Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Po poważnej chorobie potrzebna jest pilna pomoc.

Napisany przez Mucki
Cześć. Dzisiaj zwracam się do was, ponieważ jestem zrozpaczony i nie wiem, co robić dalej. Mój partner prowadzi własną działalność gospodarczą i niestety nie otrzymuje kredytu w banku, ponieważ brakuje mu aktualnego zeznania podatkowego. Niestety nie może go złożyć, ponieważ nie mamy obecnie pieniędzy na doradcę podatkowego. W maju zachorowałam ciężko, dostałam raka piersi i obecnie nie mogę pracować. Wszystko się w tej chwili sypie. Rachunki się piętrzą... Czy wiecie, gdzie można dostać mały kredyt w wysokości 1500 zł? Jesteśmy w takiej rozpaczy. W rodzinie nie ma nikogo, kto mógłby nam szybko pomóc. Problemem nie jest spłata. Po prostu nie mamy już czasu, aby co miesiąc odkładać te pieniądze. Proszę, czy ktoś może nam pomóc!!!!!! Pilnie potrzebujemy porady...

Napisany przez Lottali07
To naprawdę przykre dla Was, brzmi jak trudny okres. Zakładam, że w tych okolicznościach żaden bank nie zatwierdzi kredytu. Alternatywą mogą być prywatne pożyczki typu Smava i inne tego typu. Osobiście jednak nie polecam. Życzę Wam wszystkiego dobrego.

Napisany przez Mucki
Dziękuję za odpowiedź.
Smava, nigdy o tym nie słyszałem, co to dokładnie jest? Czy ktoś mógłby mi to dokładniej wyjaśnić?
Dziękuję

Napisany przez verschaukelt
Jeśli dochód partnera nie wystarcza, spróbujcie uzyskać dodatek mieszkaniowy lub zasiłek ALG 2. Można go otrzymać także jako osoba samozatrudniona i właściciel nieruchomości! Dotacje są lepsze niż wzięcie kredytu, którego ewentualnie nie będzie można spłacić. Można negocjować z wierzycielami otwarte rachunki - płacąc ratami. Szybkiego powrotu do zdrowia

Napisany przez Mucki
Cześć, Teraz złożyłem wniosek o ALG 2 i otrzymuję niewielkie wsparcie w wysokości prawie 300.-
Tak, problemem nie są rachunki, ale Urząd Skarbowy.
Powinien jak najszybciej zrobić rozliczenie podatkowe, ponieważ już jest zgłoszony... Ale to kwota jest zbyt wysoka, teraz grozi nam już egzekucja. Musimy więc jak najszybciej zdobyć pieniądze na doradcę podatkowego.

Napisany przez verschaukelt
Więc nawet z Urzędem Skarbowym można negocjować w razie potrzeby, a doradca podatkowy najpierw wykonuje swoją pracę, a następnie wysyła fakturę. W ostateczności można porozmawiać z nim, gdy skończy swoją pracę i uzgodnić płatność ratalną.

Na przyszłość: Umówiłem się z moim doradcą podatkowym na miesięczną opłatę. Gdy nadejdzie czas na Bilans zysków i strat, będę musiał jedynie pokryć niewielką fakturę. To działa świetnie.

Jeśli jesteś prowadzącym działalność gospodarczą, to ta faktura będzie ponownie uwzględniona jako koszt działalności w Ewidencji Kosztów i Przychodów, co oznacza większy dofinansowanie.

Napisany przez 2Escorpio
Tak naprawdę można dobrze negocjować z urzędem skarbowym. Byliśmy zalegający z moimi finansami od bardzo dobrych 4 lat. W inny sposób nie mam pojęcia, jak szybko zdobyć 1 500 euro w takich warunkach. Czy twoja historia kredytowa w Schufa jest w porządku? W takim razie możliwe jest złożenie wniosku o kartę kredytową na raty i korzystanie z pieniędzy... Ale oprocentowanie jest bardzo wysokie (około 15-20%), ale lepsze niż nic? Pozdrawiam, esco

Napisany przez Lisa2013
Myślę, że również nie otrzymasz kredytu.... Być może możesz negocjować z Urzędem Skarbowym.....
Z własnego doświadczenia nie mogę polecić pożyczki prywatnej

Czy spełniasz warunki do złożenia wniosku o upadłość konsumencką?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata