Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zsumować kredyty - Banki nie bawią się razem.

Napisany przez websteert
Cześć, spróbuję się słowami skrócić: Mamy kilka kredytów lub linii kredytowych i chcielibyśmy je połączyć i rozłożyć na 84 miesiące. Dotychczas nie było opóźnień w spłatach. Jednakże pozwoliłoby nam to znacząco zmniejszyć obciążenie. Dużym problemem jest to, że choć mam regularne dochody, to nie jestem zatrudniony na stałe i banki dlatego odmawiają. Albo proponują mi oprocentowanie od 12 do 16 procent. To jest całkowicie nieatrakcyjne, ponieważ znacznie bym na tym stracił. Nawet bank, w którym jesteśmy klientami od lat, stawia opory. Co robić? Czy ktoś ma pomysł? Dzięki i pozdrowienia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieje tylko kilka banków udzielających kredytów ratalnych dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Napisany przez websteert
Niestety tak jest. Nawet jeśli od lat pracujesz dla dużej firmy i dobrze zarabiasz. Jak powiedziała mi pracownica banku przez telefon: Hartz IV byłby lepszy. Ponieważ wtedy płatności są gwarantowane.
Zastanawiam się, o co chodzi? Przecież widzą przez lata, ile się zarabia.
Niestety, to stereotyp potwierdza się ciągle: banki są bezwzględne i w ogóle nie interesują się klientem. Kiedy potrzebujesz banku, zostawiają cię na lodzie. Tylko wtedy, gdy nie są ci potrzebni, się do ciebie uśmiechają.

Jaki jest Pański zawód? Czy posiada Pan nieruchomość? A może wynajmuje?

Napisany przez Goran
Niestety faktycznie zdarza się, że osoby prowadzące działalność gospodarczą napotykają trudności z uzyskaniem kredytu i banki wymagają od nich bardzo wysokich odsetek.

Czy istniejące zabezpieczenia (np. nieruchomość) mogłyby w jakimś stopniu pomóc?

Cześć
jeśli nieruchomość jest dostępna, to łatwo sprawdzić jej realizację.
Jednak u osób samodzielnych, otrzymanie kredytu ratalnego jest równie proste.
Warunkiem jest jednak posiadanie co najmniej 2 ostatnich zeznań podatkowych z odpowiednim dochodem.
Wtedy kredyt ratalny zostanie przyznany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata