Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Co takiego planuje MFW....

Napisany przez cstahl
Moja cierpliwość się kończy, kiedy czytam coś takiego (fragment z Focus online patrz poniżej):
Jak się czujecie?
Czy ma to konsekwencje dla Waszego zachowania? Czy zmieniacie swoją taktykę i plany???? Czy wszystko, co tu opisano, to tylko pokazówka?
Obawiam się, że to jednak może stać się rzeczywistością.....Czy macie Plan B, jeśli ten pomysł zostanie wprowadzony w życie? Czy akcje są wyłączone z tego pomysłu????
Dzięki za Wasze wskazówki i punkty widzenia

Na razie jest to tylko gra myśli ukazana w najnowszym raporcie o zadłużeniu państwowym Międzynarodowego Funduszu Walutowego (MFW) – ale może to być ostra rzecz dla oszczędzających w Niemczech. Pomysł MFW: Poza państwami, również ich obywatele mogliby wnosić bezpośredni wkład w redukcję zadłużenia publicznego w strefie euro.

Taki zapis został odkryty przez redakcję „Welt am Sonntag” na stronie 49 najnowszego raportu MFW. W swojej grze myśli eksperci MFW opisują, że część prywatnych majątków przekraczających własne długi mogłaby być obciążona jednorazowo stawką podatkową w wysokości dziesięciu procent. W ten sposób zadłużenie wewnątrz unii walutowej mogłoby spaść do poziomu z 2007 roku. W stosunku do produktu krajowego brutto (PKB) wynosiło ono wtedy nieco ponad 66 procent, a w 2012 roku wzrosło już do prawie 91 procent.

Napisany przez Doso
Zabawa myślowa - to wszystko.

Napisany przez Meisterlampe23

Gedankenspiel - mehr ist das nicht.

Mogę sobie wyobrazić, że to nie jest tylko zabawa umysłu.
Nie jest pewne, czy oszczędzający będą musieli odstąpić określony procent, ale jestem pewien, że Niemcy będą tego liderem, a nasz rząd chętnie to przyjmie.
Na początku przyszłego roku pojawi się jeszcze podatek VAT, opłata drogowa, podatek od fast foodów..co jeszcze pięknego się pojawi?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata