Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pytanie dotyczące przelewu zagranicznego w ramach UE do Włoch.

Napisany przez Johnny_91
Cześć,

w sobotę zamówiłem artykuł z Włoch i chciałem dokonać przelewu. Wybrałem więc przelew SEPA w bankowości internetowej i podałem dane odbiorcy. Po kliknięciu na dalej (w bankowości internetowej) konto powiedziało mi, że nie może znaleźć tego BIC. Następnie wpisałem wszystko jeszcze raz i ponownie nie udało się przyporządkować BIC banku.

Zadzwoniłem potem do mojego banku, a nawet oni nie mogli znaleźć banku na podstawie BIC i zamiast tego podali mi inny BIC (oczywiście ten sam bank). Następnie dokonałem przelewu z BIC, który podał mi mój bank. Wydaje mi się, że przelałem pieniądze do Banku Centralnego.

Czy pieniądze pomimo tego dotrą do sprzedawcy, czy mam się martwić?

Napisany przez Prepaider
Czyli BIC to po prostu międzynarodowy kod banku. Być może został podany niewłaściwy BIC, a Twojemu bankowi udało się znaleźć poprawny kod. Mało prawdopodobne jest, że chodzi tutaj o bank centralny, ponieważ to nie on prowadzi konto (z numerem konta lub IBAN) sprzedawcy

Napisany przez Saskia63
Zapytaj po prostu sprzedawcę, czy nie podał ci złego numeru. Jeśli ma stronę internetową, możesz także sprawdzić tam podane informacje i je zweryfikować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata