Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Starbucks

Napisany przez Dany1
Mam Starbucks na liście obserwowanych od lat...teraz muszę w końcu podjąć decyzję: usunąć czy kupić? Typowa amerykańska historia sukcesu, kawa w różnych odmianach oferowana jest dość drogo. Akcja również całkiem dobrze wystartowała, z 10 USD w 2003 r. do 40 USD w 2006 r. Nie mam pojęcia, dlaczego kurs następnie gwałtownie spadł, w każdym razie dziś możemy kupić kawałek Starbucks za około 27 USD. Linia 25 USD utrzymała się, więc kurs może powoli zacząć rosnąć. Na ten rok zaplanowany jest przychód w wysokości 9,5 mld USD, co powinno przynieść zysk netto w wysokości około 650 mln USD. Więc umieścię tytuł w koszyku z celem kursowym 40+. Czy ktoś jeszcze się tym interesuje?...tak swoją drogą, nie kupuję akcji tylko ze względu na piękne logo...ale może trochę jednak...

Napisany przez richard100
Cześć Dany wygląda prawie jak moja Madonna. Nie może pójść źle. :wink: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ManfredBali
Ładne kobiety - niekoniecznie cudowne Madonny - i dobra kawa ... ? Faktycznie są gorsze rzeczy do zniesienia. ☕️ Starbucks jest nawet na Bali! Wygląda na odwrót (-17% od roku!), gdzie 40 może być trochę zbyt optymistyczne? Miałem już swoje doświadczenia z SYSCO (nędzne +7,8% od roku), ale przynajmniej jakaś dywidenda w przeciwieństwie do Starbucks. ❤️ W końcu natknąłem się na zniżkę na Starbucks. Jeśli już, to może jakieś certyfikaty? STARBUCK Giełda zareagowała w każdym razie pozytywnie. https://zertifikate.onvista.de/boersen-umsaetze.html?ID_INSTRUMENT=17395892 Więc jeśli uważasz, że kurs wzrośnie do końca 2008 roku o ponad 21,20%, to lepszym wyborem będą akcje, więc wkraczaj do gry... ? ✨ Również po sesji: (Yahoo) +0.09 (+0.32%) - dobry znak? Obroty były również większe niż zwykle (19 mln, zwykle 14 mln jako średnia: rosnące zainteresowanie?) Możesz także przeczytać kilka opinii: https://messages.finance.yahoo.com/mb/sbux Opinie są raczej pesymistyczne, ale często też nonsensowne. Dla lepszych komentarzy - za lub przeciw - poszukaj na SeekingAlpha: Za: https://retail.seekingalpha.com/article/41729 Przeciw: https://retail.seekingalpha.com/article/41585 Obie strony mają dobre argumenty. ? ❤️ Zawsze jestem zainteresowany okazjami, ale jeśli podsumuję przeczytane, dla mnie Starbucks w tej chwili nie jest zakupem. (To tylko moje zdanie, ale tytuł to sugeruje). Pozytywne: Podporą, wydaje się, że jest 26. Wzrasta wolumen. Negatywne: Silna konkurencja, patrz Archrivals Storm Starbucks :!: - sam ten komentarz sprawia, że jestem ostrożny! Dość drogi (czy Amerykanie oszczędzają na luksusach?). P/E 35 wydaje się raczej wysokie w porównaniu z konkurencją. Ostrzeżenie o zyskach? Zakończony program odkupu akcji? Osobiście czekam z uwagi na wysoką niepewność i zmienność (rynku) i kupuję tylko wtedy, gdy mam wrażenie, że przegapiłem okazję. Jeśli w ogóle, wolałbym wybrać TIN.

Napisany przez Dany1
Cześć Manfred, Dziękuję Ci za Twoją osobistą ocenę i wiele linków. Chciałbym teraz zaoferować Ci kawę w Starbucksie... Zazwyczaj oczekuję więcej niż 20%, zawsze tak robię, gdy się angażuję... (dlatego prawdopodobnie już nie mam Novartisu). Ale jeśli jednak opór zostanie przełamany w dół, to sprzedam ze stratą. Nie mam ochoty pić kawy i czekać latami... życie jest zbyt krótkie na to. Rich, to zdjęcie naprawdę udało się, a ona wygląda tak pięknie jak pierwszego dnia. Kto sprząta Twój ogród?

Dany1 pisze: Rich, to zdjęcie jest naprawdę udane, a ona nadal wygląda tak pięknie jak w pierwszym dniu. Kto sprząta w twoim ogrodzie?
Cześć Dany, Moje zyski i straty na giełdzie jeszcze nie pozwalają mi na ogrodnika. :wink: W całym tym entuzjazmie zapomniałem jeszcze o osobistej ocenie. Co mnie powstrzymuje przed zakupem: - Wysoki wskaźnik P/E, - brak dywidendy, - sama nie używam tego produktu. Kawa jest dla mnie za droga. Co przemawia za zakupem: - Propozycje zakupu od Dannego zazwyczaj trafiają w dziesiątkę. :lol: - Jeśli spojrzeć na wykres, jest w nim potencjał, - Produkt łatwy do zrozumienia. Umieszczę ten tytuł na dokładniejszej liście obserwacji. Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
Musztarda: dodaję jeszcze trochę. Starbucks ma strategię pozyskiwania miejsc spotkań na całym świecie w miastach turystycznych. Na przykład dawniej Pickwick i podobne miejsca zostają przekształcone z melin piwnych w kawiarnie. Podsumowując, interesujący model biznesowy, ale niekoniecznie dla mnie. To hobby takie jak być może Mövenpick? Albo się podoba taki rozwój, albo nie? Wolę skupić się na bardziej interesujących wartościach przemysłowych. Konsumpcja zawsze jest kwestią osobistą? Mam swoją kawę i rezygnuję ze Starbucks.

Dla tych, którzy nie odwiedzają strony Wegelin, oto dzisiejszy raport dotyczący SBUX (Dany był szybszy) lub czy zaglądacie na nasze forum? :wink: Powiedziałbym, że wiele negatywnych informacji jest uwzględnionych w cenie. Pozdrowienia, Rich Starbucks (SBUX): Negatywnie wymieniany przez Jima Cramera w jego programie Mad Money. Po tym, jak operator kawiarni ogłosił w ubiegłym tygodniu, że opóźnia się wejście na rynek indyjski, negatywne informacje nadal napływają. Choć sieć kawiarni nadal jest podekscytowana potencjałem na rynku indyjskim, to kwestia, kiedy dokładnie podejmie ten krok, jest bardziej niż wątpliwa. Akcje SBUX tego roku mocno ucierpiały (YTD -21.8%), ale z wskaźnikiem KGV wynoszącym 31.55x wciąż nie są tanie. Inwestorzy z niecierpliwością czekają na prezentację wyników z następnego tygodnia - do tego czasu papier prawdopodobnie będzie oscylować w okolicach 26 USD

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Musztarda: dodaję teraz trochę. Starbucks ma strategię pozyskiwania lokalizacji spotkań w miastach turystycznych na całym świecie. Na przykład, byłe Pickwick i inne takie są przekształcane z knajp na kawową kawiarnię. Podsumowując, interesujący model biznesowy, choć niekoniecznie dla mnie. To taka pasja jak np. Mövenpick? Albo się podoba taki rozwój, albo nie? Wolę trzymać się ciekawszych wartości przemysłowych. Konsumpcja zawsze jest dość osobista? Mam swoją własną kawę i rezygnuję z Starbucksa.
Mogę z tym żyć, drogi Cybercrash,...ale nie porównaniem do Mövenpick, grrrr :mrgreen: Mam nadzieję, że Starbucks nigdy nie będzie tak stary i zatłoczony...wolałbym porównanie do Mc Donalds... Tutaj jeszcze szczególne zdjęcie Sierżanta Starbucksa....

Napisany przez Springer
....a gdzie możemy zobaczyć Dany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale bez żartów, jestem również zainteresowany twoim horyzontem czasowym, czy 40$ na 6 miesięcy czy 1 rok?

Napisany przez Dany1
....a gdzie można cię zobaczyć, Dany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nie, ale poważnie, interesuje mnie twój horyzont czasowy, czy 40$ w ciągu 6 miesięcy czy 1 roku? Hi Springer więc spojrzyjmy na skraj prawej części obrazu, w środku, tam zobaczysz piękną Madonnę z Rich, gdzie moja osoba blaknie zaraz za nią... Horyzont czasowy? Musimy chyba teraz poczekać na liczby. Jeśli będą gorsze niż oczekiwano i przełamie się opór, to wycofam się, jeśli będą dobre, to mogę kontynuować obserwację. Czy to potrwa 6 czy 12 miesięcy, może wiedzieć tylko Globalista, tak jak w przypadku wszystkich akcji, w dużej mierze zależy to od ogólnego otoczenia rynkowego. Mam nadzieję, że teraz nie jesteś zbyt rozczarowany... :mrgreen:

Napisany przez Springer
Horyzont czasowy? Być może teraz musimy poczekać na liczby. Jeśli będą gorsze niż oczekiwano i opór się załamie, wtedy się wycofam. Jeśli będą dobre, to można kontynuować. Czy to potrwa 6 czy 12 miesięcy, może to wiedzieć tylko globalista, jak w przypadku wszystkich akcji, także silnie zależy od ogólnej sytuacji na giełdzie. Mam nadzieję, że teraz nie jesteś zbyt rozczarowany... :mrgreen:
Nie, wcale, to było może nawet głupie pytanie :wink: trzeba pozostać elastycznym, czasami gram tylko na krótko, a czasami trochę dłużej. W każdym razie dzięki, bardzo mile widziane czytanie o Starbucks, dodane do listy obserwowanych. Chętnie przeczytam kolejne fachowe wpisy połączone z zdrową dawką humoru od Ciebie.

W przypadku tego amerykańskiego Waterloo.... co najmniej godne uwagi dla SBUX Pozdrowienia, Rich Symbol Ostatnio Sprzedaż Zmiana Netto / % Akcje Wolumen Rynkowy SBUX $ 28.2864 0.1164 0.41% 18,695,343 NASDAQ-GS

Napisany przez Forexyman
Cześć Starbucks: ISIN US8552441094/ WKN 884437 Możliwość zmiany na lepsze Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Starbucks Zbyt wcześnie cieszyłem się na Starbucksa, więc akcje jeszcze nie osiągnęły pożądanego poziomu wejścia. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Starbucks oczekiwany ruch wzrostowy może nastąpić wkrótce Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata