Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nastroje na giełdzie

Napisany przez Mooie
Cześć wszystkim, jestem znowu z głupim pytaniem ;-) ......... W ubiegłym tygodniu giełda była zdominowana przez czerwone liczby. Przeczytałem wiele informacji o nadchodzącym kryzysie i wielkiej niepewności. Ponieważ planuję dopiero wejście, pomyślałem sobie może mi to obojętne, im głębiej spadają akcje, tym lepiej dla mnie. Dziś, kiedy zobaczyłem wszystkie zielone słupki, oczywiście ucieszyłem się z tego dla wszystkich posiadaczy akcji, ale byłam trochę zdezorientowana. Czy to już był kryzys, czy może za dwa dni znów spadnie na dół? Oczywiście, wiem, że nikt z Was nie jest jasnowidzem, ale brakowało mi tutaj dyskusji ogólnej atmosfery na giełdzie.

Napisany przez Forexyman
Mooie pisze: Ponieważ dopiero planuję mój start, pomyślałem sobie oczywiście mnie to nie obchodzi, im bardziej spadają akcje, tym lepiej dla mnie.
Cześć Mooie Może jeszcze bardziej spaść, więc sam fakt spadków nie powinien być powodem do wejścia na rynek Cytat autorstwa Mooie Kiedy dzisiaj zobaczyłem wszystkie zielone słupki, oczywiście ucieszyło mnie to jako posiadacza akcji, ale mimo wszystko byłem lekko zaniepokojony. Czy to już kryzys, czy może pojutrze znów pójdzie w dół? Betrachte die Indizes weiterhin als Kritisch lass dich nicht von Kurzfristigen Euphorien anstecken jeszcze jest za wcześnie myśleć o średnioterminowym wejściu to, co obecnie obserwujesz, należy traktować jako techniczną reakcję przeciwną Pozdrowienia

Napisany przez Mooie
Cześć Forexyman, jestem bardzo ciekawy, co oprócz spadających kursów mogłoby być powodem wejścia na rynek z Twojego punktu widzenia. Innymi słowy, od jakich czynników osobiście zależysz sukces na giełdzie? Oczywiście, ceny mogą zawsze dalej spaść i czasami w wyniku krachu na giełdzie może zostać zniszczona ogromna fortuna. Z drugiej strony istnieje jednak możliwość osiągnięcia zysków na giełdzie. Jeśli dobrze rozumiem Twoje stanowisko, to sugerujesz, że ładna pogoda z dzisiaj to tylko krótkotrwałe przejście, krótkie dobre chwile?

Napisany przez Forexyman
Mooie pisze: chciałbym się dowiedzieć, oprócz spadających kursów, co według Ciebie mogłoby być powodem do wejścia na rynek. Lub inaczej mówiąc, od jakich czynników osobiście uzależniasz sukces na giełdzie?
Cześć Mooie jest wiele czynników, ogólnie nie można tego od razu powiedzieć niektóre z nich to na przykład cena ropy, euro, stopy procentowe, polityka, inflacja i wiele innych rzeczy, których nie można wszystkich omówić tutaj szczegółowo Cytat od Mooie Oczywiście, ceny mogą zawsze jeszcze bardziej spaść, a czasami podczas krachu na giełdzie ogromne majątki mogą po prostu zniknąć. Z drugiej strony istnieje jednak możliwość osiągnięcia zysków na giełdzie. No cóż, pójście tak daleko i mówienie o krachu, to znowu trochę za wiele Na giełdzie zyski osiąga się dopiero wtedy, gdy podąża się za panującym obecnie trendem Cytat od Mooie Jeśli dobrze interpretuję Twoje słowa, sugerujesz, że ładna pogoda z dzisiaj to tylko przelotne, krótkotrwałe ocieplenie? Uważam, że jest jeszcze za wcześnie, aby pozycjonować się średnio- i długoterminowo dopiero gdy nastroje nieco się rozjaśnią, można zastanowić się nad tym (to tylko moje spojrzenie Pozdrowienia

Napisany przez Mooie
Dziękuję za sugestie i Twoją ocenę bieżącej sytuacji emocjonalnej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata