Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Gdzie można dowiedzieć się, które firmy wypłacają dywidendę ze swoich akcji?

Napisany przez Alex76
Aby wyjaśnić pytanie:
Chciałbym wiedzieć przed zakupem firmy/akcji, czy firma wypłaca swoje dywidendy także w formie akcji, czy tylko gotówką.
Gdzie można to znaleźć?

Re: Gdzie można dowiedzieć się, które firmy wypłacają dywidendę ze swoich akcji?

Napisany przez NowakAG
O ile wiem, Deutsche Telekom AG planuje to zrobić. Inwestorzy będą mieli możliwość wyboru między nowymi akcjami a gotówką.

Napisany przez Alex76
Dziękuję, ale to niestety nie jest odpowiedź, której szukałem.

Napisany przez Kawashimi
Czy firma wypłaca dywidendy w formie akcji zależy od decyzji walnego zgromadzenia. Teoretycznie zatem w każdej firmie jest to możliwe! Mam nadzieję, że ta informacja trochę Ci pomoże.

Napisany przez Alex76
Nie, właściwie nie.
Ponieważ zanim kupię akcje, chciałbym wiedzieć, czy tutaj oferowana jest możliwość dywidendy w postaci akcji.
Tak jak na przykład w przypadku BP, Shell, Veolia i wielu innych.
Akcjonariusze zazwyczaj nie decydują w każdym zgromadzeniu o innym sposobie wypłaty.
Dlatego chciałbym wiedzieć, gdzie można znaleźć informacje na temat rodzaju dywidendy.

Napisany przez Alex76
Firma Royal Dutch Shell zaprzestała wypłacania dywidendy ze sklepu. Szkoda, zawsze chętnie ją pobierałem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata