Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.
Cześć, niestety nie znalazłem odpowiedniego wątku, mam nadzieję, że w porządku będzie, jeśli założę nowy. Jak już wskazuje tytuł, zastanawiam się nad zawarciem ubezpieczenia budynku z mężem. Na razie chcielibyśmy się niezależnie zorientować. Na co zwrócić uwagę? Jak porównać najlepiej wszystkie dostępne stawki? Będę wdzięczny za każdą pomoc. EDYCJA: Szukając w Google natknąłem się na strony porównań takie jak ubezpieczenie budynków - teraz za 4 ? zabezpiecz swoje cztery ściany. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałem, szczerze mówiąc. Czy ktoś się na tym zna i mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?
Dzień dobry, w przypadku ubezpieczeń budynków istnieje wiele różnic, które należy uwzględnić. Pomocna może być porównywarka, aby dowiedzieć się o możliwych zabezpieczeniach i przeprowadzić pierwsze przykładowe obliczenia. Zazwyczaj ubezpiecza się obszary pożaru, zalania oraz burz i gradu. Możliwe jest rozszerzenie o szkody elementarne takie jak powodzie. Ubezpieczone są więc szkody na domu spowodowane wymienionymi zagrożeniami. Działając w szczegółach, napotyka się pytania jak: czy posiadasz łóżko wodne lub akwarium, czy masz zbiornik na wodę deszczową, czy w sąsiedztwie znajdują się zakłady przemysłowe narażone na pożar, czy Dom jest częściowo wykorzystywany w celach komercyjnych, itp. W takich kwestiach zaleca się osobistą rozmowę z kimś kompetentnym. Najlepiej z kimś, kto ma kilku dostawców do wyboru i nie jest uzależniony od tego, czy Twój Dom pasuje do jego firmy ubezpieczeniowej. Z poważaniem Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszy inwestycyjnych Neuburg an der Donau
Przez klasyczne ubezpieczenie budynku mieszkalnego są objęte szkody spowodowane pożarem, uderzeniem pioruna, eksplozją, implozją, mrozem, pęknięciem rur, zalaniem, ulewą oraz gradem. Ochrona ubezpieczyciela obejmuje zarówno główny budynek, jak i budynki gospodarcze na ubezpieczonej działce. W zależności od wybranej taryfy mogą być uwzględnione także szkody powstałe w wyniku przepięcia, katastrof naturalnych takich jak trzęsienia ziemi lub powódź, a także szkody w instalacjach wodnych poza budynkiem, albo można umówić je dodatkowo. Zazwyczaj do wyboru jest kilka pakietów ubezpieczenia. Tutaj znajdziesz kilka wskazówek dotyczących wyboru ubezpieczenia budynku.
Cześć wszystkim, jest jasne, że wszelkie szkody powinny być ubezpieczone przed żywiołami. Jednak w przypadku starych domów wartość ta musiała być znacznie wyższa niż w przypadku nowych budynków. Zastanawiam się, jak te domy są uwzględniane przez ubezpieczyciela. Ponieważ w międzyczasie mieliśmy cztery różne waluty.... Czy te domy nie powinny być dodatkowo ubezpieczone również na wypadek włamania...czy to nie jest możliwe?
W zasadzie wybór odpowiedniego ubezpieczenia zawsze przebiega w ten sam sposób. Najpierw należy przejrzeć ogólne testy porównawcze, na przykład aktualnego lidera testów w dziedzinie ubezpieczeń budynków - AXA. Następnie sprawdź, czy spełnia to osobiste wymagania i potrzeby. Jeśli tak, to zawrzyj umowę, można to zrobić także online w przypadku ubezpieczeń budynków, jeśli nie, przejrzyj inne firmy z wysokimi ocenami. Zazwyczaj w obrębie jednej dziedziny ubezpieczeń istnieje co najmniej 5-10 obiektywnie interesujących dostawców. Następnie najlepiej porozmawiać z niezależnym doradcą i wybrać najlepszą ofertę.
Cześć, Aby w ogóle zawrzeć ubezpieczenie budynku, wnioskodawca musi posiadać nieruchomość. Dlatego zazwyczaj tylko właściciele domów mogą ubiegać się o tę polisę. Jak w przypadku wszystkich ubezpieczeń, ubezpieczenie budynku musi być porównywane, obok finansowania budowy. Tylko poprzez porównanie ofert konsument otrzymuje dobrą orientację w rzeczywistych warunkach.
Cześć, aktualnie interesuję się również tematem ubezpieczenia budynków. Mam kilka pytań i chciałbym poznać wasze opinie.

1. Na jednym z popularnych portali porównawczych, gdzie można porównać ubezpieczenia budynków mieszkalnych, przeczytałem, że szkody spowodowane przez burzę są ubezpieczone dopiero od siły wiatru 8 (63 km/h). Czy to ogólna zasada, która dotyczy wszystkich ubezpieczeń budynków mieszkalnych?

2. Czy istnieje wiarygodne źródło (w internecie), w którym mogę sprawdzić historyczne siły wiatru w miejscu danego budynku mieszkalnego?

3. Czy w pewnych okolicznościach (patrz 2.), byłoby możliwe ubezpieczenie budynku jedynie na wypadek szkód spowodowanych gradem, a nie przez burzę? Na przykład gdy w historii w miejscu danego budynku nie odnotowano siły wiatru równą 63 km/h.

4. Zauważyłem, że w moim polisie ubezpieczenia budynku mieszkalnego podane jest błędne rok budowy. W rzeczywistości budynek mieszkalny jest o 33 lata starszy. Czy to zawsze musi być błąd, czy istnieją sytuacje, w których można podać późniejszy rok budowy (np. po renowacji)?

5. Jak wpływają rok budowy i czynnik nowości ruchomej na wysokość składki?

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata