Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pytanie dotyczące debetu na rachunku.

Napisany przez Marc00
Cześć społeczności forum,

mam pytanie do was:

Dlaczego banki pozwalają na obciążenia konta tylko do ustalonego limitu debetu? A na bankomacie mogę wypłacić więcej pieniędzy, niż pozwala mi na to debet. Ale obciążenia w formie polecenia zapłaty są realizowane tylko do limitu debetu i nie powyżej?

Dziękuję za pomoc,

Marc00

Re: Pytanie dotyczące debetu na rachunku.

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

ogólnie istnieje limity debetowe oraz tolerowany limit przekroczenia. Nawet ponad to bank nadal może zdecydować, czy przepuścić pojedynczą płatność... na przykład opłatę za mieszkanie, ale niekoniecznie rachunek za telefon, który może nawet być tańszy. Czy doradca bankowy zechce poświęcić tyle uwagi, to już zależy od niego samego.

To może już odpowiedzieć na twoje pytanie.

Ponadto większość kart debetowych ma limit offline, umożliwiający szybszą realizację płatności i wypłat gotówki. Dlatego banki często wydają tylko kartę debetową osobom zadłużonym.

Dzięki limitowi offline można na przykład przekroczyć debet bez zgody banku. Jednak wewnętrzna ocena zdolności kredytowej klienta przez bank będzie wtedy mocno ucierpieć. Jeśli to się często zdarza, zazwyczaj karta debetowa zostanie zablokowana / odebrana na stałe.

Zazwyczaj płatności bezgotówkowe przechodzą przez debet częściej niż wypłaty gotówki.... Dlatego w twoim przypadku problemem będzie raczej limit offline.

Więcej informacji znajdziesz tutaj... https://www.cutman-friseur.de/files/i...sh-offline.pdf oraz tutaj... StarTec - ec offline | Słownik
Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata