyłem drugie konto, tzw. konto zakupowe w Commerz Finanz, które udzieliło mi limitu debetowego w wysokości 2 500,- zł, który został wyczerpany. Ponieważ od listopada zaczynają obowiązywać odsetki od przekroczenia limitu, chciałbym przenieść swoje długi na konto z niższym oprocentowaniem i 36-miesięcznym okresem spłaty.

Który bank możecie mi polecić? Czy istnieją inne możliwości? Moim bankiem jest Volksbank Sauerland eG.

Kiedy długi w Commerz Finanz zostaną spłacone, zamierzam zrezygnować z tego konta.

Jeśli potrzebujecie dodatkowych informacji, proszę mi o tym powiedzieć.

Napisany przez Ravemaster84
Sprawdź tutaj
Korzystne małe kredyty od banków online

Jeśli chcesz zachować elastyczność, to tutaj
Porównanie kredytów odnawialnych

Możesz porównać warunki. Ja osobiście miałam dobre doświadczenia z Bankiem SKG.

Napisany przez Patrick89
Cześć, kredyt SKG wydaje się być całkiem dobry moim zdaniem, czy są tam również możliwe dodatkowe spłaty, czy można jedynie spłacić całą kwotę?

Być może rozpocznę nową pracę w przyszłym roku i będę zarabiać więcej, w innym przypadku będę musiał oszczędzać, aby następnie dokonać spłaty.

Napisany przez Ravemaster84
... na pierwszy rzut oka:
kredyty od 2 500 € do 50 000 € - do dowolnego wykorzystania lub do spłaty drogich kredytów
Warunki najlepsze niezależne od zdolności kredytowej i transparentne - gwarantowane na cały okres trwania kredytu
Oprocentowanie lub okres kredytowania od 12 do 120 miesięcy - do wyboru
Brak opłaty manipulacyjnej
Darmowa nadpłata - ilekroć chcesz
Dobrowolne ubezpieczenie kredytu - zapewnia optymalne i korzystne zabezpieczenie dla Ciebie i Twojej rodziny

Kiedyś nie spłacałem dodatkowo w trakcie kredytu. Zamiast tego odkładałem nadwyżki na rachunku oszczędnościowym i mogłem spłacić od razu. Wtedy ważne było dla mnie, aby bank zrezygnował z ustawowej odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Tak robi SKG.

Jeśli chcesz być elastyczny, nadaje się kredyt ramowy od Ing-Diba. Jest to jak debet, tylko z niższymi odsetkami. Jednakże nie ma żadnego przymusu spłacenia teraz i oprocentowanie jest zmienne, więc nie jest ustalone na określony okres. Istnieje ryzyko, że ciągle będziesz korzystał z ramy. Ponadto oprocentowanie jest wyższe niż w przypadku kredytu ratalnego np. w SKG.

SKG jest filią DKB. DKB w ostatnich miesiącach/latach okazała się solidnym bankiem. Jak powiedziałem, z SKG lub DKB raczej trudno popełnić błąd. To jednak nie oznacza, że tylko te dwie banki wchodzą w grę. Po prostu warto poczytać.

Napisany przez Martin8609
Cześć Patrick,

Zalecałbym porozmawiać z obiema bankami, zanim weźmiesz dodatkowy kredyt.

Oprocentowanie debetu często jest negocjowalne. Możesz także umówić się na ustaloną stałą ratę spłaty.

P.S. Zazwyczaj tak jest, że gdy wracasz do zera euro, pralka się psuje, samochód wymaga przeglądu itp. ... (Pułapka zadłużenia) Dlatego zalecam wzięcie mniejszej raty i zaoszczędzenie już góry środków. Ponadto, jest to dobre uczucie, kiedy płacisz nie tylko po to, aby pozbyć się debetu.

W miłym nastroju życzę ci udanego wieczoru.
Martin

Napisany przez Finanzerin69

Zalecałbym skontaktować się z obiema bankami, zanim zdecydujesz się na dodatkowy kredyt.

Tak samo uważam. Najpierw otwarcie omów problem w rozmowie, zanim znowu zaczniesz zaciągać nowe zobowiązania. Często można wyjaśnić wiele, gdy otwarcie zwróci się do ludzi...

Napisany przez Prepaider
Więc oszczędzanie pieniędzy na koncie oszczędnościowym w celu spłacenia debetu, to pomysł, nad którym warto się dobrze zastanowić. Na koncie oszczędnościowym obecnie otrzymasz ledwie nieco ponad 1,5% odsetek, podczas gdy debet może kosztować nawet 12%. W takim przypadku płacisz odsetki odniesienia do pełnych 2 500 EUR przez całe 36 miesięcy - co jest właściwie niepotrzebne. To jest droga elastyczność. Jeśli naprawdę chcesz pozbyć się debetu, powinieneś również zastanowić się, jak elastyczny chcesz być. Być może za rok zechcesz wydać pieniądze na nowy telewizor. W takim przypadku refinansowanie na bardziej korzystny kredyt ratalny wydaje się rozsądniejsze. W Norisbanku, Creditplus lub DKB możesz uzyskać kredyt ratalny w wysokości od 4 do 7%.

Napisany przez Ronald88
O SKG-Kredycie słyszałem też same dobre rzeczy, więc może zgłęb go dokładniej!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata